«ΒΟΜΒΕΣ» ΠΟΥΤΙΝ: ΤΟ ISIS ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 40 ΧΩΡΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ G20

«Βόμβες» από τον Βλαδίμηρο Πούτιν για τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους. Κάνει λόγο για 40 χώρες που εμπλέκονται σε οικονομικές σχέσεις με το ISIS, κάποιες εκ των οποίων είναι και μέλη των G20

«Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (IS) χρηματοδοτούνται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και μέλη της G20»: Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η χθεσινή αποκάλυψη του Βλαντίμιρ Πούτιν από την Αττάλεια της Τουρκίας, όπου ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της G20, στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ρώσος πρόεδρος είπε πως έχει ήδη γνωστοποιήσει στους ηγέτες της G20 τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: «Παρουσίασα συγκεκριμένα παραδείγματα, με βάση τα στοιχεία που έχουμε για τη χρηματοδότηση διαφόρων ομάδων του Ισλαμικού Κράτους (σήμερα IS, παλαιότερα ISIS/ISIL) από ιδιώτες. Όπως έχουμε εξακριβώσει, τα χρήματα προέρχονται από 40 χώρες και υπάρχουν και χώρες της G20 ανάμεσά τους».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως είναι αναγκαίος ο τερματισμός του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα.

“Έδειξα στους συναδέλφους αεροφωτογραφίες που καταδεικνύουν με σαφήνεια το εύρος του λαθρεμπορίου. Η αυτοκινητοπομπή με οχήματα ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών εκτίνεται 4 και 5 χιλιόμετρα”, σημείωσε ο Βλαδίμηρος Πούτιν, “φωτογραφίζοντας” την Τουρκία, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σχέσεις με το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών.

Η αναφορά του σε κράτη, ήταν αυτή:

“Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS. Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν”.

Υπογράμμισε πως είναι επείγουσα ανάγκη η ένωση των διεθνών δυνάμεων εναντίον της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης ενώ αναφέρθηκε σε ενίσχυση των εναέριων επιθέσεων από πλευράς Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κατά καιρούς έχει δώσει συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους για το ”καυτό” θέμα της Συρίας και για το ποιος πραγματικά βρίσκεται π’οσω από αυτή την οργάνωση.

Το 2014 στο Διεθνές συνέρδριο Valdai, έκανε κάποιες αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με το ISIS.

Μία άλλη απειλή που έχει αναφέρει ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν το Ισλαμικό Κράτος. Ωραία, ποιος τους εξόπλισε; Ποιος εξόπλισε τους Σύρους που πολεμούν τον Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το πολιτικό κλίμα που ευνόησε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε για την παράδοση όπλων στην περιοχή; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμά αυτή τη στιγμή στη Συρία; Είναι κυρίως μισθοφόροι. Αντιλαμβάνεστε ότι πληρώνονται για να πολεμούν; Οι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό αυτού που θα τους δώσει τα περισσότερα. Οπότε, τους εξοπλίζουν και τους δίνουν συγκεκριμένα ποσά. Γνωρίζω ακόμα και τα ποσά αυτά.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Πολεμούν έχοντας τα όπλα τα οποία βέβαια δεν μπορείς να τους τα πάρεις πίσω και κάποια στιγμή αντιλαμβάνονται ότι κάποιος τους προσφέρει περισσότερα, οπότε πηγαίνουν και πολεμούν εκεί. Εν συνεχεία, καταλαμβάνουν περιοχές με κοιτάσματα πετρελαίου. Στο Ιράκ, στη Συρία, οπουδήποτε.

Στη συνέχεια προχωρούν σε εξόρυξη του πετρελαίου το οποίο κάποιος αγοράζει. Αλήθεια, που είναι οι ποινές και οι κυρώσεις γι αυτούς που αγοράζουν το πετρέλαιο; Εσείς πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ποιος το αγοράζει; Δεν αγοράζουν σύμμαχοί τους αυτό το πετρέλαιο; Θεωρείτε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δύναμη να επηρρεάσουν αυτούς τους συμμάχους; Μήπως τελικά δεν επιθυμούν να τους επηρρεάσουν; Και τότε γιατί δεν βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος;

Σε περιοχές που άρχισαν τις εξορύξεις και για τις οποίες πληρώνονται μισθοφόροι, σε αυτές τις περιοχές οι αντάρτες από την «πολιτισμένη» αντιπολίτευση της Συρίας κατατάχθηκαν αμέσως στο Ισλαμικό Κράτος. Γιατί; Επειδή πληρώνονται περισσότερο! Θεωρώ αυτή την πολιτική εντελώς αντιεπαγγελματική!
Κοιτάξτε το Ιράκ. Η κατάσταση είναι τραγική. Δείτε τη Λιβύη και τα όσα κάνατε εκεί που οδήγησαν και στη δολοφονία του πρέσβη σας. Μήπως κι αυτό το κάναμε εμείς; Πήρατε μέχρι και απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Για πιο λόγο όμως; Για να μην πετούν οι δυνάμεις του Καντάφι και βομβαρδίζουν τους αντάρτες.

Αυτή δεν ήταν η εξυπνότερη απόφαση που θα μπορούσατε να πάρετε. Και τι κάνατε μετά; Αρχίσατε να βομβαρδίζετε την περιοχή, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και ξεκάθαρη επίθεση σε μια χώρα. Εμείς το κάναμε αυτό; Οχι, εσείς με τα ίδια σας τα χέρια και μάλιστα έγινε αιτία να δολοφονηθεί ο πρέσβης σας. Έπρεπε να φτάσουμε εκεί; Στην απόλυτη καταστροφή; Ποιος φταίει λοιπόν; Μην ψάχνετε να επιρρίψετε αλλού ευθύνες όταν κάνετε όλα αυτά τα λάθη.

Οφείλετε να κάνετε το ακριβώς αντίθετο. Να ξεπεράσετε τη μόνιμη επιθυμία σας να κυριαρχήσετε. Να σταματήσετε να θέτετε σε εφαρμογή τα ιμπεριαλιστικά σας πλάνα και τις φιλοδοξίες σας. Σταματήστε να δηλητηριάζετε τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι πέρα από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές».

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=VbZDyr2LkdI

Πληροφορίες: news247.gr, crashonline.gr

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password