Τουρκική Πρόκληση: Μετέτρεψαν την Αγία Σοφία σε τζαμί για…προεκλογική χρήση (video)

Αλλη μία προκλητική ενέργεια από την ισλαμιστική Τουρκία του ”σουλτάνου” Ρ.Τ. Ερντογάν έλαβε χώρα  λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, καθώς ο ημιπαράφρων πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου θέλοντας να “χαϊδέψουν” τα αυτιά των φανατικών ισλαμιστών, δεν δίστασαν να μετατρέψουν εικονικά την Αγιά Σοφιά, το σύμβολο του Ορθόδοξου Χριαστιανισμού και Ελληνισμού σε τζαμί.

Συγκεκριμένα, στη φιέστα που ετοίμασε το κυβερνών κόμμα για τη συμπλήρωση 562 χρόνων από την άλωση της Πόλης, προβλήθηκε βίντεο όπου μεταξύ άλλων -με τη χρήση της νέας τεχνολογίας- η Αγιά Σοφιά παρουσιάστηκε ως τέμενος με τους μουεζίνηδες στους μιναρέδες να καλούν το λαό στην πίστη του Αλλάχ. 
 
Όπως αναφέρει το CNN Turk ο ”σουλτάνος” εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια ”συμβολική΄΄ κίνηση παραμονές των εκλογών και να προσευχηθεί μαζί με τον επικεφαλής Θρησκευτικών Υποθέσεων Γκιορμέζ, στην Αγιά Σοφιά. 

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε το απύθμενος θράσος των ισλαμιστών, όπου πριν λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα την Μεγάλη Παρασκευή για πρώτη φορά αναγνώστηκαν αποσπάσματα του Κορανιού στο προαύλιο της Αγιάς Σοφιάς,  στη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης με τίτλο ”Η αγάπη του προφήτη΄΄ και θέμα τον προφήτη Μωάμεθ.

Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία επιχειρεί να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς, μουσείο και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, χρησιμοποιώντας την για πρώτη φορά ως χώρο μουσουλμανικής πίστης.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η ισλαμική ατζέντα του Ρ.Τ. Ερντογάν θα συνεχίσει να αποκαλύπτεται αλλά και να προκαλεί όταν του δίνεται η ευκαιρία. 

Οι σχέσεις της Τουρκίας και του δολοφονικού ”Ισλαμικού Κράτους”, είναι σε όλους πλέον γνωστές.

Η Τουρκία παρέχει οπλισμό και εκπαίδευση στους τζιχαντιστές και περιθάλπτει του τραυματισμένους ισλαμιστές σε τουρκικά νοσοκομεία. 

Πρόσφατα δε, η εφημερίδα Τζουμχουριέτ έκανε μία σημαντική αποκάλυψη για τις σχέσεις Τουρκίας και ”Ισλαμικού Κράτους” .

Συγκεκριμένα η ΜΙΤ,  (μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας) σε φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποκαλύφθηκαν μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά οπλισμό προς τους τζιχαντιστές. 

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν φυσικά αρνήθηκε τα πάντα και είπε πως τα υλικά πήγαιναν στους Τουρκμένους. Οι ίδιοι βέβαια οι Τουρκμένοι είπαν μετά πως δεν τους μεταφέρθηκε τίποτε.

Συμπερασματικά η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση και προκαλεί ανησυχία σε ΕΕ και ΗΠΑ, καθώς ο ισλαμιστής Ρ.Τ. Ερντογάν συνεχίζει να παρέχει στήριξη σε ισλαμικά εξτρεμιστικά κινήματα και οργανώσεις έχοντας σκοπό να αποσυνθέσει πλήρως την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password