ΠΕΤΥΧΕ ΠΟΛΛΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εν μέσω πολύ σημαντικών για τη χώρα διαπραγματεύσεων και είναι επόμενο όλη η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η υφήλιος να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα με κομμένη την ανάσα.

Αναμφίβολα ήταν ο πολιτικός νικητής των τελευταίων ημερών.

Ποιες ήταν όμως οι παράπλευρες επιτυχίες του;
1. Κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα παρά την λυσσαλέα υποστήριξη των ΜΜΕ υπέρ του Ναι, τα οποία, αποδείχθηκε, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν τα έλαβε υπόψη της. Αντιθέτως, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν στο φως χρήσιμη πληροφόρηση στους πολίτες.
2. Το μεγάλο ποσοστό υπέρ του Όχι έδειξε ότι οι Έλληνες ψήφισαν πατριωτικά και όχι κομματικά. Την δύσκολη αυτή στιγμή που βρίσκεται η χώρα, δεν έχουν καμία, μα καμία σημασία, τα κόμματα. Υπερέχει η επιβίωσή μας ως χώρα και ως έθνος. Τα κόμματα, όπως τα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, είναι ξεφτισμένα στη συνείδηση των πολιτών και σε λίγο καιρό θα ανήκουν στην ιστορία, αν δεν αποφασίσουν να περάσουν με ειλικρίνεια και αυτοκριτική στη νέα εποχή.
3. Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της ΝΔ, ένας άνθρωπος που άλλα υποσχέθηκε στο λαό και άλλα έκανε. Θυμηθείτε την περίφημη ομιλία του στο Ζάππειο ότι αυτός δεν θα συνεργαστεί ποτέ με τον Βενιζέλο αλλά και την άλλη στο Σύνταγμα που δήλωσε ότι σκίζει τα μνημόνια!
https://www.youtube.com/watch?v=R8Hq61IcW1g

https://www.youtube.com/watch?v=IiyxW3waG_E
4. Το βράδυ της 5ης Ιουλίου,ο Τσίπρας έφερε τελικά στο τραπέζι των συζητήσεων όλα τα κόμματα, τα οποία είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα το μοιραίο λάθος να μην συνταχθουν, την κρίσιμη στιγμή, πριν το δημοφήφισμα, πίσω από την κυβέρνηση. Σκεφθείτε πόση δύναμη θα είχε ο λόγος μας, αν είχαμε πάει όλοι μαζί στην διαπραγμάτευση από τον Φεβρουάριο.
5. Πολλά ξένα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς υπέρ της Ελλάδας και πολλές γερμανικές εκπομπές αντιμετώπισαν το πρόβλημά μας χωρίς παρωπίδες, θέτοντας –οι ίδιοι οι Γερμανοί– το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και τη λανθασμένη συνταγή της υπερβολικής λιτότητας.
https://www.youtube.com/watch?t=2682&v=5S6k8bTLqx8
https://www.youtube.com/watch?v=Y6YUB2hJxaY
6. Ο Γάλλος και ο Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκαν εμφανώς υπέρ της Ελλάδος.
Δείτε τι έγραψε χθες στο twitter του ο Γάλλος πρωθυπουργός:

Valls

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πριν δύο μέρες: Εάν παραμένουμε δέσμιοι άκαμπτων κανόνων και γραφειοκρατών, η Ευρώπη τελείωσε».
https://news.makedonias.gr/132806/μ-ρεντσι-να-δοθεί-οριστική-λύση-στο-θέμ/

8. Ο Τσίπρας έδωσε μία εξαιρετική ομιλία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δίνοντας, ως όφειλε, σημαντικές πληροφορίες και εξηγήσεις στους λαούς της Ευρώπης.
9. Χθες βράδυ, ο Ντάϊσενμπλουμ απέστειλε επιστολή προς τα μέλη της διοίκησης του ESM, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , ζητώντας –για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- την εξέταση του κατά πόσο το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο! Μια πολύ σημαντική κίνηση που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια της θητείας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αντίθετα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το χρεος ήταν βιώσιμο!

Καλά λοιπόν έως εδώ! Απομένει κάτι σημαντικό. Να κλείσει το θέμα των ανοικτών επί 6 μήνες διαπραγματεύσεων και να αρχίσει η αναδιοργάνωση της χώρας.

