Κάτι πάει καλά…

Διαβάζοντας καθημερινά τις εφημερίδες, αισθάνομαι πια μία απέχθεια για όλους αυτούς που έτρωγαν τόσα χρόνια τα σπλάχνα της Ελλάδας. Κάθε βράδυ παρακολουθούμε, λοιπόν, στα δελτία ειδήσεων τη χώρα να είναι με το ένα πόδι εκτός της Ευρωζώνης. Εδώ και 5 χρόνια συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Αυτή όμως τη φορά το απεργάζονται επικοινωνιακά οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες με τα ΜΜΕ -δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα- γιατί απλούστατα δεν έχουν σύμμαχο την ίδια την κυβέρνηση.

Η χώρα είχε βαλτώσει οικονομικά, ουδείς πλήρωνε, ότι μάζευαν στο Υπουργείο Οικονομικών ήταν απο ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΗΔΕ, φόρους σε τσιγάρα και καύσιμα. Όλες οι επιχειρήσεις ήταν “άρρωστες” διότι δεν υπήρχε ευελιξία για αποπληρωμή και εξυγίανση. Ποιοι αυτοκτονούσαν, αναρωτηθήκατε ποτέ; 
Κυρίως μέσοι επιχειρηματίες που δεν άντεχαν από τη μια να χρωστούν κι από την άλλη την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει. Η σημερινή κυβέρνηση δίνει λύση σε αυτό το ζήτημα, στα δημόσια χρέη και σε ότι αφορά στα άδεια, νεκρά ασφαλιστικά ταμεία, που εξαιτίας αυτών των νέων ρυθμίσεων άρχισαν ήδη να παίρνουν μπροστά.
Ποιος θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη; Ένας επιχειρηματίας για παράδειγμα, μέσος η μεγάλος, που χρωστούσε και δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα; Αυτό τώρα πια άρχισε να λύνεται και όσοι είχαν βαλτώσει εδώ και χρόνια από τα χρέη, έχουν τη δυνατότητα για ανάκαμψη. 
Τώρα λοιπόν η νέα κυβέρνηση, σε σχέση με την προηγούμενη, αρχίζει να βγάζει την οικονομία απο το τέλμα. Δεν είναι μόνο τα 77 δις ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις, που χρωστούν οι Έλληνες στις εφορίες. Είναι κυρίως το ότι θα καταβάλλονται πλέον το ΦΠΑ και οι ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην επείγουν πια παραδείγματα όπως τα σκληρά ημίμετρα των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ενα δεύτερο ζήτημα, είναι αυτό της διπλωματικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης. Θαρρείτε λοιπόν πως στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η πρώην κυβέρνηση είχε “τάξει” μείωση συντάξεων και άνοδο ΦΠΑ σε νησιά, τελικώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας έβγαζε από τα μνημόνια; Πιστέψατε ποτέ τον κ. Σαμαρά, που το Ζάππειο 2 έγινε μνημόνιο 2; 
 
Ο ο κ. Σαμαράς προεκλογικά ήταν αντιμνημονιακός για να ρίξει τον ΓΑΠ και έπειτα έγινε ο πιο ακραίος του μνημονίου. Και απορώ, γιατί άραγε τώρα σταυρώνετε τον κ. Τσίπρα;
Που κατάλαβε ότι δεν γίνεται να βγει από τα ήδη υπογεγραμμένα μνημόνια, αλλά παλεύει και αρνείται ως τώρα νέα, σκληρά μέτρα και διαπραγματεύεται σθεναρά, χωρις να είμαστε πια το “δουλάκι” κανενός.
Αφ’ ενός δεν έχουμε νέα μέτρα, αφ’ ετέρου έχουμε νέα όπλα διαπραγμάτευσης στο τραπέζι, όπως συμφωνίες στα ενεργειακά ζητήματα με τους Ρώσους και επενδυτικές συμφωνίες με τους Κινέζους. Το 2007, όταν ο ο κ. Καραμανλής πήγε στη Ρωσία για τον αγωγό, στη συνέχεια απειλήθηκε η ζωή του και αποσύρθηκε, ο δε ΓΑΠ είχε ως πρώτο μέλημά του, να ακυρώσει τη συμφωνία λες και η Ελλάδα θα έβγαινε ζημιωμένη από αυτή.
Άραγε ξεχνάμε ως λαός τόσο γρήγορα; Ο φόβος όμως των Ευρωπαίων για το άνοιγμα αυτό -μόνο η Ελλάδα, εξαιτίας του γεωστρατηγικού της πλεονεκτήματος, μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες συμφωνίες με τέτοιες υπερδυνάμεις ως άλλος Δαυίδ-, είναι άλλο ένα δείγμα ότι δεν νοιάζονται για εμάς, αλλά μόνο για τη μεγάλη κλοπή. Και τονίζω όχι για τα χρήματα που τους χρωστάμε, γιατί αυτά τα έχουν πάρει 3 φορές πάνω με το PSI και τα διάφορα τρικ που είχαν εφεύρει, αλλά για τα χρήματα που κερδίζουν κερδοσκοπώντας καθημερινώς εις βάρος μας.
Τέλος θα αναφερθώ στο μεταναστευτικό και θα κλείσω. Όντως ατυχής η στιγμή που τους έβγαλε η κυβέρνηση από τα κέντρα κράτησης, όμως τι ήταν αυτοί οι άνθρωποι; Ήταν εγκληματίες; Ήταν δολοφόνοι; Οχι! Ήταν πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή… 
Διάβασα κάπου ένα τίτλο: “Περικλή κοίτα πως κατάντησαν την Αθήνα”. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν αυτές που δεν προετοιμάστηκαν με υποδομές. Τι εννοώ; Υποδομές ώστε να χρησιμοποιηθεί ένας όγκος από αυτούς στη γεωργία, την κτηνοτροφία, την οδοποιία, με αντάλλαγμα στέγη, σίτιση και νερό μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα στις χώρες τους. Όσοι δεν θα ήθελαν να συμμετέχουν, ας γινόταν επαναπροώθηση τους . Βαριές ποινές στον κάθε λαθρέμπορο και κυνηγητό ανελέητο αυτών που πωλούν εμπορεύματα στους δρόμους σε βάρος των νόμιμων καταστημάτων (παραέμποριο). 
Τόσο δύσκολο ήταν; Γι αυτά ευθύνεται ο κ. Τσίπρας και αυτόν θα σταυρώσουμε λοιπόν επειδή το θέλουν τα ΜΜΕ; Ήδη πήρε κάποια μέτρα σχετικά, εντός μιας υπουργικής σύσκεψης, κάτι που δεν γίνονταν ποτέ με τους προηγούμενους.
Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ ποτε και ίσως και να μην ψηφίσω, έχω ψηφίσει όμως προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Δεν ξεχνώ το “Τσοβόλα δώστα όλα”, το χρηματιστήριο, τα υποβρύχια, τη Siemens, τα συστήματα εξοπλισμού, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα απίστευτα σκάνδαλα και φαγοπότια σε Υπουργεία, Δήμους, τους κομματικούς διορισμούς, τα μνημόνια και την κρίση.
 
Θα είμαι πιο επιεικής με τη νέα κυβέρνηση όσο δεν ακούω για αυτοκτονίες, όσο διαβάζω για σκληρές διαπραγματεύσεις, όσο οι Ευρωπαίοι είναι τσαντισμενοι. Κάτι πάει καλά….

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password