Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι χθες, ο πρόεδρος του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αποφάσισε να ενημερώσει τους Έλληνες για την συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, αμέσως μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, μέσω facebook.

Δείτε την ανάρτησή του:

Stavros
Είναι δυνατόν να ενημερώνονται οι Έλληνες πολίτες για τόσο σοβαρά θέματα μέσω social networks; Και όσοι δεν έχουν λογαριασμό; Δεν πειράζει… Ποιος νοιάζεται για αυτούς;
Πόσο έγκυρα μπορεί να θεωρηθούν τα λεγόμενά του για ένα τόσο σοβαρό θέμα σε ένα χαλαρό μέσο ενημέρωσης;

Τον δρόμο είχε ανοίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ενημέρωσε τα ΜΜΕ μέσω ανάρτησης στο facebook ότι δεν θα ψηφίσει τον Πρ. Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν έστειλε, ως όφειλε, επιστολή στη Βουλή των Ελλήνων.

Είναι αφελείς και αδαείς; Όχι βέβαια. Με αυτήν την πρακτική δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις απόψεις τους και τις πράξεις τους, ουσιαστικά, σε λίγους μήνες θα έχει χαθεί η ανάρτησή τους, ίσως και να την κάνουν delete οι συενργάτες τους. Ποια είναι τα στοιχεία που θα έχει ο ιστορικός του μέλλοντος για την πολιτική τους στάση; Μηδέν.

Όπως καταλαβαίνετε δεν επιδιώκουν την υστεροφημία γιατί δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν. Εδώ ισχύει το «ότι φάμε, ότι πιούμε….», που λέει ο σοφός λαός.

Ας έρθουμε όμως στην προκείμενη ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τι μας λέει λοιπόν ανερυθρίαστα; Ότι όλοι (Παυλόπουλος, Τσίπρας, Καμμένος, Μεϊμαράκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης, Κουτσούμπας) συμφώνησαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι πρακτικογράφοι ! Γιατί; Γιατί να μην γνωρίζουμε τι συζήτησαν, για ποιο λόγο υπέγραψαν το κείμενο ενάντια στην απόφαση και τη βούληση του ελληνικού λαού;

Για ποια δημοκρατία μιλούν όλοι αυτοί οι ολιγάρχες που αποφασίζουν φασιστικά για το μέλλον μας, για τη ζωή μας; Τι άλλο μπορεί να ονομαστεί φασισμός και δικτατορία παρά τέτοιου είδους πρακτικές;

Εκείνο το πρωινό της 6ης Ιουλίου 2015, οι πράξεις τους και οι αποφάσεις τους δεν είχαν καμία νομιμοποίηση. Ο συνταγματολόγος Προκόπης Παυλόπουλος πρώτος τσαλάκωσε και ποδοπάτησε το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα, μη σεβόμενος την απόφαση του δημοψηφίσματος.
Τον ακολούθησαν όλοι στην οδό της ηγεμονικής ολιγαρχίας. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου, ακόμη και ο δήθεν υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων Κουτσούμπας.

Γιατί δεν ενημέρωσαν τον ελληνικό λαό τι συζήτησαν εκείνο το πρωινό; Θα το μάθουμε από τον Σταύρο Θεοδωράκη, μέσω facebook; Μα δεν ντρέπεστε;

Εκείνη την αποφράδα, προδοτική μέρα, όλοι μαζί συναίνεσαν να πνίξουν ένα ηρωικό όχι των Ελλήνων, όπως προσπάθησαν παλαιότερα να το πνίξουν οι φασίστες της Ιταλίας και οι ναζί της Γερμανίας. Αυτή τη φορά το βόλι ήρθε εκ των έσω.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθεί να μας παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο και μάλιστα με γκαιμπελική τακτική.

Αναλογιστείτε όμως από τότε, που συνεχίσαμε να είμαστε μέλη της ευρωζώνης και της Ε.Ε., πόσοι άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους, πόσοι παραμένουν άνεργοι, πόσοι έχασαν τα σπίτια τους, πόσοι έβαλαν λουκέτα στα μαγαζιά τους, πόσοι ξεπούλησαν σε ξένα funds τις επιχειρήσεις τους, πόσα νέα μορφωμένα παιδιά έφυγαν άρον άρον στο εξωτερικό, πόσοι αυτοκτόνησαν, πόσους φόρους έχουμε πληρώσει χωρίς αντίκρυσμα, πόσους παράνομους μετανάστες μας φόρτωσαν, πόσο πλήγμα έχει δεχθεί αυτό το καλοκαίρι ο τουρισμός, πόσοι Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, πόσα ελληνικά νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα, πόσο μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, σε ποια κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκονται τα ελληνικά νοσοκομεία, πόσο έχουν μειωθεί οι γεννήσεις, πόσοι είναι άστεγοι, πόσα εργασιακά δικαιώματα καταπατήθηκαν, πόσα ελληνικά φιλέτα ξεπουλήθηκαν στους ξένους, πόσα στρατηγικής σημασίας αεροδρόμια (14) παραδόθηκαν ως δήθεν επενδύσεις;

Όταν απαντήσουν όλοι αυτοί οι ολιγάρχες-πολιτικοί σε αυτά τα πραγματικά και σκληρά ερωτήματα, τότε θα έχει δοθεί και η απάντηση αν αυτό το ηρωικό ΟΧΙ έπρεπε να γίνει μειοδοτικό ΝΑΙ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password