ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

του Ανδρέα Ε. Γεωργιάδη

Η άλλη διάσταση

Ποια ήταν τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης Σαββίδη :

Ένας πρόεδρος μιας ΠΑΕ μπαίνει σαν μαινόμενος ταύρος μέσα στο γήπεδο γιατί αισθάνεται ότι η ομάδα του έχει αδικηθεί κατάφωρα, αφού ο διαιτητής έχει ακυρώσει ένα κανονικό γκολ και πάνω στα νεύρα του έχει την πρόθεση να επιτεθεί στον διαιτητή.

Οι σωματοφύλακές του τον προστατεύουν και τον συγκρατούν με αποτέλεσμα να μην συμβεί κάποιο πραγματικά δραματικό επεισόδιο, κανείς δεν σκοτώνεται, κανείς δεν τραυματίζεται, κανείς δεν γρονθοκοπείται, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε παρόμοια περιστατικά.

Το επίμαχο σημείο είναι ότι ο Σαββίδης οπλοφορεί, όπως οι περισσότεροι προέδροι των ΠΑΕ για να προστατευθούν από τους θερμοκέφαλους οπαδούς. Όταν μπαίνει στο γήπεδο, φορά το μπουφάν του και στην κατάσταση έντονη θυμού που βρίσκεται, πετάει το μπουφάν και έτσι φαίνεται το πιστόλι, το οποίο φέρει πάνω του νομίμως. Γίνεται ένας «τζερτζελές» μέσα στο γήπεδο αλλά όλα τελειώνουν χωρίς να έχει τραυματισθεί κανείς, χωρίς καν να έχουν υπάρξει γρονθοκοπήματα, χωρίς βέβαια να έχει πέσει ούτε μια πιστολιά, στον αέρα έστω. Παρ’ όλο που η αδικία του «λανθασμένου» σφυρίγματος του διαιτητή είναι μεγάλη.

Και ξαφνικά ξεσπά μια θύελλα από τα ΜΜΕ που όμοιά της δεν έχει υπάρξει σε όλη την τραυματική ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, παρ’ όλο που υπήρξαν στο παρελθόν έντονα επεισόδια, γρονθοκοπήματα, τραυματισμοί ακόμη και θάνατοι οπαδών. Θυμόμαστε προέδρους και παράγοντες ΠΑΕ αλλά και το πλήθος που έμπαιναν μέσα στο γήπεδο και γίνονταν του «κουτρούλη ο γάμος»  με το φίλαθλο πλήθος σε αλλόφρονα κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από όλους, όχι μόνο από τους οπαδούς του, που όμως όχι μόνο δεν καταλάγιασε την θύελλα που έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ αλλά έγινε αιτία για να συνεχιστεί η επίθεση εναντίον του.

Αλλά δεν φτάνει η κατακραυγή που δημιούργησαν τα ΜΜΕ στο εσωτερικό, ξαφνικά εξαιτίας της φωτιάς που άναψε, ενδιαφερθηκε για το περιστατικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ολόκληρη η διεθνής ποδοσφαιριή κοινότητα!!

Ποτέ τα ΜΜΕ δεν κράτησαν  ένα μικρό, ατυχές ποδοσφαιρικό γεγονός τόσο ψηλά, επί τόσες ημέρες, όσο αυτό.

Ποιος είναι ο λόγος άραγε ;

Ο Ιβάν Σαββίδης, ένας Έλληνας γεννημένος στην Γεωργία, από Έλληνες γονείς του Πόντου, έρχεται στην Ελλάδα να εναποθέσει τα κερδη του από την μέχρι τότε δραστηριότητά του έξω από την Ελλάδα.

Ζητά την Ελληνική ιθαγένεια και το κράτος τού την αρνείται, ενώ έχει δώσει ιθαγένεια σε εκατομμύρια Αλβανούς, Αφγανούς, Πακιστανούς  και λοιπούς μετανάστες που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα.

Ξαφνικά οι δημοσιογράφοι ωρύονται, ζητώντας να μάθουν,  σαν απρόσκλητοι εισαγγελείς, από ποια πηγή προέρχονται τα χρήματα !

Κι όμως κανείς δεν ζητά να μάθει από που προέρχονται τα χρήματα του Σόρος και όλων των άλλων δανειστών που αγόρασαν μέχρι τώρα ολόκληρο τον πλούτο της Ελλάδας.

Κανένας δημοσιογράφος -με ελάχιστες εξαιρέσεις- δεν ενδιαφέρεται να μάθει από που προέρχονται τα δισεκατομμύρια που έχουν πέσει για να αγορασθεί η Ελλάδα, και κανείς δεν αναρωτιέται γιατί τα χρήματα από αυτές τις πωλήσεις του εθνικού πλούτου δεν πηγαίνουν σε επενδύσεις και ανάπτυξη.

Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτοί που σορτάρησαν στην ελληνική οικονομία και εξαθλίωσαν τους Έλληνες, είναι οι ίδιοι που αφού υφάρπαξαν με δόλιους τρόπους τα χρήματα των Ελλήνων, τώρα γυρίζουν πίσω για να αγοράσουν τον πλούτο της και τα σπίτια τους με τα χρήματα που στην πραγματικότητα υπέκλεψαν δολίως από τους Έλληνες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα αγαπητοί κύριοι των ΜΜΕ, που κάνετε τώρα ιερό πόλεμο ενάντια στους “πιστολέρο” των γηπέδων και όλα τα άλλα λάχανα για να τα τρώει ο ανενημέρωτος λαός.

