ΕΚΤ και Κομισιόν θέλουν να «εκτελέσουν» τις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι δανειστές έχουν πλέον ξεφύγει και θέλουν να «εκτελέσουν» τις Ενοπλες Δυνάμεις, αφού πρώτα γονάτισαν οικονομικά και στην ουσία διέλυσαν έναν ολόκληρο λαό.

Θέλουν πέρα από την οικονομική μας καταστροφή, να απωλέσουμε και την εθνική μας κυριαρχία, καθώς χωρίς ισχυρό στράτευμα μία χώρα δεν μπορεί πλέον να αισθάνεται ανεξάρτητη.

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία εξοπλίζεται σαν «αστακός», αφού πέρα από τις αγορές στρατιωτικού υλικού για ενίσχυση της εθνικής της αμυνας, έχει περάσει πλέον στο στάδιο παραγωγής δικών της εξοπλιστικών προγραμμάτων, με τις ισορροπίες στο Αιγαίο πλέον να ανατρέπονται υπέρ των εξ’ανατολών αντιπάλων μας.

Σύμφωνα με άρθρο του Peter Spiegel για λογαριασμό των Financial Times, δείχνει ότι δύο από τους «Θεσμούς», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πιστεύουν ότι οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες είναι ένας τρόπος να γεφυρωθεί η διαφορά που προέκυψε πριν λίγες ημέρες στις διαπραματεύσεις.

Ζητούν μείωση αμυντικών δαπανών και υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ εν μέσω κρίσης, δηλαδή περίπου στα επίπεδα της Μεγάλης Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.
 
Στη συνέχεια ζητούν την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας υποστηρίζοντας ότι αν καταργηθεί θα εξασφαλιστούν σημαντικά κονδύλια που σήμερα δαπανώνται για τη διατροφή και τη στέγαση αξιωματικών και στρατιωτών! 

Οι δανειστές προτείνουν επίσης να αγοράσουμε drones με τα οποία λένε θα «φυλάμε τα σύνορά μας»! Πραγματικά μία αστεία πρόταση εαν όχι και επικίνδυνη. Ολοι γνωρίζουν οτι είναι τέτοια η μορφολογία της χώρας μας, όπου τόσο τα χερσαία όσο και τα θαλάσσια συνορά μας δεν μπορούν να φυλάσσονται από drones. 

Για προγράμματα αμυντικών επενδύσεων ούτε λόγος. Να κοπούν όλα και να μειωθούν 40% οι αγορές για ανταλλακτικά!

Επίσης να μειωθούν οι αμοιβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να σταματήσουν να βγαίνουν σε υπηρεσία πριν τα 65 χρόνια τους, όλα τα στελέχη!
 
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πόσες άλλες περικοπές στους μισθούς των στελεχών μας; Tα τελευταία χρόνια οι μισθοί των στρατιωτικών έχουν φθάσει πλέον σε χαμηλά επίπεδα και η καθημερινότητα ειδικά για όλους όσοι έχουν οικογένεια είναι απελπιστική.

Φυσικά οι στρατιώτες μας υπηρετούν λόγω της αγάπης τους για την πατρίδα και εν συνεχεία έπονται τα χρήματα, όμως και αυτοί θέλουν να ζήσουν με μια αξιοπρέπεια.

Επίσης ζητούν επανεξέταση …προγραμματισμένων νέων προμηθειών. Αναφέρονται προφανώς στο P 3 . Στόχος του όμως δεν είναι το P 3, αλλά να κλείσει η ΕΑΒ.

Θέλουν να κλείσουν τα στρατιωτικά μας εργοστάσια (ΕΑΒ, ΕΛΒΟ), με σκοπό η χώρα μας να μην παράγει πλέον ούτε σφαίρες και να αναγκαζόμαστε να κάνουμε παραγγελίες από την Γερμανία και την Γαλλία.
 
Επίσης, μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζ.Γκάμπριελ ανέφερε ότι «Η Γερμανία δέχεται την επιλογή της Ελλάδας να μην περικόψει τις χαμηλές συντάξεις, αρκεί όμως, αντί αυτού να ακυρώσει τις δαπάνες στα εξοπλιστικά»! 
Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε οτι ο γαλλο-γερμανικός άξονας και πιο συγκεκριμένα το βιομηχανικό στρατιωτικό τους λόμπυ, έχει κατηγορηθεί για χρηματισμό ή καλύτερα μίζες σε ελληνες αξιωματουχους για την αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των NH-90. Στις 01.09.2003 υπογράφηκε μεταξύ Ελληνικού ΥΕΘΑ και Εταιρείας NH INDUSTRIES η σύμβαση 034Α/03 για την προμήθεια είκοσι (20) ελικοπτέρων ΝΗ-90 (16 επιχειρησιακών και 4 ειδικών αποστολών) με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό.

Η εταιρεία εισέπραξε, τον Οκτώβριο του 2003, 40% προκαταβολή, όταν οι συνήθεις προκαταβολές σε τέτοιες συμβάσεις σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνουν το 20%.

Πριν λίγους μήνες επίσης, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των μιζών που καταβλήθηκαν από γερμανικές εταιρείες στο πλαίσιο ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι για άρματα μάχης, πυραύλους και υποβρύχια ‘Made in Germany’ δίνονταν μεγάλες μίζες σε στελέχη υπουργείων και στρατιωτικούς στην Αθήνα.
 
Αυτοί που μας κουνούν πλέον το δάχτυλο και μας ζητούν να αφοπλίσουμε την χώρας μας, πριν λίγα χρόνια «λάδωναν» υπουργους και επιχειρηματίες για ίδιον όφελος. 

Σε καθημερινή βάση αμφισβητούνται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας, τόσο σε αέρα όσο και σε θάλασσα. τα «γεράκια» της Άγκυρας με την αποστολή των αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου επιχειρούν να καταγράφουν τα αμυντικά συστήματα που διαθέτουμε με έμφαση στο μηχανισμό αεράμυνας που προστατεύει τη χώρα μας και αποτελεί την αιχμή του δόρατος μας.


Οι δανειστές δεν καταλαβαίνουν και ούτε θέλουν καν να ακούσουν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία.

Ο Α. Τσίπρας αλλά και ο Πάνος Καμμένος καλούνται να διαχειριστούν ένα πάρα πολύ δύσκολο ζήτημα καθώς οι δανειστές μπροστά στο κέρδος δεν έχουν εθνικές ευαισθησίες.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password