Ο ΟΗΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά εξαιτίας του μεγάλου κύματος μεταναστών είναι πλέον δραματική.
Περισσότεροι από 800.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο Θάλασσα με προορισμό τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (13/11/2015) τα Ηνωμένα Έθνη, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η Λέσβος κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος, αφού χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο.
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=52544#.VkYncYRrhyI

Τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους μετανάστες συγκλονίζουν: από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015 συνολικά 806.000 άνθρωποι επέλεξαν να κάνουν το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι προς την Ευρώπη, με 660.700 από αυτούς να φθάνουν στην Ελλάδα και 142.000 στην Ιταλία.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στη Λέσβο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας, είναι εκρηκτική. «Πρόκειται για μια διαρκή χαοτική κατάσταση σε αυτό το ελληνικό νησί, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παράσχει κατάλυμα μόνον σε μια ελάχιστη μερίδα ανθρώπων που ήδη κατακλύζουν το νησί κατά χιλιάδες», αναφέρει η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Η Λέσβος είναι το επίκεντρο της κρίσης», υπογράμμισε από την πλευρά της η αναπληρώτρια διευθυντής της Αρμοστείας στην Ευρώπη Νταϊάν Γκούντμαν και πρόσθεσε: «Οι μεταναστευτικές ροές είναι διαχειρίσιμες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά όταν πρόκειται για τη διαχείριση της κρίσης σε ένα και μοναδικό νησί, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα».

Σύμφωνα, πάντα, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους μετανάστες, το 62% των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα προέρχονται από τη Συρία, το 23% από το Αφγανιστάν και το 7% από το Ιράκ.

Πολύ απλά αυτό που λέει η ανακοίνωση, είναι πως η Λέσβος όπως φυσικά και τα άλλα νησιά που δέχονται αυτό τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών θα βιώσουν μια τεταμένη κατάσταση, με εξεγέρσεις και βίαιες συγκρούσεις.

Το όλο κλίμα είναι πλέον ζοφερό, οι κάτοικοι των νησιών ζουν υπό το κράτος του φόβου και φυσικά η αναλγησία του κράτους για άλλη μια φορά αποτυπώνει ανάγλυφα πως η πατρίδα μας μέχρι στιγμής σαν από θαύμα δεν έχει ζήσει σοβαρά επεισόδια.

Την στιγμή λοιπόν που ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την θηριωδία των ισλαμιστών στην Γαλλία, έρχονται στο φως στοιχεία για την ταυτότητα των αδίστακτων δολοφόνων.

Όπως έγινε γνωστό, δύο από τους αιμοσταγείς δράστες είχαν περάσει τον Αύγουστο και στις 3 Οκτωβρίου από την Λέρο μαζί με άλλους 70 μετανάστες.

Στο πτώμα ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας, στο Stade de France, βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει από την χώρα μας συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις!

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα να αντιμετωπίσει “ασύμμετρες επιθέσεις” όπως αυτή που έλαβε χώρα στο Παρίσι;

Είναι η χώρα μας οχυρωμένη μπροστά στον κίνδυνο μίας μεγάλης απειλής; Ο βασιλιάς, δηλαδή ο κρατικός μηχανισμός, είναι γυμνός. Η κυβέρνηση και τα αρμόδεια Υπουργεία πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα ούτως ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο. Ο κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια είναι τεράστιος, πάρτε μέτρα χθές, όχι αύριο, πριν είναι αργά…

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password