ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Να επιβάλλει την γερμανική κυριαρχία και έλεγχο στο Αιγαίο επιδιώκει η Α. Μέρκελ με πρόσχημα την κατά κύματα εισβολή από την Τουρκία χιλιάδων λαθρομεταναστών. Η καγκελάριος, αφού κατάφερε να μετατρέψει σε οικονομικό υποχείριο τη χώρα μέσω των επαχθών Μνημονίων, ετοιμάζεται τώρα για το επόμενο βήμα, που είναι η μοιρασιά του Αιγαίου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον φυσικό πλούτο και τα κοιτάσματα)!

Μάλιστα ανφέρει ότι “Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστούν καλύτερα” δηλαδή θέλει το “μοίρασμα” του Αιγαίου με την Τουρκία. Σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση εδώ και πολλές μέρες παρακολουθούσε σαν απλός θεατής τις γερμανικές προκλήσεις και μόλις σήμερα (15/10/15) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha αποσαφήνισε πως «δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού».

Κύριε Κοτζιά τα αντανακλαστικά σας είναι πολύ… γρήγορα, δεν ξέρουμε εάν το γνωρίζατε, αλλά το εν λόγω ζήτημα έχει ανακινηθεί από την Γερμανία εδώ και δύο εβδομάδες τουλάχιστον. Δείξτε μεγαλύτερη προσοχή!

Η κυρία Μέρκελ, την τελευταία εβδομάδα του Σεπεμβρίου και ένα 24ωρο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που είχε ως θέμα το Μεταναστευτικό, απαίτησε τη συνδιαχείριση του Αρχιπελάγους από την Ελλάδα και την Τουρκία. Στην ουσία η Άνγκελα κάνει ένα απίστευτο «δώρο» στην Τουρκία με ουσιαστική κατάργηση των ελληνικών συνόρων! Ως πρόφαση χρησιμοποιεί την αντιμετώπιση του κύματος των λαθρομεταναστών.

Η δήλωση αυτή, φυσικά, προκαλεί σοκ, αφού ανάβει πράσινο φως στην Αγκυρα για να κάνει τις επιδιώξεις της πραγματικότητα!

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επανήλθε πριν λίγες ημέρες ξανά στο εν λόγω ζήτημα σε συνέντευξή της στην «Bild» και συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στο Αιγαίο, στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι διακινητές κάνουν ό,τι θέλουν», εκεί θα πρέπει να ενισχύσουμε την υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, τη Frontex, και να βοηθήσουμε τους Έλληνες και τους Τούρκους να συνεργαστούν καλύτερα. Ακόμη η κατασκευή μεγάλων κέντρων υποδοχής, των λεγόμενων hotspots, στην Ελλάδα και την Ιταλία μπορεί να βάλει σε τάξη την κατάσταση», υπογράμμισε η Μέρκελ.

Και οι απανωτές προκλήσεις της Γερμανίας έχουν και συνέχεια, καθώς μόλις χθες (14/10/15) με δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, επιμένει πως απαιτείται «συντεταγμένη κατάσταση» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θέλουμε να σταματήσουμε οριστικά τους διακινητές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κάνουν ό,τι θέλουν και δεν θέλουμε πλέον να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές τόσων ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ. Επισήμανε πως «γι’ αυτό από τη μία πλευρά στηριζόμαστε στη διάθεση συνεργασίας της τουρκικής πλευράς, αλλά θέλουμε να στηρίξουμε και την Ελλάδα στις υποχρεώσεις της».

«Η Ελλάδα έχει, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την υποχρέωση για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Θέλουμε να στηρίξουμε διμερώς τόσο την Τουρκία όσο και την Ελλάδα, π.χ. στον τομέα της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού δώσαμε στην Ελλάδα πριν από λίγο καιρό μηχανήματα για τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, και βεβαίως θα ενισχύσουμε την στήριξη της Frontex», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και εάν νομίζετε πως μόνο η Γερμανία θέλει συνδιαχείριση του Αιγαίου πλανάστε πλάνην οικτράν, καθώς εντείνονται πιέσεις προς την Αθήνα για να δεχτεί το επικίνδυνο σχέδιο ευρωπαϊκών κύκλων για “συνδιαχείριση” του Αιγαίου με την Τουρκία. Στο “κόλπο” μπηκε και ο… πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Μέσα στην Ευρωβουλή έθεσε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο ώστε να εποπτεύονται τα θαλάσσια σύνορα! Και κουνώντας μας ξανά το δάχτυλο πρόσθεσε:

«Ο Τούρκος πρόεδρος το δέχθηκε και σήμερα διάβασα ότι δεν συμφωνεί η Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας: «Το θέμα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα απευθυνθώ στην ελληνική κυβέρνηση και θα ζητήσω να αναθεωρήσει τη θέση της».

Κι εμείς θα κάνουμε την εξής πρόταση και ίσως κάποια στιγμή τα αρμόδια υπουργεία θα έπρεπε να την επεξεργαστούν. Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να γίνονται κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, να γίνονται πεζές περιπολίες στα παράλια της Μ. Ασίας μεταξύ Ελλήνων, Τούρκων και της Frontex με σκόπο να εμποδιστεί κάθε επαφή μεταξύ λαθρομεναστών και δουλεμπόρων και έτσι να αναχαιτιστεί η αθρόα εισβολή τους στην Ελλάδα; Θα το δεχόταν η Τουρκία;

Ελλάδα και Τουρκία δίνουν αγώνα τις τελευταίες δεκαετίες για το πεδίο της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο διότι με αυτόν τον τρόπο ορίζονται οι περιοχές ευθύνης. Η Τουρκία χρησιμοποιεί την έρευνα και διάσωση (SAR) ως Δούρειο Ίππο για τις επεκτατικές επιδιώξεις της. Οι ΕΔ κάνουν το καθήκον τους και απαντούν σε κάθε τουρκική ενέργεια, όμως δεν είναι εκείνοι που λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

Το γεγονός ότι η Ευρώπη τοποθετεί με τον πλέον επίσημο τρόπο την Τουρκία σε θέση ευθύνης εντός της ελληνικής θάλασσας έχει βαθύτερες προεκτάσεις και αποτελεί τον ορισμό της υπονόμευσης της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Στην Ελλάδα η ανυπαρξία πολιτικής για τη μετανάστευση άνοιξε την πόρτα στην Τουρκία, η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ευκαιρία που τη δόθηκε για να επιβληθεί στη χώρα μας. Από τη μια οι Τούρκοι εφαρμόζουν την πάγια τακτική τους, της προώθησης βήμα-βήμα και χωρίς πισωγυρίσματα, των διεκδικήσεών τους έναντι της Ελλάδας, από την άλλη, οι δικοί μας πολιτικοί αντιδρούν με χρονοκαθυστέρηση. Τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις, την ώρα που η Τουρκία με συντονισμένες ενέργειες και θράσος, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password