ΤΑ «ΕΣΧΕΣ» ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το Πόθεν Έσχες των «εθνοπατέρων” που κρατούν στα χέρια τους την μοίρα ενός ολόκληρου λαού.

Απίστευτα ποσά, κατοικίες, σκάφη, ομόλογα σε ξένες τράπεζες. Το Πόθεν Έσχες αποτελεί κοροϊδία, στην υπηρεσία δήθεν της διαφάνειας, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών μας ναι μεν δηλώνονται -όχι όλα φυσικά- αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας δικαιολογούν πως απέκτησαν αυτά τα τεράστια χρηματικά ποσά.

Φυσικά δεν έχουμε πρόβλημα με όλους όσοι έχουν παχυλά πορτοφόλια, το ζήτημα όμως είναι γιατί και πως η πλειοψηφία των πολιτικών από την στιγμή που ασχολήθηκαε ενεργά με τον πολιτικό στίβο είδα τον λογαριασμό στις τραπεζικές θυρίδες τους να αυξάνεται κατακόρυφα.

Με λίγα λόγια υπάρχει μόνο το έσχες και δεν φαίνεται το πόθεν, αυτό το πόθεν είναι η ουσία του ζητήματος και κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει πως αυτοί που διαχειρίζονται το μέλλον μας δημιούργησαν αμύθητες περιουσίες.

Μπορεί όπως προαναφέραμε ο πλούτος να μην αποτελεί αδίκημα, όμως υπάρχει και μια ηθική διάσταση στο όλον ζήτημα, διότι βλέπουμε «αριστερούς” και «αντιμνημονιακούς” στις σχετικές λίστες με χιλιάδες ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή, πριν περίπου ένα έτος, μας μιλούσαν για έξοδο από το ευρώ, (φυσικά αποτελεί την μόνη λύση για την χώρα), όμως έθεταν το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο χωρίς επιχειρήματα, απλά για να χαϊδέψουν τα αυτιά των ψηφοφόρων τους, διότι πλέον οι Ελληνες θέλουν να ξετινάξουν τον ζυγό που ακούει στο όνομα ευρώ.

ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ”

Τα περισσότερα από τα μέλη της κυβέρνησης, είναι μεγαλωμένα σε σαλόνια, οι… λεγόμενοι εκατομμυριούχοι του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως δεν είναι εύκολο να αφουγκραστούν τη φωνή της κοινωνίας. Πως άλλωστε να την αφουγκραστούν όταν οι περισσότεροι από αυτούς, (όπως φυσικά έλαβε χώρα όλες αυτές τις δεκαετίες με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ) δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους.

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Καταθέσεις ύψους 2.178.161,01 ευρώ σε τράπεζες της Ελλάδος και της Κύπρου διαθέτει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Το κεντρικό πρόσωπο δηλαδή μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη που απασχόλησε την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες στη Βουλή το τελευταίο διάστημα. Βάσει του προηγουμένου πόθεν έσχες του, οι καταθέσεις του κ. Σταθάκη ήταν 451.061 ευρώ άρα εμφανίζονται (σ.σ. προφανώς με τη σχετική διόρθωση του χαμένου του εκατομμυρίου) αυξημένες κατά 1,7 εκατ. ευρώ από το ένα έτος στο άλλο.

Ο Υπουργός, φαίνεται να πούλησε ομολογίες του του στην JP Morgan, αν και διατηρεί χαρτοφυλάκια αξίας 436.187 ευρώ (τιμή κτήσης) και 355.022,14 ευρώ σε σημερινή αποτίμηση σε Morgan Stanley, Alpha Blue Chips, Hellenc Seaways και Blackrock Global. Ενδιαφέρον τέλος έχει η αγορά ομολογιών από αναδυόμενες οικονομίες που έκανε ο υπουργός κατέχοντας χαρτοφυλάκια κι ομολογίες των SISE BRIC FUND και ALPHA BRIC.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Σε αύξηση επενδυτικού χαρτοφυλακίου κατά 720 χιλ. ευρω μέσα σε μια μόνο οικονομική χρήση, δηλαδή μεταξύ 2011 και 2012 προχώρησε ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων με διπλές εθνικές εκλογές και με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα της αξιωματικής πλέον αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακαλώτος πήρε τα δικά του “ρίσκα” αποκτώντας ομόλογα 1.177.075 ευρω και 458.580 λιρών Αγγλίας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του πλανήτη μεταξύ των οποίων οι Templeton, Incesxo Perpetual, Blackrock, Credit Suisse, JP Morgan κ.ά.