Πιστεύετε ότι με αυτήν σας την τύφλωση που στέλνει στον αγύριστο την οποιαδήποτε αντικειμενικότητα, θα αφήσετε κάποιον σοβαρό επενδυτή να έλθει ποτέ να επενδύσει στην Ελλάδα ; Ξέρετε πόσοι σοβαροί επιχειρηματίες έφυγαν από την Ελλάδα εξαιτίας σας ;

Το δημοσιογραφικό κατεστημένο κάποια μέρα θα κάνει τον απολογισμό του και θα αντιληφθεί ξαφνικά, ότι μαζί με το ανάξιο πολιτικό και κομματικό σύστημα, είναι οι κύριοι υπαίτιοι για την εξαθλίωση της Ελλάδας.

1 Comment

 • Ευριπίδης Μπίλλης Reply

  18 Μαρτίου, 2018 at 12:06 πμ

  Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΉ ΟΜΟΨΥΧΙΑ
  Κάποτε παλιά ένας συνάδελφος μου, ο υπηρεσιακός οδηγός στην Καβάλα, μου είχε πει με παράπονο.
  “Μας λένε Βούλγαρους”.

  Πέραν των παραγόντων των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας και των ομάδων των “χαμουρτζήδων”, ήτοι των ομάδων του κέντρου, υπάρχουν και οι οπαδοί των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας και γενικότερα οι Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας.

  Επί χρόνια επίσης με τον ένα ή τον άλλον τρόπο ακόμα και ως λέγεται με δωροδοκίες (θυμάμαι πάρα πολύ παλιά καταγγελία σε μένα από παράγοντα της Καβάλας για απόπειρα δωροδοκίας ποδοσφαιριστή της ομάδας του από την ομάδα του κατωτέρω παράγοντα) ο ΠΑΟΚ υφίστατο πολύ μεγάλη αδικία.

  Παρακολουθήσαμε επί πολλές μέρες, πριν τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης Κυριακής, έναν απίθανο πόλεμο νεύρων εναντίον του ΠΑΟΚ και των Βορειοελλαδιτών οπαδών του, και τον διχασμό των Ελλήνων που προκαλούσε, από τον “τιμωρημένο” πρόεδρο που πήρε τους τρεις βαθμούς (προσοχή δεν γράφω της ομάδας) επειδή κάποιος κτύπησε στο μάγουλο με ένα χαρτί ελαφρύ ή λιγότερο ελαφρύ τον προπονητή της ομάδας του. Που έτρεχε στα “επείγοντα” του νοσοκομείου κτλ., μη σεβόμενος ούτε την ομάδα του ούτε την αντίπαλη ομάδα. Και που πιστεύω ότι ο έλληνας Λεμονής δεν θα προσπαθούσε έτσι να κερδίσει τους τρεις βαθμούς

  Ο παράγων αυτός προκαλούσε επί μέρες ζητώντας να αφαιρεθούν και άλλοι βαθμοί για παλαιοτέρα κτλ από τον ΠΑΟΚ που επάξια όδευε σε κατάκτηση του πρωταθλήματος, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην πάρει το πρωτάθλημα. Προκαλώντας αντίστοιχα συναισθήματα σε κάθε Βορειοελλαδίτη.

  Κανείς δεν ενόχλησε τον εν λόγω ανώριμο παράγοντα για τις προκλητικές του δηλώσεις που δυναμίτιζαν το πρωτάθλημα, προκαλούσαν τον Ελληνισμό της Βόρειας Ελλάδας, διχόνοια στον Ελληνισμό και δυναμίτιζαν το πρωτάθλημα.

  Με τον “survivor” συνοδοιπόρο του ανωτέρω , που διέλυσε την ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού, να ρίχνει λάδι στη φωτιά με επίσης εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον του ΠΑΟΚ.

  Μετά την σοφή δικαστική απόφαση για τα γεγονότα με το μάγουλο του προπονητή του Ολυμπιακού, όλοι ελπίζαμε σε ομαλοποίηση της κατάστασης και σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Όσο και αν άδικα κατά τη γνώμη μου, είχαν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ.

  Και φτάσαμε την περασμένη Κυριακή μετά τον ενθουσιασμό για την επίτευξη τέρματος και την σίγουρη κατάκτηση του πρωταθλήματος, να ξεχειλίζει η αγανάκτηση με την ακύρωση δίκαιου τέρματος του ΠΑΟΚ το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

  Που γνωρίζοντας τα του Ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η ακύρωση του κανονικού τέρματος δεν ήταν τυχαία.

  Όσον απαράδεκτη και αν ήταν η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη ως έγινε στο γήπεδο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι όσον γερά νεύρα και να είχε η αγανάκτηση του ήταν δίκαιη.

  Και ίσως θα συνεχίσει να βάλλεται και για το «έγκλημα» του να είναι φίλος του Πούτιν.
  Εν τω μεταξύ σε στιγμές απαιτούμενης πλήρους ομοψυχίας των Ελλήνων, προκαλείται λόγω της αδικίας απύθμενο δικαιολογημένο μίσος και διχόνοια στους Έλληνες της Βορείου Ελλάδας. Χωρίς ο κ. Τσίπρας να το αντιλαμβάνεται και αντί ΝΑ δώσει κατά προτεραιότητα μία δίκαιη λύση, περί άλλων κατά προτεραιότητα να τυρβάζει.

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password