«Θεωρίες συνομωσίας ή….απλώς η πραγματικότητα που αγνοούμε;»

Την ώρα που το διεθνές ενδιαφέρον έχει στραμμένα τα μάτια του στις εξελίξεις της ελληνικής κρίσης χρέους και στην αίσια ή μη έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών με αποκορύφωμα την έκτακτη σύνοδο κορυφής την Κυριακή, όπου αναμένεται να γίνει αποδεκτό το αίτημα της Ελλάδος για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση με την λήψη ανάλογων μέτρων, έρχονται συνεχώς στο φως αποκαλύψεις για πολιτικά παίγνια στην πλάτη της χώρας και του ελληνικού λαού.
Πολιτικά παιχνίδια που γίνονται εις βάρος των αδυνάτων από τους ισχυρούς και κραταιούς του παγκόσμιου στερεώματος. Σχέδια που αγγίζουν το όριο του παραλόγου, γνωστά ως «σχέδια συνομωσίας» , που ορισμένοι θεωρούν ανύπαρκτα αλλά που τελικά αποτελούν την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Απλά εμείς δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε πλήρως καθώς τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια. Χώρες όπως οι δικές μας, χρησιμοποιούμενες ως μαριονέτες, σαν ένα άλλο θέατρο σκιών, όπου άθελά μας διαδραματίζουμε το ρόλο μας στην διαμόρφωση της νέας τάξης πραγμάτων.
Την ώρα λοιπόν που άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για την κλιμάκωση της κρίσης στης Ελλάδα, τις συγκρούσεις στη Μ. Ανατολή και την Ουκρανία και την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους πρώην αξιωματούχος του Αμερικανικού Κογκρέσου, ο Dr. Paul Craig Roberts, παρουσιάζει μια πτυχή των πραγμάτων άκρως ενδιαφέρουσα αλλά και συγκλονιστική. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κρίση αυτή είχε σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια και ήταν το «δείγμα» που θα προβάλλονταν για τη δημιουργία υπερχρεωμένων κρατών, τα οποία ριμαγμένα, θα καθίσταντο έρμαια των υπέρογκων χρεών τους, παραχωρώντας άνευ όρων την εθνική τους κυριαρχία αλλά και το εθνικό τους πλούτο στις ορέξεις των τοκογλυφικών συμφερόντων της παγκόσμιας κλίκας. 

Το σχέδιο όμως άλλαξε ρότα, καθώς η νεοεκλεγείσα αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, απέρριψε την αδιέξοδη πολιτική της δημιουργίας νέων δυσθεώρητων χρεών, ξεκινώντας επαφές με τη Μόσχα, ενέργεια που εξόργισε δεόντως τη Δύση και της Ουάσινγκτον καθώς διαφαινόταν πλέον έντονα η αλλαγή των γεωπολιτικών ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή.
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του αναφέρει ότι απεσταλμένος των ΗΠΑ, επισκέφθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα, προειδοποιώντας τον ότι δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε άλλη παρέκκλιση της Ελλάδας από τις συμμαχικές δεσμεύσεις της. Αυτή η κίνηση οδήγησε το ΔΝΤ, μετά από πίεση του προέδρου Ομπάμα, να παραδεχτεί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, θέτοντας στο τραπέζι την αναδιάρθρωσή του, με τη μη κήρυξη της χώρας ως πτωχευμένης λόγω της μη πληρωμής της δόσης της 30ης Ιουνίου.

Ο Ομπάμα φοβούμενος ότι θα επέλθει αποσταθεροποίηση στην περιοχή, κατάσταση ανεπιθύμητη, λόγω της στρατηγικής θέσεως της Ελλάδος και της γεωπολιτικής της σημασίας, πιέζει προς την ανεύρεση λύσης. Ίσως και ο ορυκτός πλούτος της λεκάνης της Μεσογείου και του Αιγαίου συγκεκριμένα να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος προς εκμετάλλευση και εξοικονόμηση τεραστίων κερδών.
Είναι φανερό λοιπόν ότι η παγκόσμια «ελίτ» έχει βάλει στο μάτι την Ελλάδα αφού είναι εύκολο να καταστραφεί καθώς παραιτήθηκε από το δικό της νόμισμα. Προσπαθεί να πείσει τις χειραγωγούμενες μάζες ότι πιθανή κατάρρευση της Ελλάδος θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης έπαιξαν και το δικό τους υπόγειο ρόλο, φέροντας τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου σε κατάρρευση, με σκοπό να εξασθενήσει η αμερικανική, η κινεζική, η ινδική και η ρωσική οικονομία. Λύση στο πρόβλημα θα δώσει η πρόταση για δημιουργία ενιαίου κεντρικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, όπου τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να στείλουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που συγκεντρώνονται από τους φόρους σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα καθορίζει και τους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς.

 

Παράλληλα προτείνεται η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού. Στόχος των ευρωπαίων τραπεζιτών που αποτελούν και την παγκόσμια «ελίτ» καθώς υπερτερούν της αμερικάνικης «ελίτ» πλέον είναι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους, που θα υπερκεράσει το αμερικανικό, και θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να προσχωρήσουν στην ΕΕ.
Κόντρα σε όλα αυτά τα σχέδια και στις κραυγές κάλπικης αγωνίας ότι η Ελλάδα ξεμένει από συμμάχους στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας κάνοντας κίνηση ρελάνς στέλνει μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν είναι τόσο μόνη όσο θεωρούν πολλοί. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου Στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας. Αυτό ίσως έχει και τον συμβολισμό του καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της RT ότι οι BRICS έχουν έτοιμη πρόταση για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα με ευνοϊκότερους όρους από το ΔΝΤ και την ΕΕ σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις.
Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα άραγε ίσως δεν το μάθουμε ποτέ. Ίσως το μάθουμε και σύντομα καθώς τα γεγονότα θα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε σήμερα την κατάθεση στη Βουλή προς έγκριση με την μορφή του κατεπείγοντος των προτάσεων της ελληνική κυβέρνησης για χορήγηση νέου δανείου με σύναψη μνημονίου διάρκειας τριών ετών.

Προτάσεις σκληρές, υφεσιακές, πρωτόγνωρες για αριστερή κυβέρνηση, άκρως φοροεισπρακτικές. Πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται κατά της πρότασης όπως οι κ. Βαρουφάκης, Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης και άλλοι. Τα 13 δις μέτρα που προτείνονται είναι δυσβάσταχτα και θα γονατίσουν τον ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό. Αλλά για να μην μας αφήνουν να καταστραφούμε μήπως φοβούνται κάτι; Μήπως φοβούνται ότι πλέον γνωρίζουμε; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει παρά μόνο να περιμένει τις εξελίξεις.
Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της. Η σύνεση, η νηφαλιότητα και η εθνική ομοψυχία πρέπει να πρυτανεύσουν. Μικροκομματικά συμφέροντα και λάθη του παρελθόντος πρέπει να αποφευχθούν ώστε η σταθερότητα να πάρει την θέση της αβεβαιότητας και η ελπίδα να ξαναγεννηθεί κυρίως για τις γενιές που έρχονται. Οψόμεθα…..
Πηγές: pentapostagma.gr, fanpage.gr

Νάσσος Καλογερόπουλος

Νάσσος Καλογερόπουλος25 Posts

Καθηγητής Φιλόλογος, Msc Language Engineer, Απόφοιτος σχολής Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password