Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ» – (VIDEO)

Βαρυσήμαντη ήταν η σημερινή τοποθέτηση του Γ. Βαρουφάκη στη Βουλή. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ ανέφερε οτι ο Β. Σόϊμπλε εργάστηκε σκληρά για να επιβάλει μια τιμωρητική πολιτική απέναντι σε ένα λαό που τόλμησε να αντισταθεί και υποστήριξε ότι με τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα, θα υπάρξουν απώλειες στο ΑΕΠ 20 δισ.

«Είμαστε εδώ για ένα απλό λόγο. Γιατί απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις. Γιατί οι δανειστές μας αρνήθηκαν να συζητήσουν το μόνο ζητούμενο που ήταν η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Η πενταετής καταστροφική δήθεν λογική ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα έρθει μετά, μας επιβλήθηκε ακόμα μια φορά. Μας επιβάλλεται μια συγκεκριμένη πολιτική των δανειστών και του κ. Σόϊμπλε. Με αυτό το πακέτο καλούμαστε και μας επιβάλλεται να επικυρώσουμε την ίδια λογική. Μια ταξική χρηματοδότηση», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 
 
«Αντί να προτάξουμε την αναδιάρθρωση του χρέους, κάνουμε το αντίθετο ή τουλάχιστον μάς επιβάλλεται το αντίθετο. Σήμερα με το πακέτο μέτρων που καλούμαστε να επικυρώσουμε, επιβάλλει μία τοξική υπόσχεση χρηματοδότησης», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο πρωην ΥΠΟΙΚ διερωτήθηκε με νόημα: «Θα αρκέσουν όλα αυτά τα μέτρα άραγε; Θεωρώ επαίσχυντη την πρόταση για την ΕΛΣΤΑΤ. Αλλά αναρωτιέμαι, υπάρχει η πιθανότητα βιωσιμότητας;»

«Θα είμαστε σαν δουλοπαροικία. Ακόμη και το ΔΝΤ απαιτεί την απεμπλοκή του. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι μία συμφωνία τιμωρητική. Αυτή είναι η στιγμή που αποδομείται η Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν όλοι».
 

«Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι συνθήκη Βερσαλλιών. Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει».


Αναφερόμενος στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας επεσήμανε πως το ταμείο είναι ταμείο εκποίησης και δεν θα μείνει τίποτα, είναι μαθηματικά βέβαιο στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης, δηλώσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης

Πηγή video: enikos.gr


(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password