Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΛΟΤΤΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ;

Réseau International (France)

Σύμφωνα με τον αδελφό του Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, η οικογένειά του φέρεται να έλαβε 100.000 € λίγες ημέρες πριν από τη σφαγή της Νίκαιας. Αυτό αποκαλύπτεται στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας DailyMail.co.uk . Τα χρήματα στάλθηκαν στην Τυνησία μέσω φίλων που πήγαιναν στο χωριό των γονέων του δολοφόνου. Ο αδελφός δήλωσε ότι εξεπλάγη από ένα τέτοιο ποσό.

3654E08B00000578-3693227-image-a-55_1468665781094

 

Αν ήταν σε θέση να στείλει 100.000 € στους συγγενείς του στην Τυνησία, μπορούμε να πιστέψουμε ότι είχε πολύ περισσότερο. Δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε ότι ήταν ο καρπός της εργασίας του. Είτε κέρδισε το Λόττο, είτε, και αυτό είναι το πιο πιθανό, έλαβε τη καταβολή της αμοιβής για τη πράξη που ήταν έτοιμος να διαπράξει. Αυτή είναι η «ταχεία ριζοσπαστικοποίηση» για την οποία μιλούσε ο υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve.

Ο πρώτος μπάτσος της Γαλλίας έπρεπε να γνωρίζει, ή τουλάχιστον να ενημερωθεί για αυτά τα 100.000 ευρώ. Αλλά προφανώς αυτό δεν ενδιαφέρει τις αρχές μας. Ήδη γνώριζαν ότι το Ντάες/Daesh είναι πίσω από όλα αυτά. Και το Ντάες/Daesh είναι τόσο πλούσιο!

Για υπενθύμιση, το οικονομικό θέμα είχε τεθεί επίσης κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Bataclan στο Παρίσι. Μαρτυρίες είχαν αναφέρει ότι ένας από τους αδελφούς τρομοκράτες είχε αρνηθεί να κινηθεί έως ότου ο ίδιος να λάβει τα χρήματα που του είχαν υποσχεθεί. Οι  «ταχεία ριζοσπαστικοποιήμενοι» ίσως να είναι όντως, αλλά μόνο σε σχέση με το χρήμα. Και εκεί όλα κολλάνε.

Θα έπρεπε να μπορούσαμε να υποχρεώσουμε τις αρχές να ερευνήσουν -και να βρούνε- την προέλευση των χρημάτων του Lahouaiej-Bouhlel. Εκείνοι που πλήρωσαν είναι οι πραγματικοί δράστες της σφαγής της Νίκαιας.

 

Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 17.7.2016

Avic – Réseau International

 

http://reseauinternational.net/lauteur-de-lattentat-de-nice-aurait-il-gagne-au-loto-peu-de-jours-avant/

πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/07/blog-post_371.html

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password