ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ: “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”

του Νίκου Ιγγλέση
Εκδόσεις ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ

Ο Ελληνισμός διανύει μια από τις πιο κρίσιμες, για την επιβίωσή του, περιόδους στη νεότερη ιστορία του. Αυτό που διακυβεύεται είναι αν οι δύο κρατικές οντότητες του ελληνικού έθνους – Ελλάδα και Κύπρος – θα επιβιώσουν στο σημερινό πολυπολικό, άναρχο και ανταγωνιστικό κόσμο ή θα καταστούν αναλώσιμες και ουσιαστικά θα υποταχθούν και θα διαλυθούν από υπέρτερες δυνάμεις.

Από τη μια πλευρά,το γερμανικό Δ΄ Ράϊχ και το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο υλοποιώντας τις επιταγές  της παγκοσμιοποίησης, μέσω της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, καταστρέφουν την παραγωγική βάση και την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Καταστρέφουν, δηλαδή, την ικανότητά της να αντισταθεί. Από την άλλη πλευρά η νέο-οθωμανική και αναθεωρητική Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την ελληνική αδυναμία, προωθεί τη γεωγραφική συρρίκνωση του Ελληνισμού στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Αμφότεροι απεργάζονται την ολοκληρωτική ήττα και την υποταγή των Ελλήνων στα γεωπολιτικά συμφέροντά τους. Η διαδικασία αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η ουσιαστική χρεοκοπία το 2010, μέσα στην Ευρωζώνη, οδήγησε στην οικονομική καταστροφή που επέφεραν τα Μνημόνια, στη συνέχεια αυτή προκάλεσε τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, για να ακολουθήσει νομοτελειακά η εθνική αποδόμηση και παρακμή. Όλοι οι συντελεστές ισχύος του Ελληνισμού καταρρέουν με γεωμετρική πρόοδο.

Η  παραχώρηση της νομισματικής ανεξαρτησίας, η αέναη δουλεία ενός δυσθεώρητου συναλλαγματικού χρέους, η καταστροφή της παραγωγής βάσης, η διαρκής λιτότητα, η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού, η ξένη εξάρτηση από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και οι απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας απαιτούν μια συνολική θεώρηση και δράση, πριν να είναι πολύ αργά για την επιβίωση του έθνους των Ελλήνων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

  1. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν το βιβλίο (αξίας 10 ευρώ – 200 σελίδων) από τα γραφεία των εκδόσεων “ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ” – Μαυρομιχάλη 39 Αθήνα – καθημερινά Δευτέρα ως και Παρασκευή από τις 11π.μ. έως τις 3 μ.μ. ή να το παραγγείλουν στο τηλέφωνο 210-3601956 ή στο e-mail: info@stochastis.gr και θα τους σταλεί με αντικαταβολή.
  2. Απ’ όλα τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων. Στην περίπτωση που κάποιο βιβλιοπωλείο δεν έχει προμηθευτεί το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε σ’ αυτό και θα το αγοράσετε σε λίγες μέρες. Το βιβλιοπωλείο θα το προμηθευτεί από τις εκδόσεις “ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ”.
  3. Μπορείτε να το αγοράσετε ηλεκτρονικά, πληρώνοντας με την κάρτα σας, από μεγάλα βιβλιοπωλεία που κάνουν πωλήσεις e-shop.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password