Ν. ΛΥΓΕΡΟΣ: ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η μεγαλειώδης αξία του Συλλαλητηρίου το μετέτρεψε σε ιστορικό και ανέτρεψε όλες τις εκτιμήσεις της ηττοπάθειας.

Η παρουσία του Ελληνισμού στην Θεσσαλονίκη απέδειξε ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ουσία ούτε όταν περνά δύσκολα σε οικονομικά θέματα.

Έτσι το ιστορικό Συλλαλητήριο έδειξε και στα Σκόπια ότι υπάρχει μια αντίσταση σε εθνικό επίπεδο και ότι δεν μπορεί ο καθένας να διαπραγματευτεί για οποιοδήποτε θέμα εθνικό θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός θα αδιαφορήσει. Δεν μπορούν τα Σκόπια να ποντάρουν σε μια εύκολη διαπραγμάτευση, διότι φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις διαπραγματεύσεις. Έτσι αν είχαν την εντύπωση ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν εύκολα ιδεολογικά ανοίγματα, τώρα αντιλήφθηκαν ότι η αντίσταση θα είναι σθεναρή.

Επίσης το Συλλαλητήριο λόγω του μεγέθους του έγινε ήδη σημείο αναφοράς για την συνέχεια στις διαπραγματεύσεις και στις επόμενες εξελίξεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι έγινε το αδιανόητο κι ότι αυτό θα επηρεάσει όλα τα δεδομένα τα γεωπολιτικά. Το Σκοπιανό δεν είναι ένα θέμα που έχει λήξει και δεν πρόκειται τα Σκόπια να αποδεσμευτούν από τις διεκδικήσεις της Ελλάδας.

Έχουμε δικαιώματα και δεν μπορεί μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στις δυο υπερδομές Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ όπου η Ελλάδα είναι κράτος μέλος, διότι έχουμε δικαίωμα να αξιοποιήσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και αυτό της αρνησικυρίας. Κατά συνέπεια, χωρίς πιέσεις, χωρίς βιασύνη μπορούμε να αντιληφθούμε ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν στο ιστορικό Συλλαλητήριο, θα λειτουργήσουν καταλυτικά, για να διαμορφώσουν μια νέα δυναμική που άλλοι θεωρούσαν ότι δεν ήταν πια εφικτή. Δίχως συμβιβασμούς με απαράδεκτα δεδομένα προχωρούμε στρατηγικά

Nίκος Λυγερός67 Posts

Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password