ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΠΑΕΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…ΕΛΕΩ ΧΑΪΚΑΛΗ

Ο κ. Παύλος Χαϊκάλης με τους ρόλους του και με το πηγαίο κωμικό ταλέντο που διαθέτει μας έχει κάνει πολλές φορές να δακρύσουμε από το γέλιο. Έχει παίξει άρτια πολλούς ρόλους που του έχουν ανατεθεί δείχνοντας πόσο καλός ηθοποιός είναι. Η πολιτική όμως δεν συνάδει με την ηθοποιία ή μήπως όχι;
Τελικά δυσκολεύεται πολύ στον ρόλο του ως πολιτικός καθώς έχει απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη με τα πεπραγμένα του. Μάλλον το σενάριο δεν είναι γραμμένο στα μέτρα του. Το κόμμα που αντιπροσωπεύει, οι ΑΝΕΛ, σαν σημαία τους μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ είχαν την εντιμότητα, την αντιμνημονιακή πολιτική και την διαφάνεια. Η αντιμνημονιακή πολιτική πήγε περίπατο. Τώρα η εντιμότητα και η διαφάνεια τίθεται εκ νέου υπό αμφισβήτηση, επιχειρώντας να παρασύρει τις ξεθωριασμένες «κόκκινες» γραμμές, που τώρα μόλις που διακρίνονται αμυδρά στο μισοσκόταδο της πολιτικής σκηνής. Κηλιδώνεται για άλλη μια φορά η υπόληψη των ΑΝΕΛ.
Δεν πρόλαβε καλά καλά να κλείσει η υπόθεση για την απόπειρα δωροδοκίας του όσο ήταν βουλευτής των ΑΝΕΛ, η οποία μπήκε στο αρχείο καθώς από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ή βασιμότητα καταγγελίας και έρχεται τώρα η υπόθεση με offshore εταιρεία, την ύπαρξη της οποίας παραδέχθηκε με δηλώσεις του στο mega.

To βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=IH7K9192lJs

Με παντιέρα την πάταξη της διαπλοκής, τη διαφάνεια και την ακύρωση των μνημονίων, υφαρπάξατε οι μετέχοντες στη συγκυβέρνηση την ψήφο του ευκολόπιστου και πάντα γελασμένου δύσμοιρου ελληνικού λαού με πομφόλυγες, αντιμνημονιακές κορώνες, πουλώντας του φρούδες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, ελπίδες που διαψεύσατε οικτρά με την ψήφιση του τρίτου σκληρότερου μνημονίου.

Η μετατροπή του μεγαλειώδους ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα σε ένα τεράστιο ΝΑΙ υποταγής και εκ νέου υποδούλωσης στους πιστωτές με παράλληλη αποδοχή σας ότι δεν υπάρχουν πλέον σοβαρές και πειστικές εναλλακτικές στην πολιτική των μνημονίων, σε συνέντευξη στο Μεγάλο Κανάλι, αποτελεί την ταφόπλακα της πολιτικής κουτοπονηριάς στην Ελλάδα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται και η παραδοχή ότι διατηρούσατε εξωχώρια εταιρεία, γεγονός το οποίο αποκρύψατε μη δηλώνοντάς το στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ σας. Ο απερχόμενος υπουργός παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρία με έδρα την Κύπρο, ομολόγησε ότι την είχε αποκρύψει από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές αλλά και από την κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών και επιχείρησε να παρουσιάσει… απίστευτες δικαιολογίες για να πείσει ότι όσα έκανε ήταν και νόμιμα και ηθικά! Σε κάθε περίπτωση η παραδοχή του κ. Χαϊκάλη αποτελεί και ομολογία παραβίασης του σχετικού νόμου για αναληθή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη κατοχή offshore λόγω της ιδιότητά του ως υπουργού. Για αυτή την κατάσταση άραγε το Μαξίμου γνώριζε; Διότι αν γνώριζε είναι συνυπεύθυνο στην απόκρυψη αυτής της κατάστασης.

Εκτός αυτών, η αποκάλυψη δημιουργεί μια ακόμα κηλίδα στο προφίλ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είχε κάνει παντιέρα την διαφάνεια και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Δεν πρόκειται για offshore εταιρία αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρία, η οποία ουσιαστικά είναι από το 2011 ανενεργή» φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega.

Τι εστί όμως η ίδρυση εταιρίας πνευματικών δικαιωμάτων; Υπάρχουν όντως offshore που ομοιάζουν με ΜΚΟ; Οι πληρωμές για τα θεατρικά γίνονταν νόμιμα και φανερά ή μήπως μέσω της κρυφής εταιρίας στην Κύπρο; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και σε πολλά άλλα έχει να δώσει απαντήσεις ο λαοφιλής ηθοποιός.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ οι ΑΝΕΛ έχουν καλέσει τον βουλευτή μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά.Τα στοιχεία αυτά, κατά τον κ. Κουίκ, θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Είναι ώρα πλέον να λάμψει η αλήθεια και λαός πλέον να μην εξαπατάται… Αναμένουμε τις απαντήσεις σας κ. Χαϊκάλη που ελπίζουμε να είναι πειστικές…. Ο λαός έχει ξυπνήσει πλέον…. Οι εκλογές είναι κοντά και η τιμωρία θα είναι αμείλικτη….

Πηγές: ethnos, enikos, infognomon

Νάσσος Καλογερόπουλος25 Posts

Καθηγητής Φιλόλογος, Msc Language Engineer, Απόφοιτος σχολής Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password