ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΜΕΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ;» – «ΞΕΘΩΡΙΑΣΑΝ;»

Πολλά έχουν ειπωθεί για την μνημονιακή μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα, όμως έχουμε ξεχάσει και καλό είναι να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Πρωθυπουργός έχει μαζί του στην συγκυβέρνηση και έναν κυβερνητικό εταίρο όπου έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή όλες τις αποφάσεις του Αλέξη εμμέσως ή αμέσως, κάνοντας τις… περίφημες κόκκινες γραμμές τις οποίες είχε βάλει ως προυπόθεση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, να έχουν πλέον ξεθωριάσει.

Ο Πάνος Καμμένος είχει θέσει τρεις «κόκκινες γραμμές», για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: να μη γίνουν υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, να γίνει σεβαστός ο ρόλος της Ορθοδοξίας και να βρεθεί μια ελάχιστη συνεννόηση για τα θέματα της φορολογίας, δηλαδή να μην υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Όπως είχε τονίσει τότε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη διακαναλική του συνέντευξη:

«Μπορεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην είμαστε ιδεολογικά κοντά, αλλά δεν του ζητάμε να αλλάξει θέσεις εντελώς, ζητάμε να σεβαστεί αυτά που λέμε, θα σεβαστούμε κι εμείς τις δικές του θέσεις», είχε αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας: «Είμαστε έτοιμοι για την ανάληψη κυβερνητικών θέσεων και για την τοποθέτηση στελεχών μας στην κρατική διοίκηση».

Που είναι όμως η σθεναρή αντίσταση του Πάνου Καμμένου στα εθνικά θέματα;

Θα ξεκινήσουμε με την ανεκδιήγητη τροπολογία για την κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό. Οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν την εν λόγω τροπολογία, όμως δεν πίεσαν καθόλου των Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς στο να μην έρθει καν προς ψήφιση στη βουλή το θέμα του τεμένους.

Δεν μπορούσε ο κ. Καμμένος να πιέσει τον κ. Τσίπρα να μην έρθει αυτή η τροπολογία στη Βουλή; Ακόμη και θέμα παραίτησής του θα μπορούσε να θέσει.
Δυστυχώς όχι μόνο δεν έπραξε το καθήκον του αλλά η κατασκευή του τεμένους θα προχωρήσει, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να φέρει στα εθνικά μας θέματα η συγκέντρωση αλλόδοξων και φανατικών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Ας περάσουμε τώρα στο νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες.

Το κόμμα Καμμένου μπορεί να καταψήφισε το νομοσχέδιο, όμως ούτε σε αυτή την περίπτωση δεν έδειξε κάποια σθεναρή αντίσταση. Την ώρα που η χώρα πλέον αποδομείται πλήρως με αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, ο κ. Καμμένος δεν έβγαλε και δεν βγάζει άχνα για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στο Ελληνικό Έθνος η νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών και σε ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα, αποφάσισε αντί να κάνει “Κούγκι” την κυβέρνηση, να παραμείνει στην ζεστή υπουργική του θέση.

Ελικόπτερα ΝΗ-90

Ο ΥΠΑΜ έδειξε στην αρχή πως είναι πρόθυμος να πολεμήσει όλους όσοι κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας μας με τις μίζες στα εξοπλιστικά και είναι αλήθεια πως έχει οδηγήσει πολλές υποθέσεις σε δικαστικούς, ούτως ώστε να ρίξουν φως σε μία από τις πιο μαύρες στγμές της σύγχρονης Ελλάδας.

Ο Πάνος Καμμένος είχε σηκώσει την σημαία ψηλά και ορθώς ανακίνησε την υπόθεση με τα ελικόπτερα NH-90. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε αποκαλύψει ότι η σύμβαση για την παραλαβή των 11 ελικοπτέρων αντιστοιχούσε σε ποσό 690 εκατ., αλλά κάνοντας την πρόσθεση για την καταβολή όλων των ποσών για την αγορά έβγαινε ένα ποσό γύρω 650 εκατ. ευρώ! Η διαφορά αφορούσε σε ένα swap που θα πληρωνόταν έξτρα από τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιωτικοί του απάντησαν ότι η πληρωμή δεν έγινε, αλλά από το υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε ότι τελικά το ποσό είχε δοθεί. «Υπήρξε μίζα 41, 9 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι δεν έχουν κοπεί τιμολόγια για ποσά 40 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε ότι από τα 11 ελικόπτερα τύπου NH-90 που έχουμε ήδη παραλάβει πετάνε μόνο τα 2 και προέβη σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία: «Τα πληρώσαμε τα ελικόπτερα αυτά τρεις φορές παραπάνω!»

Όμως πριν λίγες ημέρες κάτι άλλαξε και σύμφωνα με ιστοσελίδες που ασχολούνται με το στρατιωτικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα το έγκριτο onalert έκανε την αποκάλυψη πως σε επαφή που έγινε προχθές μεταξύ των κατασκευαστών και αξιωματούχων του ΥΠΕΘΑ, αποφασίστηκε η παραλαβή των ελικοπτέρων! Δεν μπορούσε να γίνει κι αλλιώς αφού οι Γάλλοι απαιτούσαν πολλά λεφτά για το …πάρκινγκ των ελικοπτέρων. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την σύμβαση.

Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες

Ο ΥΠΑΜ Πάνος Καμμένος είχε βάλει μία άλλη κόκκινη γραμμή στο θέμα των μειώσεων στις ΕΔ. Πολύ ορθά ο κ. Υπουργός έβαζε αντιστάσεις σε τυχόν μειώσεις κονδυλίων αλλά και σε μειώσεις προσωπικού και όπως πολλοί λένε είχε φθάσει στο σημείο να παραιτηθεί.

Με την νέα μνημονιακή συμφωνία όμως και με την υπογραφή του Πάνου Καμμένου να μπαίνει … φαρδιά πλατιά ανοίγει ο δρόμος για νέες δραματικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες! Το κείμενο προβλέπει -μεταξύ άλλων- μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ. φέτος και κατά 200 εκατ. το 2016.

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν, αν όχι το κυρίαρχο, τουλάχιστον ένα από τα σημαντικότερα προεκλογικά συνθήματα του Σύριζα και των ΑΝΕΛ κατά την προεκλογική περίοδο. Όπως όμως συνέβη με το «σκίσιμο» των Μνημονίων και τα νταούλια που θα βαρούσε ο Σύριζα και θα χόρευαν οι αγορές, έτσι και στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Καμμένος υποχώρησε, με τον ελληνικό λαό να βάζει για άλλη μια φορά πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη…

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password