Έλα μαζί μας

Εγγραφείτε στο newsletter του iThesis για να βλέπετε πρώτοι τα καινούρια μας άρθρα

[sp-form formid=146]

1 Comment

  • Γεώργιος Νησιώτης Reply

    12 Ιουνίου, 2018 at 1:33 μμ

    Σε πολλούς μπορεί να ακουστεί περίεργος ο τίτλος του άρθρου, άλλοι να βρουν προβληματική την έννοια των δυο διαφορετικών συστημάτων και ορισμένοι να την βρουν άδικη και έωλη. Όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν θα επικεντρωθούμε στην ευρύτερη κρατική δομή του καθεστώτος, ούτε στην ιδεολογική κάλυψη της κρατικής εξουσίας και ούτε ασφαλώς στην εθνολογική – φυλετική συγκρότηση της κυρίαρχης τάξης. Σκοπός μας είναι να υποδείξουμε τις κοινές μεθόδους των δύο πολιτικών συστημάτων, τις πολιτικές καταστολής του γηγενούς πληθυσμού και της καταπίεσης που βιώνει ο ελληνικός λαός από την επιβουλή του Δ.Ν.Τ. στην πατρίδα μας φέρνοντας μνήμες από το εθνικό συλλογικό μας υποσυνείδητο της σκοτεινής για τον Ελληνισμό τουρκική κατοχή και τυραννία.

    Τα δύο πολιτικά καθεστώτα, αυτό της ‘’Ελληνικής’’ Μνημονιακής Δημοκρατίας και αυτό της Οθωμανικής Τουρκοκρατίας, αν και εξωτερικώς αντίθετα μεταξύ τους, φέρουν εσωτερικώς αρκετά κοινά χαρακτηριστικά όπως η κοινή τους μεθοδολογία, τακτική, ‘’όραμα’’ και σκοπό. Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα κοινά τους στοιχεία ως εξής:

    Οθωμανική Τουρκοκρατία
    1. Αβάσταχτη φορολογία στα μιλλιέτ των απίστων, ιδίως στους χριστιανικούς πληθυσμούς της αυτοκρατορίας, με φόρους που οδηγούσαν τον χριστιανικό και κατά επέκταση ελληνικό πληθυσμό στην εξασθένιση και στην υποταγή του, αποτρέποντας την οποιαδήποτε οικονομική του ευμάρεια και κοινωνική του άνοδο.

    Μνημονιακή Δημοκρατία
    Ανάλγητη φορολογία σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και ιδίως στους ελεύθερους επαγγελματίες που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα την αφαίμαξη του εισοδήματος και του μόχθου του γηγενούς πληθυσμού και την οδήγηση τους σε απλή επιβίωση. (όλως τυχαίως υιοθετήθηκε κι ο όρος χαράτσι από τον τουρκικό φόρο)

    Οθωμανική Τουρκοκρατία
    2. Θρησκευτική ανέχεια και συνεργασία με τις εκκλησιαστικές αρχές της χώρας, όταν αυτές δεν προήγαγαν την εθνική παιδεία και την αφύπνιση του ελληνικού λαού και δεν έθεταν ζητήματα απελευθέρωσης και εθνικού ξεσηκωμού.

    Μνημονιακή Δημοκρατία
    Ταύτιση και άγαστη συνεργασία κράτους – εκκλησίας όταν η δεύτερη ασκεί εκουσίως τα λειτουργικά της καθήκοντα χωρίς να παρεμβαίνει στο έργο της κρατικής εξουσίας και να διεγείρει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και να υποθάλπει αντιστασιακές πρακτικές. (π.χ. περίπτωση Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβροσίου)

    Οθωμανική Τουρκοκρατία
    3. Καταστολή εθνικού ξεσηκωμού και ελληνικής εξεγέρσεως από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα με βαρύ φόρο αίματος.

