Ο ΛΑΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

Ο Αμερικανός διανοητής Νοάμ Τσόμσκι υποστηρίζει ότι ο ρόλος των ΜΜΕ είναι να «υπερασπίζονται την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα των προνομιούχων ομάδων που κυριαρχούν στην κοινωνία και στο κράτος». 

Αυτή η εξάρτηση από την πολιτική και οικονομική εξουσία κάνει τα ΜΜΕ όργανα προπαγάνδας και όχι ενημέρωσης. Οι μάζες είναι χειραγωγίσιμες, είναι εύπλαστες κι μπορείς να αγγίξεις τις επιθυμίες και τους φόβους τους και να τους χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

Δυστυχώς η προπαγάνδα των ΜΜΕ την τελευταία εβδομάδα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, με σκοπό η κοινωνία να τρομοκρατηθεί και να ψηφίσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο κόσμος ευτυχώς για την πατρίδα και δυστυχώς για τα συμφεροντά τους, δεν «τσίμπησε», γυρίζοντας την πλάτη στα ψεύδη και στη χειραγώγηση των συστημικών ΜΜΕ.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, ορισμένα κανάλια υπηρετώντας και τις επιταγές του non paper της Ν.Δ. δεν δημοσιοποιούσαν καν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έδειχναν οριακή διαφορά υπέρ του ΟΧΙ.

Αρκετοί Έλληνες πολίτες εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωσή τους ακηδευμόνευτες πατριωτικές ιστοσελίδες που τάσσονταν ανοιχτά υπέρ του «ΟΧΙ». 

Είδαμε και διαβάσαμε «αντικειμενικούς» δημοσιογράφους να γράφουν και να δηλώνουν τα εξής: «Η ανοιχτή, ευρωπαϊκή Ελλάδα του “ναι” με εφόδιο τον ανταγωνισμό αναμετράται με τη φοβική, εσώκλειστη χώρα του εθνικολαϊκιστικού μετώπου του “όχι”».  «Ζήστε τη σημερινή ημέρα ως Ελληνες και ψηφίστε ως Ελληνες, γιατί χωρίς Ε.Ε. και χωρίς τράπεζες θα μας κάνουν χειρότερα και από Αλβανούς, όπως είπε ο Πύρρος Δήμας. 

Είδαμε ακραία κινδυνολογία και κροκοδείλια δάκρυα για τις ουρές. Ουρές στα συσσίτια και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις δεν είδαν ποτέ πριν τις 25 Γενάρη.
 
Ενα άλλο χαρακτηριστικότατο παράδειγμα αντικειμενικότητας αποτελεί η κάλυψη των δύο συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα, την προηγούμενη εβδομάδα από τα δελτία ειδήσεων.
 
Σχεδόν 4 λεπτά και κάτι… δευτερόλεπτα ο συνολικός χρόνος που αφιέρωσαν στη συγκέντρωση του «ΟΧΙ« και… περίπου 42 λεπτά αφιερώθηκαν στην παρουσίαση μέσα από τα κεντρικά δελτία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών της διαδήλωσης υπέρ του «ΝΑΙ«.

Τα συστημικά ΜΜΕ βομβάρδισαν το κοινό με την παλιά κλασική μέθοδο των αποσιωπήσεων και των μεγεθύνσεων. Δεν έκαναν καμία αναφορά σε φωνές από το εξωτερικό που δήλωναν την έμπρακτη τους στήριξη προς τον ελληνικό λαό.

Ποιος μπορεί επίσης να ξεχάσει το περίφημο πια «για το καλό όλων ελπίζω το Ταμείο να κρατήσει αρκετά γερά, να μην υποχωρήσει» που ακούστηκε από «έγκριτο» δημοσιογράφο σε βραδινό δελτίο στις 2/6/15

Επίσης είδαμε δημοσιογράφους να βάζουν τα κλάμματα σε περίπτωση που υπερίσχυε το «ΟΧΙ» έναντι του «ΝΑΙ» και να δηλώνουν πως η κυβέρνηση με ενα ισχυρο «ΟΧΙ» θα γινόταν απολυταρχική.
 
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος επίσης δήλωσε πως θα εγκατέλειπε την χώρα σε περίπτωση που έβγαινε το «ΟΧΙ». Βέβαια σε ένα ζάπινγκ που έκανα χθες το απόγευμα τον είδα να παραμένει στη θέση του και να συνεχίζει να ενημερώνει «αντικειμενικά» το κοίνό. Αιδώς Αργείοι!
 
Παρ’ όλα αυτά η «μαύρη» προπαγάνδα των συστημικών Μέσων θα αρχίσει να «ξεσκεπάζεται», καθώς το Κοινοβούλιο αναμένεται να ασκήσει έλεγχο για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ, κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, ενημέρωσε πως εφόσον κατατεθεί επερώτηση για το θέμα θα εισηγηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων να συζητηθεί ίσως και την άλλη Παρασκευή.
 
Το δημοσιογραφικό λειτούργημα υποβιβάζεται σε εργαλείο συστημικής προπαγάνδας. Πρέπει να καταλάβουν οτι ο λαός ξύπνησε. Το απέδειξε περίτρανα την Κυριακή. Πρέπει να βγουν δημόσια και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Οι πολίτες απειλήθηκαν, αλλά απέδειξαν οτι δεν εκβιαζονται πια, δεν τρομοκρατούνται.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password