Η «ΒΑΡΚΙΖΑ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Οι μεγαλοπρεπείς κυβιστήσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα και δυστυχώς ο κύριος Τσίπρας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον κανόνα που θέλει τα κόμματα όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση να τάζουν πολλά και στο τέλος να μην πράττουν καμία από τις υποσχέσεις τους.

Μία μία οι βασικές και δημοφιλείς εξαγγελίες που είχε κάνει προ μηνών στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, έπεσαν στα… δόντια των τοκογλύφων δανειστών. ΕΝΦΙΑ, βασικός μισθός, 13η σύνταξη και τόσα άλλα ακούγονται μάλλον σαν ουτοπία πλέον.

Ο κ. Τσίπρας είχε πει καθαρά στη ΔΕΘ ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν βελτιώνεται, παρά μόνον καταργείται. Μαζί με τον ΕΝΦΙΑ όμως, έφυγαν και οι υποσχέσεις, όπως η 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους και η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

Η διαβεβαίωση ότι “το μνημόνιο θα καταργηθεί με ένα νόμο και ένα άρθρο” όχι μόνο δεν έλαβε χώρα, αντιθέτως με ένα νόμο και ένα άρθρο θα περάσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ίσως είναι και το πιο επαχθές από τα προηγούμενα. 


Ποιος μπορεί να ξεχάσει “Go back κυρία Μέρκελ, κύριε Σοιμπλε, όπως σωστά έλεγε πριν μήνες ο αντιμνημονιακός Α. Τσίπρας”. Ομως το ”Go back” δυστυχώς για την Ελλάδα έγινε “Ευχαριστούμε για το νέο Μνημόνιο”!


Ο τίτλος του εν λόγω άρθρου με ενέπνευσε από αυτό το απόσπασμα που έπεσε στα χέρια μου πριν λίγες ημέρες.

Ήταν απαραίτητο να συνάψουμε τη συμφωνία. […] Είναι αλήθεια πως ορισμένα σημεία θα μπορούσαν να αποσαφηνιστούν περισσότερο αλλά αυτό δεν είναι η ουσία του όλου ζητήματος. Η συναισθηματικότητα δεν μπορεί να καθορίζει την πολιτική μας. Η πραγματικότητα και η ακριβής εκτίμηση των δυνάμεων μας καθορίζει την πολιτική μας. […] Η σημερινή συμφωνία είναι αποτέλεσμα της διεθνούς κατάστασης. 

Δεν πρέπει να είμαστε απογοητευμένοι από τη συμφωνία. Δεν πρέπει να βλέπουμε τη συμφωνία απαισιόδοξα αλλά να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η συμφωνία να αποβεί προς όφελός μας. […]
 
Είχαμε και έχουμε σωστή πολιτική αλλά οι σημερινές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να την εφαρμόσουμε. Αν αύριο αλλάξουν οι συνθήκες θα νικήσουμε». Κι όμως δεν πρόκειται για κάποιο απόσπασμα από ομιλία Α. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για απόσπασμα από  ομιλία του ηγετικού στελέχους Γ. Ιωαννίδη στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στις 14 Φεβρουαρίου 1945, δύο μέρες δηλαδή μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πίσω την πιο κρίσιμη στιγμή, ξεχνώντας προεκλογικές, αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις, ξεχνώντας το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

Δυστυχώς πέταξε στα σκουπίδια την ετυμηγορία του λαού για εθνική αυτοδιάθεση, λύγισε στο παρά πέντε και βάζει και αυτός τη σφραγίδα του σε ένα ακόμη μνημόνιο υποταγής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε όλη την ευθύνη. Δεν έπρεπε να υποχωρήσει. Με το δημοψήφισμα κρατούσε στα χέρια του ένα ισχυρό όπλο. Με το ΟΧΙ δε ξύπνησε μόνο ο ελληνικός λαός, αλλά και οι λαοί της Ευρώπης. Παρ’όλα αυτά δε μπόρεσε να σηκώσει το βάρος, ίσως από απειρία, ή φόβο. 
Σαφέστατα η θέση του ήταν δύσκολη. Όμως οι Ελληνες νιώθουν πλέον ταπεινωμένοι, κουρασμένοι και αηδιασμένοι από τις κυβιστήσεις του πολιτικού καταστημένου.

Πολλοί μίλησαν για τη ανάσα που θα πάρει η κοινωνία από την συμφωνία που έλαβε χώρα στο Eurogroup. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Τα περισσότερα χρήματα που θα πάρουμε, θα δίνονται σε προηγούμενες οφειλές – δόσεις, δόσεις για εξόφληση των δανειών. 
Όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πέσουν στο ναδίρ με αποτέλεσμα να βουλγαροποιηθούν. Η κατανάλωση θα μειωθεί δραματικά. Με την αύξηση του ΦΠΑ στις εοιχειρήσεις θα έρθει το τέλος των μικρομεσαίων. Ηδη πολλοί ελληνες επιχειρηματίες κάνουν τις δουλειές τους στο εξωτερικό.
Οταν μιλάμε για ανάπτυξη της οικονομίας, οι ”εγκέφαλοι” των Βρυξελλών αλλά και των Αθηνών έπρεπε να είχαν υπολογίσει αυτη την δύσκολη εξίσωση. Επίσης με τα δυσβάσταχτα μέτρα η ανεργία θα εκτοξευτεί σε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά και χιλιάδες Έλληνες θα μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. 
 
Πλέον ζούμε υπό το κράτος ακραίων καταστάσεων. Το γεγονός είναι ότι μπήκε οριστική ταφόπλακα στις προσδοκίες των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία. Η μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο είναι πλέον γεγονός.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password