Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην ερώτηση βουλευτή για την εξεταστέα ύλη στις πανελλαδικές όσον αφορά στον αποκλεισμό του κεφαλαίου Γενοκτονίας, δεν είναι μόνο απαράδεκτη, αλλά αποτελεί πράξη βαρβαρότητας, αφού αποκεφαλίζει την Ιστορία μας. Κι αν σκεφτούμε ότι αυτό γίνεται στη διάρκεια της επετείου για τα εκατό χρόνια της γενοκτονίας των Αρμενίων, καταλαβαίνουμε το πόσο ισχυρή θεωρεί τον εαυτό της μία κυβέρνηση που δεν ντρέπεται να συνεχίσει αυτή τη γενοκτονία μνήμης.

Διαπράττει ένα έγκλημα ειρήνης. Βέβαια υπάρχει συνοχή με την λεγόμενη θέση ουδετερότητας μεταξύ του θύματος και του θύτη, ξεχνώντας βέβαια ότι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι παίρνει το μέρος του θύτη. Δεν πειράζει όμως γιατί αυτές οι εντολές είναι από τις τελευταίες που θα παρθούν σε αυτό το Υπουργείο, αφού ξεπέρασαν το όριο του ανεκτού κι άρχισαν να μετρούν οι μέρες έως το τέλος της όλης διαδικασίας.

Διότι κανένας θεσμός δεν μπορεί να μας επιβάλει να ξεχάσουμε τα θύματα και την ιστορία του. Κανένα Υπουργείο δεν μπορεί ν’ απαγορεύσει σ’ ένα Έθνος να θυμάται. Δεν είμαστε του Κρέοντα αλλά της Αντιγόνης και τέτοιες απαγορεύσεις δεν μας αγγίζουν καν. Σημασία έχει, οι καθηγητές να συνεχίζουν να διδάσκουν το θέμα της Γενοκτονίας γιατί είναι χρέος τους, όχι μόνο απέναντι στην Ιστορία του λαού μας, αλλά της Ανθρωπότητας.

Διότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να προστατεύουμε τους αθώους από τη βαρβαρότητα, είναι να είμαστε Δίκαιοι, όποιες και να είναι οι κρατικές συνθήκες. Ο Υπουργός Παιδείας θα φύγει λόγω αξιοπρέπειας και το μάθημα θα συνεχιστεί, γιατί είμαστε λαός του Χρόνου που σέβεται τους νεκρούς του και γι’ αυτό έχουμε μέλλον.

Πηγή: lygeros.org

Nίκος Λυγερός67 Posts

Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής

2 Comments

 • ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ Reply

  27 Δεκεμβρίου, 2015 at 8:24 μμ

  Απολύτως σύμφωνος.Θα τολμούσα να συμπληρώσω μόνο: οι γονείς να μην είναι αμέτοχοι: Να συμπληρώνουν/διορθώνουν τις ΄΄ηλιθιότητες του κάθε Φίλη΄΄.Πέρασε η εποχή που οι γονείς μας μόλις και μετά βίας τελείωναν το δημοτικό.Σήμερα δεν έχει κανείς την δικαιολογία ΄΄εγώ δεν τα ξέρω΄΄.Αυτό που περισσεύει είναι η προσωπική καλοπέραση.

 • ΒG. Reply

  30 Δεκεμβρίου, 2015 at 1:39 πμ

  Καλά!!! Ας μην υπερβάλλουμε… Σαφώς και είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε από τη “συμμορία του συνωστισμού”. Όμως μέχρι τη δεκαετία του 1990 όλα αυτά ήταν υπό απαγόρευση και ο Νεοέλληνας διασκέδαζε με την ψυχή του με τα (αντι)ποντιακά ανέκδοτα.

  Και λίγο παλιότερα ο ΙωάννηςΜεταξάς είχε ονομάσει από το 1938 την Οδό Αποστ΄λου Παύλου σε Οδό Κεμάλ Ατατούρκ -έως και το 1955.

  Το πολύ το κύριε ελέησον και το πολύ ψεύτικο κλάμα το βαριέται και ο παππάς….

  ΓΙΑΤΙ, αυτή ήταν η Ελλάς.

  Το ζητούμενο δεν είναι το συγκεκριμένο, αλλά η καλή γνώση του τί έγινε στην Ανατολή την περίοδο 1914-1928 και η απόδοση συγγνώμης προς τους απογόνους των θυμάτων από όσους σήμερα θεωρούν ότι ανήκουν στην πολιτική παράδοση της Δεξιάς, της μοναρχίας, του βενιζελισμού αλλά και του παλαιοελλαδίτικου κομμουνισμού.

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password