ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΙ

Μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος βρισκόμαστε εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων, εν βρασμώ και, ανεξαρτήτως τι υποστηρίζουμε, διχασμένοι.
Έχω την εντύπωση ότι το Ναι σ αυτο το δημοψήφισμα, στην αποδοχή των όρων του μνημονίου, είναι η νομιμοποίηση όλων των προηγούμενων μνημονίων, η νομιμοποίηση των εγκληματικών επιλογών που μας οδήγησαν σε μοιραίους δρόμους έως εδω. Έχω την εντύπωση πως με την “τρέλα” που βγάζει η Ζωή Κωνσταντοπουλου έχουν τρομοκρατηθεί μερικοί γιατί γνωρίζουν το πόσο είναι υπεύθυνοι για το πως φτάσαμε ως εδώ. Μήπως λοιπόν εκτός απο τα δεινά μας, θα προσυπογράψουμε και την νομιμοποίησή τους;
 
Ο δρόμος της πτώχευσης δεν ειναι εύκολος, δεν ειναι απλός, ένα Οχι δεν λέει κάτι από μόνο του. Θα πρέπει να δώσουμε μάχη να δομηθεί ένα κράτος υγιές,ένα κράτος ισονομίας, αξιοκρατίας και αξιολόγησης, κράτος δίκαιο για ολους. Θα ανοίξουν σύντομα ευκαιρίες και η ανάπτυξη τον πρώτο χρόνο βάσει στατιστικών θα ειναι στο 4,5 % περιπου και μπορεί να φτάσει ο ρυθμός στο 10%. Πράγμα που σημαίνει δουλειά για όλους. Σε ένα όμως στέρεο κράτος χτισμένο από την αρχή, με γερά θεμέλια.
 
Ακούω έξω τον κόσμο να λέει ότι εμείς δημιουργήσαμε το κενό με τις απάτες, τα σκάνδαλα, τις μίζες, το πελατειακό κράτος.. Βεβαίως το πολιτικό αλλα και ατομικό κόστος ειναι τεράστιο. Η Ευρώπη ήθελε και το πέτυχε, τη συρρίκνωση της οικονομίας μας, τις απόλυτες εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων από ενα ξέφρενο, σπάταλο κράτος. Ο πλούτος στον πλούτο.
 
Θα πρέπει να αποφύγουμε το διχασμό που μας προσπαθούν να μας παρασύρουν οι ίδιοι που τον δημιούργησαν, δημόσιοι υπάλληλοι εναντίων ιδιωτών, έχοντες εργασία με μη έχοντες. Οι Ευρωπαίοι αρχικά μας έταξαν πολλά και μετά τον τρίτο χρόνο μας ταΐζουν λιτοτητα και μονο αυτο. Γιατι δεν καταλαβαίνουμε το προφανές;
 
Αν λοιπόν ψηφίσουμε Ναι, γιατί έχουμε χιλιαδες ευρώ στις τράπεζες νόμιμα η παράνομα, θα το δεχτώ, θα το σεβαστώ αν και δεν μου αρεσει, διότι τα συσσίτια, οι αυτοκτονίες και το ψάξιμο για τρόφιμα στους κάδους θα συνεχιστεί.. Αν ψηφίσουμε Οχι θα το υπερασπιστώ για το δικαίωμα της επιλογής και της ελευθερίας, το δικαίωμα του ανταγωνισμού και της αναγέννησης.
Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται απο σπουδαίους ανθρώπους, αλλά έρχονται μέσα απο κόπους και θυσίες. Θύματα πάντοτε θα υπάρχουν.
  
Δείτε την υποκρισία. Πριν μια εβδομάδα μόλις διαφαινόταν συμφωνία στα μέτρα του Αλέξη Τσιπρα, όλοι οι μνημονιακοί κατηγορούσαν την σκληρότητα των μέτρων ενώ μέσα σε λίγες ώρες με την νέα πρόταση των θεσμών με σκληρότερα μέτρα, ήταν όλοι σύμφωνοι!! Θα σκοτώσουμε κι άλλο αυτή τη χώρα; Τα όνειρα των παιδιών; Έχουμε Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία, Ναυτιλία, Πολιτισμό, Τουρισμό, τι μας λειπει; Θα τα χαρίσουμε όλα για το χρέος με νέα εκχώρηση.
   
Τι θα πει ΕΝΦΙΑ; Συγκάτοικος στο σπιτι μου; Τι θα πει 23% ΦΠΑ στα νησιά με τα ήδη ακριβά μεταφορικά και τα καύσιμα στα ύψη; Θα πει ότι σπρώχνουμε τους τουρίστες καθε λογής σε άλλους προορισμούς, σε άλλες χώρες.
   
Η καθε σπουδαία επιλογή χρειάζεται και έναν μεγάλο ηγέτη, ο Μεγας Αλεξανδρος είχε 47.000 οπλίτες στο πλευρό του και πολέμησε, 250.000 ο Λεωνιδας με τους 300, οι Ελληνες της κακουχίας τα έβαλαν με την απίστευτη δύναμη των Γερμανοϊταλων και εμείς σήμερα εχουμε μάθει να λέμε μονάχα ναι σε ολα!
  
ΟΧΙ λοιπον στο ναι, θα χάσουν και αυτοί, θα χάσουν τα Mc Donald’s, το ζαμπόν σε αμέτρητες παραλλαγές, το τυρί, το ρούχο και το κινητό, την αυτοκινητοβιομηχανία και πολλά πολλά άλλα. 
Και εμείς θα χάσουμε τα ίδια, θα βρούμε όμως το αληθινό ανθρώπινο πρόσωπο να πιαστούμε χέρι χέρι στις πλατείες, να αγκαλιαστουμε οικογένειες, φίλοι, σύντροφοι με φόντο την ελπίδα και να παλέψουμε για το αύριο . 
 
Από σήμερα θα πρέπει να ξαναγίνουμε εμείς ο λαός, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων της ελευθερίας μας με όποιο κόστος, διότι αν δεν είσαι ελεύθερος δεν αξίζει να ζεις.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password