ΦΙΛΗΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Καταρχήν όταν μιλάμε για Ποντιακό Ελληνισμό και για την γενοκτονία των Ποντίων αναφερόμαστε στους Έλληνες. Ο Όμηρος πρώτος αναφέρει ότι ήσαν Έλληνες εκ των Αργοναυτών, οι πρώτοι άποικοι του Πόντου, ενώ στις περιγραφές του για την περιοχή αναφέρεται εκτενώς και ο Πλούταρχος καθώς παραθέτει την εξερεύνηση των περιοχών από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Όταν αναφερόμαστε στον Πόντο, εννοούμε έναν πανάρχαιο πολιτισμό, με εκατοντάδες αξιοθαύμαστα μνημεία, με πολιτιστικά στοιχεία, με ήθη και έθιμα. Ειδικοί δε γλωσσολόγοι αναφέρουν ότι η ποντιακή διάλεκτος είναι η πιο κοντινά σωσμένη στην αρχαία ελληνική.

Επίσημα οι νεκροί έφτασαν τους 353.000, σε μερικές πηγές αναφέρεται ότι οι νεκροί έφτασαν ακόμη και τις 800.000 Ποντίους Έλληνες. Άνθρωποι που για αιώνες μεγαλούργησαν στον ίδιο τόπο, δίδαξαν Πολιτισμό και Ειρήνη, μετατράπηκαν, μετά από σχέδιο αφανισμού των Νεότουρκων, σε λίπασμα για τα χώματα της Ασίας. Το τελικό σχέδιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, του Κεμάλ Ατατούρκ και του στυγνού Τοπάλ Οσμάν ήταν η πλήρης εξολόθρευση των Ελλήνων του Πόντου. Διαταγή του Κεμάλ ήταν να μην μείνει ίχνος Έλληνα, ανδρών, γυναικών και παιδιών, έκαψαν τους πάντες και τα πάντα, εκκλησίες, αρχαία μνημεία, βιβλιοθήκες, δημαρχεία και όλες τις οικίες των Ποντίων. Γερμανικό έγγραφο του τότε Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας διαρρέει, το οποίο επισείει την προσοχή αυτή τη φορά στον Κεμάλ να μην κάνει τόσο θόρυβο με τον αφανισμό των Ποντίων όσο με τους Αρμένιους, αλλά και να μην μείνει κανείς ζωντανός. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/05/deutsche-bank.html#.U3mz8iiiUbg
Ο τακτικός στρατός των Ποντίων ήταν σχεδόν μηδενικός και χωρίς όπλα, καθώς ναυάγησε η βοήθεια από την μητροπολιτική Ελλάδα, η οποία δεν έφτασε ποτέ.

Τα «Αμελέ Ταμπουρού» σχέδιο εκπονημένο από Γερμανούς αξιωματικούς σκόπευαν να εξοντώσουν όλους τους άνδρες που δεν κατατάσσονταν στον τουρκικό στρατό. Τα τάγματα αυτἀ εργασίας έβαζαν τους άνδρες να εργαστούν σε λατομεία, ορυχεία και κατασκευές δρόμων κάτω από κυριολεκτικά εξοντωτικές συνθήκες. Αποτέλεσμα; Ελέχιστοι ήταν αυτοί που κατάφερναν να επιζήσουν. Οι περισσότεροι υπέκυπταν στην πείνα τις αρρώστιες και τις κακουχίες. http://goo.gl/8tRnSB

Σώζονται περιγραφές μελλοθανάτων στα τάγματα εργασίας και στους εκτοπισμούς, σώζονται περιγραφές ακόμα και πνιγμού των ίδιων των τέκνων των Ποντίων για να περάσουν τη νύχτα δίπλα από τους Τούρκους και να σωθούν, με τις μάνες να περπατούν και να θρηνούν. Αγώνας επιβίωσης, αδερφών που χάθηκαν, γονιών που δεν ξαναείδαν τα παιδιά τους, άλλοι πέθαναν, άλλοι κατέφυγαν στην ΕΣΣΔ και άλλοι πρόφθασαν και μπήκαν σε πλοίο για την μητροπολιτική Ελλάδα. Σκληρές περιγραφές, ανείπωτος πόνος, θάνατος, αίμα παντού, νεκροί και καπνός από τη φωτιά που κατέκαιγε τα σπλάχνα του Ελληνισμού.

Αλλά κι εδώ στην Ελλάδα πολύ δύσκολα χρόνια, χωρίς βοήθεια στην αρχή από το κράτος, οι Έλληνες του Πόντου δοκιμάστηκαν σκληρά μέχρι να αφομοιωθούν. Μια ζωή γεμάτη κακουχίες και ταλαιπωρίες, γεμάτη πόνο και πένθος, μέχρι που άρχισαν να μεγαλουργούν. Πήραν μπροστά, σήκωσαν το κεφάλι ξανά, οργανώθηκαν σωματεία μνήμης και διατήρησης της παράδοσης και έβαλαν πλώρη για υψηλότερα πράγματα, αποτίωντας φόρο τιμής στον τουλάχιστον μισό πληθυσμό των Ποντίων που χάθηκε στον ξεριζωμό.

Αυτοί είναι οι Πόντιοι κύριε Υπουργέ, οι δηλώσεις σας δεν μπορούν να αγγίξουν ούτε τον πόνο, ούτε τη θλίψη, ούτε τον όρο γενοκτονία. Διότι γενοκτονία διαπράττεται όταν επιχειρείται ο αφανισμός ενός ολόκληρου λαού, άσχετα με το τι λένε τα δικαστήρια και οι νόμοι. Οι δηλώσεις σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν θετικά μόνο από Τούρκους νομικούς όταν θα προσπαθήσουν να υποστηρίξουν την ίδια με εσάς άποψη. Και τότε αν αυτό δεν ενέχει θέση προδοσίας, τότε τι ;
Αδύνατον να μην σας κατασπαράξει η οργή των δολοφονημένων νεκρών του Πόντου όταν συναντηθείτε !

Αδέλφια μας Έλληνες δείτε αυτά τα video άλλοι για να μάθετε κι άλλοι για να θυμηθείτε:

https://www.youtube.com/watch?v=1dQnOlNkI2w&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=xJaDaBDDn84&feature=youtu.be

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password