    Μνημονιακή Δημοκρατία
    Καταστολή οποιασδήποτε πατριωτικής εκδηλώσεως και εθνικής αντιδράσεως από τα ‘’κατοχικά’’ δημοκρατικά στρατεύματα με βίαιες πρακτικές. (π.χ. περιοχή Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και στη νήσο της Χίου μετά την άρνηση των κατοίκων για την αποδοχή προσφυγόπουλων στα σχολεία και την αντίδραση των κατοίκων για το hot-spot αντιστοίχως)

    Οθωμανική Τουρκοκρατία
    4. Παιδομάζωμα χριστιανών και κυρίως ελληνόπουλων από τις τουρκικές αρχές και δημιουργία σώματος Γενίτσαρων με σκοπό την βίαια επιβολή της κρατικής εξουσίας. (οι Έλληνες εξισλαμισμένοι εξελίχθηκαν στην μεγαλύτερη πολεμική και βίαιη μηχανή της αυτοκρατορίας για όσο κράτησε η πολιτική αυτή)

    Μνημονιακή Δημοκρατία
    Το ιδεολογικό παιδομάζωμα Ελλήνων νεαρών, κυρίως φοιτητών στα πανεπιστήμια και στις ανώτατες σχολές με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός νέου σώματος ‘’γενιτσάρων’’ με σκοπό την βίαια επικράτηση τους έναντι των πατριωτικών και εθνικών φορέων της χώρας. (π.χ. αναρχικοί – κομμουνιστές – αριστεριστές)

    Οθωμανική Τουρκοκρατία
    5. Συμβολή των κοτζαμπάσηδων και των προκρίτων στην υπάρχουσα τουρκική τάξη και την υποταγή τους στην Υψηλή Πύλη ώστε να μην απωλέσουν τα προνόμια τους και τα οικονομικά τους κέρδη.

    Μνημονιακή Δημοκρατία
    Πλήρης αποδοχή των σύγχρονων κοτζαμπάσηδων – κομματαρχών και των σημερινών προκρίτων – δημόσιων κρατικών υπαλλήλων της υπάρχουσας ‘’δημοκρατικής’’ καταστάσεως και την διατράνωση του φρονήματος τους στις ‘’δημοκρατικές’’ συνταγματικές αξίες και στο Κοινοβούλιο.

    Οθωμανική Τουρκοκρατία
    6. Αρχή της ελληνοτουρκικής συνύπαρξης με ελευθερία της έκφρασης του θρησκευτικού συναισθήματος υπό ισλαμική ηγεμονία και δίωξη της ελληνικής παιδείας και μορφώσεως των Ελλήνων. (π.χ. το κρυφό σχολειό)

    Μνημονιακή Δημοκρατία
    Σύγχρονο ιδεολόγημα της ειρηνικής ελληνοτουρκικής συμβιώσεως από ‘’επαγγελματίες’’ αριστεριστές και αμφίβολους ‘’ακαδημαικούς’’ και τον ξεριζωμό της ελληνορθόδοξης παιδείας από τα σχολικά εγχειρίδια με αποτέλεσμα να στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο για την απόκτηση απολυτηρίου και ταυτοχρόνως να δημιουργούν ένα κατ’ οίκον ‘’κρυφό’’ σχολειό για την εκμάθηση της πραγματικής ιστορίας και της αγωγής των νέων.

    Είναι φανερό επομένως, πως η πολυπόθητη δημοκρατία, αυτή για την οποία αγωνίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους, αυτή στην οποία πίστεψαν και αγάπησαν σαν ιδέα και σαν πολίτευμα, χιλιάδες άνθρωποι και συμπατριώτες μας, εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου σε μια συγκεχυμένη έννοια και καθεστώς των δύο παραπάνω, ως μια Κοινοβουλευτική Τουρκοκρατία. Μόνο που ο σύγχρονος τύραννος, δεν είναι στο αίμα Τούρκος αλλά στην ψυχή και στη νοοτροπία. Και ο σύγχρονος ραγιάς – ψηφοφόρος μπορεί να φέρει μέσα του το γενετικό κληροδότημα της υποτέλειας, της αδράνειας και της κακομοιριάς αλλά φέρει μέσα του και το αντίστοιχο της κλεφτουριάς, της αντιστάσεως και της επαναστάσεως. Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος πως όπως η ιστορία μας ανέδειξε σύγχρονους Μαυροκορδάτους και Κωλλέτηδες, θα αναδείξει και μελλοντικούς Κολοκοτρώνηδες και Καραισκάκηδες. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς παρά να επαναληφθεί το έπος των Κλεφτών και των Αρματολών, των Επαναστατών και των Οπλαρχηγών.

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password