Είναι πολλά όμως αυτά που πρέπει να κάνει άμεσα στο εσωτερικό της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας.
Και αναφέρω μερικά, κατά τη γνώμη μου, πολύ σημαντικά:

1. Άμεση κατάργηση του επαίσχυντου Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών.
2. Κατάργηση όλων των προκλητικών προνομίων του Βουλευτών (άμεση μείωση της αποζημίωσης τους –ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό-, κατάργηση των αποσπάσεων στα γραφεία τους των δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση της δυνατότητας να παίρνουν σύνταξη ύστερα από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας! κλπ.)
Δείτε εδώ αναλυτικά τις προτάσεις του ithesis για το πολιτικό σύστημα:
https://www.ithesis.gr/politikh/rixikelefthes-protasis-gia-politiko-sistima/
Μόνο με ρηξικέλευθες αποφάσεις μπορεί το πολιτικό σύστημα να αρχίσει να αποκτά αξιοπιστία και να αρχίζει να μιλά στους νέους, που έχουν στρέψει κυριολεκτικά την πλάτη στα πολιτικά κόμματα.
3. Σημαντική μείωση των μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών και υφυπουργών.
4. Να αναζητηθεί επισταμένως το Πόθεν Έσχες όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Να βρούμε ποιοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και να δημευθούν οι περιουσίες τους.
5. Να μηχανοργανωθούν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου και να συνδέονται ηλεκτρονικά μεταξύ τους. Κανείς να μην μπορεί να ξεπεράσει κάποιον άλλον και να έχει προνομιακή μεταχείριση. Έτσι θα σταματήσει η κομματική πελατεία και η συσσώρευση των πολιτών στα κομματικά και βουλευτικά γραφεία.
6. Να αναζητηθούν ευθύνες των εμπλεκόμενων σε οικονομικά σκάνδαλα, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, για όλους ανεξαιρέτως και όχι μόνο για πολιτικά «νεκρούς», όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
7. Να καταργηθεί άμεσα η δυνατότητα της πρόωρης συνταξιοδότησης καθώς και η δυνατότητα οποιασδήποτε συνταξιοδότησης πριν τα 65 χρόνια.
8. Δημιουργία ενός νέου Εθνικού Συμβουλίου Δεοντολογίας για τα ΜΜΕ, του οποίου τα μέλη θα προκύπτουν από κλήρωση. π.χ. τρεις δικαστικοί, τέσσερις πολίτες.
9. Μία νέα επιχείρηση να μπορεί να ανοίξει μέσα σε μία ημέρα! Αυτό συμβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ. Να δοθούν κίνητρα δημιουργίας νέων εργοστασίων, νέων παραγωγικών μονάδων. Η Ελλάδα χάνεται καθώς δεν παράγει τίποτα!
10. Να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα για αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφική παραγωγή. Να ενισχυθεί η δυνατότητα εξαγωγής του λαδιού, των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Να δημιουργηθεί επιμελητήριο Νέων (ηλικιακά) Επιχειρηματιών έως 40 ετών.
11. Να ενισχυθεί η αρχαία ελληνική παιδεία και η εκμάθηση της σωστής ελληνικής γλώσσας στα σχολεία μας. Οι ξένοι διδάσκονται την αρχαία ελληνική γραμματεία και φιλοσοφία στα σχολεία τους κι εμείς μειώνουμε όλο και περισσότερο τις αντίστοιχες ώρες διδασκαλίας.
12. Να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να κάνουν παιδιά. Η Ελλάδα πεθαίνει, όλο και λιγότερα παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο, είμαστε μία χώρα ηλικιωμένων και συνταξιούχων.

Και μία τελευταία παραίνεση προς εσάς κύριε Πρωθυπουργέ: Ζητήστε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συνυπογράψουν τη συμφωνία που θα φέρετε από την Ευρώπη. Μόνο έτσι δεν θα κινδυνεύετε να σας πουν αργότερα ότι ξεπουλήσατε την Ελλάδα.
Όλα τα κανάλια σήμερα μιλούν ότι αυτή η νέα συμφωνία θα περιέχει τα σκληρότερα μέτρα από όλες τις προηγούμενες, κανείς δημοσιογράφος ή πολιτικός όμως δεν λέει ότι, κατά τη διάρκεια προσπάθειας των προηγούμενων μηνών, οι προτάσεις δεν κατέληγαν σε θετικό αποτέλεσμα διότι την τελευταία στιγμή η συμφωνία άλλαζε από τον Σόιμπλε που απαιτούσε όλο και σκληρότερα μέτρα κάθε φορά. Έτσι από τα 4 δις που ξεκίνησαν έφτασαν να ζητάνε ισοδυναμα 11,5 δις. Αυτός και μόνο ήταν ο λόγος που στην απελπισία του ο Τσίπρας ζήτησε δημοψήφισμα.

Αλέξη Τσίπρα έχες μία μοναδική ευκαιρία να μείνεις στην Ιστορία με χρυσά γράμματα. Μην απωλέσεις αυτή την ευκαιρία, μην απωλέσεις την ευκαιρία να εμπνεύσεις ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες!

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password