Ο ΦΙΛΗΣ ΒΑΖΕΙ… ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Οι κυβερνητικοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έμειναν πια απο ηθική, έμειναν από έμπνευση αλλά και εμπνευστές, είναι η κυβέρνηση με τις περισσότερες ανικανοποίητες υποσχέσεις για αλλαγές, αναδιαρθρώσεις και εξυγίανση, η κυβέρνηση που εξαπάτησε και υπέταξε τον ελληνικό λαό αθετώντας κάθε υπόσχεση και δέσμευσή της.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη Υπουργού Παιδείας, η κυβέρνηση εξάντλησε και το τελευταίο της χαρτί, αυτό της ανοχής του ελληνικού λαού, διότι τα υπόλοιπα ο λαός τα κατάπιε εύκολα ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερη φορά, αγνοώντας το 3ο μνημόνιο που ακύρωνε όλες τις προηγούμενες υποσχέσεις μόνο και μόνο για να μην ξαναφέρει στο προσκήνιο τις προηγούμενες αλαζονικές κυβερνήσεις.

Ας αφήσουμε όμως τη σχέση κυβέρνησης-λαού και ας δούμε σημειολογικά τι σημαίνουν όλα αυτά που συνέβησαν αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ν. Φίλη στον Ν. Χατζηνικολάου. Ο πληθωρικός Υπουργός Παιδείας με τις δηλώσεις του, εκτός από την οργή που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας σε Ποντίους αλλά και μη και γενικότερα σε Έλληνες πολίτες, κέρδισε, στον αντίποδα αυτών, την αποδοχή μεγάλης μερίδας του τουρκικού τύπου και λαού, καθώς τον χαρακτηρίζουν εν πολλοίς ακόμα και ήρωα μετά τις τόσες αντιδράσεις που αντιμετώπισε εν Ελλάδι ο “τολμηρός” πολιτικός, ώστε να πει “την αλήθεια” που συμφέρει τους Τούρκους.
Ο Ν. Φίλης λοιπόν με βεβαιότητα ξεπέρασε και τον…αξεπέραστο Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος χόρεψε δίπλα στο μνημείο του Κεμάλ ως Υπουργός Εξωτερικών.

Να αφήσουμε λοιπόν τον Φίλη να τον κρίνει η ιστορία κι ας προσπαθήσουμε να κρίνουμε τις κινήσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αναρωτιόμαστε πως ο Πρωθυπουργός έδρασε ακαριαία στην περίπτωση του Δημ. Καμμένου και εν μια νυκτί τον εκπαραθύρωσε από Υπουργό πριν προλάβει καν να ορκιστεί, ενώ, σε παρόμοιο περιστατικό, αποκρούει με σιωπή την οργή τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων Ποντίων και πολλών ακόμα Ελλήνων που απαιτούν την καθαίρεση του Υπουργού Φίλη ;

Έχοντας ως προηγούμενο παράδειγμα την απομάκρυνση του Δημ. Καμμένου, θα περίμενε κανείς ανάλογα την άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού και αντικατάσταση του Ν. Φίλη, σε μία μάλιστα τόσο κρίσιμη στιγμή, εν μέσω φοροκαταιγίδας και μεταναστευτικού αλλά και ειδικότερων προβλημάτων στο υπουργείο παιδείας. Δημιουργείται εύλογα λοιπόν το ερώτημα γιατί ο Πρωθυπουργός δεν ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα ; Από την άλλη, μία τέτοια απόφαση θα αποτελούσε εξιλέωση για τον Πάνο Καμμένο που αναγκάστηκε να αποδεχθεί την καρατόμηση του δικού του στελέχους.

Για να συνεχίσουμε όμως τη σημειολογία, επειδή ο Φίλης δεν φαίνεται να είναι ανόητος ώστε να έκανε τυχαία αυτήν την τοποθέτηση για τους Ποντίους, μην ξεχνάμε πως διετέλεσε πολλά χρόνια διευθυντής εφημερίδας και γνωρίζει καλά πως μπορεί να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη. Μήπως λοιπόν δεν ήταν τόσο τυχαίο το timing αυτών των δηλώσεων ; Μήπως είχε συναίσθηση την τροπή που θα πάρει το ζήτημα ; Διαβάστε στο παρακάτω τι πέρασε στην Εφημερίδα της Κυβερνησεως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου τη στιγμή που ο ηλεκτρονικός αλλά και διακαναλικός τύπος βούιζε με τις δηλώσεις του Φίλη.
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/fek_aerodromia.pdf

Μιλάμε για την πράξη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης που περνά άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες τον νόμο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και την παραχώρηση αυτών σε ιδιωτική επιχείρηση, όπως επιτάσσει το 3ο μνημόνιο. Αναρωτιόμαστε λοιπόν μήπως ήταν όλα προσχεδιασμένα, μήπως ο Τσίπρας καίει έναν έναν τους στρατηγούς του για να υλοποιήσει τα σχέδια του σε βάρος των Ελλήνων, πετυχαίνοντας μάλιστα τον αποπροσανατολισμό τους;

Τα συμπεράσματα δικά σας, προσωπικά θεωρώ πως ο αγώνας για την καθαίρεση Φίλη πρέπει να συνεχιστεί, διότι η νίκη Τσίπρα στις εκλογές μπορεί να του χάρισε μια πιο αλαζονική στάση έχοντας κατά νου το πιο καταστροφικό μνημόνιο εξόντωσης των Ελλήνων, αλλά δεν πρέπει να του δοθεί η εντύπωση του ανίκητου σε τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα…

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password