ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ…

Με αφορμή τη διαρροή της συνομιλίας του Κουμουτσάκου με μέλος του κυκλώματος των εκβιαστών, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Οι Έλληνες παρακολουθούν με σταυρωμένα χέρια τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών. Άλλοι από αυτούς, στα φοιτητικά τους χρόνια, βρήκαν τον τρόπο να διεισδύσουν στις κομματικές παρατάξεις των πανεπιστημίων και πραγματοποιώντας τα θελήματα των κομματικών μηχανισμών εξελίχθηκαν σε βουλευτές, άλλοι είναι παιδιά βολεμένων βουλευτών και συνδικαλιστικών που λυμαίνονται την Ελλάδα, άνθρωποι οι οποίοι αποδείχτηκαν ανεπαρκείς νοητικά, ελλειπείς σε δυνατότητες να νομοθετήσουν και να προστατέψουν τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Έρμαια των συμφερόντων στα οποία έχουν υποσχεθεί υποτέλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής τους καριέρας, μετατρέπονται σε πολιτικές μαριονέτες και τρώνε τις σάρκες της Ελλάδας καθημερινά.

Διχασμένες προσωπικότητες που στο φως του ηλίου μεταμφιέζονται στα “τέλεια” κοινωνικά όντα, ειδικοί αναλυτές στα πάνελ που προσπαθούν να συναρπάσουν τον τηλεθεατή με την προσήλωση τους στα βουλευτικά τους καθήκοντα, την απεριόριστη υπακοή στα προστάγματα της πατρίδας τους (ναι χρησιμοποιούν πολύ συχνά τη λέξη πατρίδα στο λεξιλόγιό τους), κατ’ αυτούς οι πολιτικοί τους αντίπαλοι είναι προδότες και επικίνδυνοι ενώ οι ίδιοι θα σώσουν τη χώρα.

Μεταμφιέζονται σε τέλειους υποκριτές που θα ζήλευε και ο μεγάλος Αριστοφάνης καθώς πείθουν το λαό για το πόσο ειλικρινείς είναι, αγκαλιάζονται με τους πολίτες στις πλατείες και τις συγκεντρώσεις, αυτοεπικαλούνται εθνοσωτήρες τη στιγμή που έχουν καταπατήσει Σύνταγμα και νόμους, έχουν κάνει το κράτος να υπολειτουργεί υπέρ της ανομίας, της διατήρησης των προνομίων και της ασυλίας τους και βαφτίζουν επένδυση το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Είναι αυτοί για τους οποίους δεκάδες άνθρωποι καθημερινά, οι δορυφόροι και υποτακτικοί τους, οι κομματάνθρωποι, εργάζονται για να πείσουν ψηφοφόρους να τους στηρίξουν, με την υπόσχεση ότι θα βολέψουν όλους τους συγγενείς στις επόμενες εκλογές αφού ο βουλευτής αυτή τη στιγμή βρίσκεται πολύ κοντά στο πρόεδρο και μπορεί να πάρει υπουργείο….

Το βράδυ ο βουλευτής γυρνά κατάκοπος από τα τραπέζια και τις συναντήσεις με τις ατελείωτες ώρες υποκρισίας ανάμεσα σε συμφέροντα και αθώους, κοιτάζεται στον καθρέπτη και λέει “είμαι γαμάτος, τους έπεισα όλους”, σκέφτεται με χαρά τις καταθέσεις του και περιμένει να σφίξει το επόμενο πρωί τη γραβάτα και να επανεμφανιστεί στο θίασο.

Και ναι! Αυτοί οι απίθανοι τύποι θα έχουν το θράσος να μας ζητήσουν να τους ξαναψηφίσουμε…

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password