ΔΕΗ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ 24% ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

Στην υπογραφή της πώλησης ποσοστού 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ έναντι 320 εκατ. ευρώ προχώρησαν η ΔΕΗ και η κινεζική State Grid, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Από την πλευρά της ΔΕΗ τη συμφωνία υπέγραψε ο διεθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης και εκ μέρους της κινεζικής εταιρίας ο CEO της Stade Grid International, Hu Yuhei.

Ο κ. Σταθάκης στην ομιλία του κατά την εκδήλωση τόνισε ότι θα υπάρχει συνεργασία με την κινέζικη πλευρά και σε άλλους τομείς του ενεργειακού δικτύου ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει δεσμεύσεις για σημαντικές αλλαγές με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο χρόνο-ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα με τον οποίο προωθήθηκε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η όλη υπόθεση θα κλείσει εντός των χρονικών ορίων και συγκεκριμένα έως τα τέλη Μαρτίου

Εκ μέρους της State Grid ο CEO της εταιρίας Kou Wei, υπενθύμισε ότι η εταιρία του από το 2014 έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ, χαρακτήρισε τον ΑΔΜΗΕ ως μια εξαιρετική εταιρία με τεχνογνωσία και προοπτικές ανάπτυξης, καθώς προωθεί έργα διασυνδέσεων με τα νησιά αλλά και με δίκτυα τρίτων χωρών.

Πηγή: iefimerida.gr

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password