ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ… ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

Σε αντικατάσταση της συμφωνίας με την Τουρκία

Μ. Στυλιανού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της χθεσινής Bild, η λύση των ελληνικών νησιών εξετάζεται ως μέσο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, σε περίπτωση που η Τουρκία – όπως υποδήλωσε ο Ερντογάν- αρνηθεί να εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας που συνήψε η Ε.Ε. με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Την περασμένη Παρασκευή, την επομένη της παραίτησης του καθηγητή-πρωθυπουργού, ο Ερντογάν σε ομιλία του απέρριψε τον εκσυγχρονισμό του «αντιτρομοκρατικού» νόμου της Τουρκίας ως προϋπόθεση επανεκκίνησης της διαδικασίας εισδοχής της στην ΕΕ και παραχώρησης βίζας και δήλωσε « εμείς θα ακολουθήσουμε τον δρόμο μας και εσείς τον δικό σας».

Η Μπιλτ αναφέρει ότι, όπως της δήλωσε υπουργός «της Ε Ε» την Κυριακή, λόγω των ανησυχιών για τις προθέσεις της Τουρκίας, αναφορικά με τη συμμόρφωσή της στη συμφωνία και την απειλή του Ερντογάν «να αφήσει διάπλατες τις πόρτες» προς την Ευρώπη, καταστρώνονται σχέδια για λύση ανάγκης, «ένα των οποίων» προβλέπει την χρησιμοποίηση των ελληνικών νησιών ως κέντρων υποδοχής μεταναστών (migrants).

O Karl-Georg Wellman, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της ΄Ανγκελα Μέρκελ, σχολίασε στην Μπιλτ πως ο έλεγχος των συνόρων της Ευρώπης πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε τα επιβαλλόμενα προληπτικά μέτρα: Να προστατέψουμε τα σύνορα της Ευρώπης και να χειριστούμε τις περιπτώσεις ασύλου επί τόπου, στα νησιά, όχι στην ήπειρο και να εκτοπίζουμε όσους δεν είναι πρόσφυγες», είπε ο Βέλμαν στη Μπιλντ.

Η εφημερίδα εξηγεί, (προς ασφαλέστερο κατευνασμό των ανησυχιών ψηφοφόρων της Μέρκελ;) ότι οι περιπτώσεις των αιτουμένων άσυλο θα εξετάζονται στα νησιά, εκείνοι που θα απορρίπτονται θα εκτοπίζονται στην χώρα προέλευσής τους και οι μεταφορές με φέρυ-μπόουτ από τα νησιά στην Αθήνα θα «ανασταλούν». Τα έξη δισεκατομμύρια που η ΕΕ είχε υποσχεθεί στην Τουρκία (εκατό εκατομμύρια έχουν καταβληθεί) για τη στέγαση των προσφύγων, «θα μπορούσαν να πάνε, αντί της Τουρκίας, στην Αθήνα», καταλήγει το δημοσίευμα. Από το οποίο αναδίδεται μια ύποπτη οσμή μαγειρείου -με ελληνική συμμετοχή στο μαγείρεμα;

Μετά την κατάληψη του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ, υπό Γερμανό ναύαρχο, στόλου που δεν επεμβαίνει στις παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας στον εναέριο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο ελληνικό χώρο -ως επιβάλλει το καταστατικό και ο λόγος συμμετοχής μας σ’ αυτό- ήδη και τα ελληνικά νησιά υφίστανται την ίδια απομοίωση της ελληνικής κυριαρχίας, διατιθέμενα από την κ. Μέρκελ ή άλλους «συμμάχους» και «εταίρους», κατά τις ανάγκες τους. ΄Εχει και σε αυτό μυστικά συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου;

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password