ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ HOT SPOT

Η κατάσταση του μεταναστευτικού είναι πλέον εκτός ελέγχου στη χώρα μας. Και μην μου πείτε ότι δεν το περιμένατε. Δείτε όμως τα καυτά σημεία που οδήγησαν στην έκρηξη αυτού του προβλήματος:

1. Ήδη από το 2003 ο Σημίτης και ο ΓΑΠ είχαν φροντίσει, υπογράφοντας το Δουβλίνο ΙΙ, να γίνουμε η αποθήκη της Ευρώπης.
Τι σημαίνει το Δουβλίνο ΙΙ ; Ότι υπεύθυνη χώρα για το αν θα δοθεί άσυλο στον αιτούντα, είναι η χώρα στην οποία θα εισέλθει για πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο, θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, να επιστρέφουν στην Ελλάδα.
Σας έχει μιλήσει ποτέ κάποιος πολιτικός για τις ολέθριες συνέπειες αυτού του κανονισμού για τη χώρα μας ; Σας έχουν εξηγήσει γιατί δεν ζητούν από την Ευρώπη να αλλάξει αυτός ο κανονισμός ; Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης πήγαν στις Βρυξέλλες. Γιατί δεν μίλησαν στην Μέρκελ για την κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ ;

2. Τα αφύλακτα θαλάσσια σύνορα. Αναρωτιόμαστε, γιατί το πολεμικό ναυτικό δεν πήρε οδηγίες να αποτρέπει τις ροές όλως αυτών μεταναστών ; Γιατί δεν τους ανάγκαζε να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία ;
Ο Π. Καμμένος μας είπε ότι θα έρθει το ΝΑΤΟ να μας προστατεύσει. Ο στόλος του ΝΑΤΟ όμως έχει μόνο καθήκοντα αναγνώρισης, επιτήρησης και παρακολούθησης. Δεν αποτρέπει την έλευση όλων αυτών των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών!
Με την κίνηση αυτή ο Καμμένος επέτρεψε να αναδειχθούν και επίσημα τα θέματα των γκρίζων ζωνών, αφού το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να επέμβει σε Δωδεκάνησα και Λήμνο, κατ’ απαίτησης της Τουρκίας! Συγχρόνως έβαλε τρικολοποδιά στο στόλο των Ρώσων αφού ανέκοψε το πέρασμά τους από το Αιγαίο. Καλύτερη στήριξη δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι Τούρκοι!

3. Η ανεξέλεγκτη δράση σκοτεινών ΜΚΟ. Στα νησιά του Αιγαίου οι ΜΚΟ έχουν παρακάμψει το κράτος και έχουν αναλάβει πλήρως το θέμα των μεταναστών. Οι περισσότερες από αυτές επιδοτούνται από το ελληνικό κράτος σε μία στιγμή που οι Έλληνες χειμάζονται, ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται, ο αριθμός των αστέγων πολλαπλασιάζεται με γοργούς ρυθμούς, οι επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά η μία μετά την άλλη. Ακούσατε κάποιον από τους πολιτικούς μας να θίγει το θέμα στη Βουλή ; Ακούσατε κάποιον από αυτούς να ζητά την χρηματοδότηση από το κράτος, κατά προτεραιότητα, των Ελλήνων –και όχι των ΜΚΟ- που βρίσκονται κάτω ή στα όρια της φτώχιας ;

4. Η μη τήρηση των υποσχέσεων της Ευρώπης. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. αποφάσισε ότι η ελληνοσκοπιανή μεθόριος θα μείνει ανοιχτή έως τις 6 Μαρτίου. Μετά από δύο μόλις ημέρες όμως τα σύνορα σφραγίστηκαν, οι μετανάστες εγκλωβίστηκαν και η «μεγαλόψυχη Ελλάδα» αποφάσισε να μισθώσει πούλμαν για να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Τόσο απλά… Ακούσατε κανέναν πολιτικό να καταδικάζει το φαινόμενο, να στρέφεται κατά της Ευρώπης και να ζητά από την Μέρκελ και τους υπολοίπους να αναλάβουν τις ευθύνες τους ; Κανείς βέβαια. Μα γιατί να το κάνουν ;
Δεν είναι καθώς πρέπει συμπεριφορά άλλωστε να υψώνουν το δάχτυλο στα αφεντικά τους στην Ευρώπη και να ζητούν την προστασία της χώρας τους…

Οι συνέπειες όλων αυτών των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών θα είναι ολέθριες.
Καταρχήν θα σημειωθεί αναμφίβολα πτώση του τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου.
Η δε Αθήνα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot, ενώ η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα κρύβονται σε κάθε γωνιά της.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας ίσως και περισσότεροι από 3 εκατομμύρια μετανάστες. Μία χώρα που είναι εξαθλιωμένη οικονομικά, πως είναι δυνατόν να αντέξει και να συντηρήσει τόσους πολλούς ανθρώπους ;

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα επιτύχουν την μίξη και το ανακάτεμα των πληθυσμών και των φυλών είναι γελασμένοι. Έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο ίδιο τους το σχέδιο. Οι λαοί της Ευρώπης θα ανακτήσουν τα εθνικά τους αντανακλαστικά και θα στραφούν στις εθνικές φωνές των χωρών τους. Ο σκεπτικισμός για την Ευρώπη μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Η Αγγλία θα κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ε.Ε. (εκεί όμως γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστεί η οποιαδήποτε απόφαση του δημοψηφίσματος, δεν θα ισχύσει αυτό που ίσχυσε στην δική μας αποικία). Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της διάλυσης τη Ενωμένης Ευρώπης.

Και ερχόμαστε στους ταγούς αυτής της χώρας. Στις δύσκολες, στις καθοριστικές στιγμές της χώρας, αυτούς περιμένουμε να υψώσουν ανάστημα και να μας προστατεύσουν.
Ποιοι είναι αυτοί; O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Έλληνες Βουλευτές, η Εκκλησία, η Ακαδημία Αθηνών, η ηγεσία των Δικαστών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιτέλους ας πάρει κάποιος από αυτούς την πρωτοβουλία, έστω την ύστατη στιγμή, να δημιουργηθεί μία Εθνική Επιτροπή που θα μεταβεί στην Ευρώπη για να ζητήσει και να απαιτήσει. Και ας καταστήσει ξεκάθαρο:
Αυτή δεν είναι η Ευρώπη της ισότητας και της αλληλεγγύης που οραματίστηκε ο Σούμαν.
Ζητάμε ισότιμη μεταχείριση, αλληλεγγύη, σεβασμό της αξιοπρέπειας του λαού μας.
Ζητάμε να πάψουν την οικονομική ασφυξία της Ελλάδας, την διάλυση του παραγωγικού ιστού, την φορολογική αφαίμαξη, ζητάμε να πάψουμε να είμαστε η αποθήκη των μεταναστών της Ευρώπης.
Ζητάμε να πάψουν να στηρίζουν τις τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά πολυεθνικά σχήματα και να στηρίξουν τους ανθρώπους και τους λαούς!

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password