Μια χρονιά πριν, ο υπουργός Οικονομικών διέθετε σε τιμές κτήσης ομόλογα και χρηματοοικονομικά προιόντα – παράγωγα αξίας 457.831 ευρώ και 107.000 λιρών Αγγλίας οπότε η αύξηση είναι αλματώδης.

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Aλέξης Τσίπρας

-69.324 ευρώ εισόδημα
-Διαμέρισμα: 114 τετραγωνικά μέτρα
-Καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα, ύψους 7.099 ευρώ
-Μία μηχανή 652 κυβικά εκατοστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

-81.600 ευρώ εισόδημα
-19 ακίνητα σε Χανιά
-Το 2012 πούλησε για 342.000 ευρώ ένα οικόπεδο (από γονική παροχή) στα Χανιά
-Μετοχές της Samsung αξίας 10.912 δολαρίων. Τις αγόρασε το 2013.
-Καταθέσεις 162.306 ευρώ σε Εθνική Τράπεζα και HSBC.
-Ένα αυτοκίνητο που απέκτησε το 2011.
-Συμμετοχή στην επιχείρηση «Kήρυκας Χανίων» ύψους 307.150 ευρώ.

Φώφη Γεννηματά

-Εισοδήματα δικά της και του συζύγου της, ύψους 70.804 ευρώ
-29 εγγραφές ακινήτων
-219 τίτλους μετόχων της Εθνικής Τράπεζας και του Αστέρα, συνολικού ύψους 661 ευρώ.
-Καταθέσεις: 9.413 ευρώ και 40.248 δολάρια
-Ένα αυτοκίνητο αξίας 24.561 ευρώ

Πάνος Καμμένος

-Εισοδήματα δικά του και της συζύγου του ύψους 179. 493 ευρώ
-21 εγγραφές ακινήτων
-Καταθέσεις: 44.439 ευρώ
-16 λίρες Αγγλίας
-80 δολάρια
-Ένα αυτοκίνητο 6.000 κυβικά εκατοστά
-Ένα αυτοκίνητο 5.000 κυβικά εκατοστά, σε ακινησία λόγω αδυναμίας πώλησης
-Αυτοκίνητο συζύγου: 2.000 κυβικά εκατοστά.
-Σκάφος: 8,3m, φουσκωτό ανοιχτού τύπου.
-Συμμετοχή σε επιχείρηση με κεφάλαιο 163.900 ευρώ

Δημήτρης Κουτσούμπας

Εισοδήματα μαζί με τη σύζυγό του: 44.255 ευρώ εκ των οποίων οι 25.271 ευρώ ανήκουν στον ίδιο.
Aκίνητα: 6 εγγραφές
Kαταθέσεις 12.565 ευρώ.

Νίκος Μιχαλολιάκος

-Εισοδήματα του ίδιου και της συζύγου του ύψους 271.050 ευρώ
-10 εγγραφές ακινήτων του ίδιου και της συζύγου του
-Καταθέσεις του ίδιου και της συζύγου του: 183.372 ευρώ
-Ο ίδιος και η σύζυγός του συμμετέχουν σε δύο επιχειρήσεις.

Φυσικά οι «εθνοπατέρες’’ μας κρύβουν πως απέκτησαν την περιουσία του ενώ ο Έλληνας πολίτης βλέπει να του πετσοκόβουν τον μισθό, την σύνταξη και να του βάζουν εμπόδια για ένα καλύτερο αύριο.

«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” όπως έλεγε ο καταστροφέας ΓΑΠ, αλλά μόνο για την πολιτική ελίτ…

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password