ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ

Αύριο ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία, μένει να δούμε όμως αν αυτός ο νέος κύκλος θα είναι ο τελευταίος ή θα είναι κύκλος ανάκαμψης και ανάκτησης της εξουσίας ;
Άλλοι πιστεύουν πως η επόμενη περίοδος θα βρει τη ΝΔ να διαλύεται και να ακολουθεί την πορεία του ΠΑΣΟΚ και άλλοι πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να εκτιναχθούν ψηλά τα ποσοστά του κόμματος εξαιτίας και της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι λόγοι όμως μπορούν να παροτρύνουν τον ψηφοφόρο της ΝΔ ή να πούμε καλύτερα εναν υποστηρικτή της φιλοσοφίας της ΝΔ ώστε να πάει την Κυριακή να ψηφίσει ;
Ένας σοβαρός λόγος είναι ότι η αυριανή εκλογική μάχη είναι πολύ σημαντική διότι ο κάθε ψηφοφόρος ελπίζει ότι δημιουργεί και επιλέγει τον ικανότερο επόμενο πρωθυπουργό, διότι καλώς ή κακώς μόνο η ΝΔ βρίσκεται κοντά στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν λοιπόν η πλειοψηφία δεν πάει να ψηφίσει, τότε τα συστήματα θα εκλέξουν αυτόν που τα ελέγχει και σίγουρα όχι τον καταλληλότερο.
Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι από το εκλογικό αποτέλεσμα των εσωκομματικών της ΝΔ κρίνεται και η αλαζονική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο λαό το επόμενο διάστημα, όπου αναμένεται φοροκαταιγίδα και σειρά αντιλαϊκών μέτρων που θα ταρακουνήσουν τα λαϊκά στρώματα και θα δημιουργήσουν κοινωνικές αντιδράσεις. Μονο μια ισχυρή ΝΔ ίσως ανακόψει αυτή την αλαζονεία.

Εδώ είναι η ώρα να πούμε όμως και τα αρνητικά σημεία γι’ αυτές τις εκλογές, αυτά που προτρέπουν τους πολίτες να μην κουνηθούν από τις θέσεις τους και να μην πάνε να ψηφίσουν.
Αρχικά η μακρόσυρτη εκλογική διαμάχη διήρκεσε πολύ και εξόργισε τον απλό λαό εν μέσω τόσο σοβαρών θεμάτων να τρέχουν. Επιπλέον όλοι οι υποψήφιοι τάζουν ανανέωση και εκκαθάριση στο κόμμα, είναι όμως διακριτό πως όλοι τους έχουν ιστορικό στο κόμμα και ελέγχονται απο την βάση κι αυτό δεν θα αλλάξει εάν κάποιος δεν βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και δεν φέρει νέα, καθαρά πρόσωπα.
Τρίτον, οι τρεις υποψήφιοι έχουν διατελέσει σε μνημονιακά κυβερνητικά πόστα με αρνητικά αποτελέσματα και αυτό σίγουρα ενοχλεί τον απλό, καθαρό λαό. Κι αν ίσως ο Τζιτζικώστας δείχνει πιο φέρελπις και δεν έχει αναμειχθεί με τα μνημόνια, ίσως έχασε δυναμική με το να μην εξαπολύσει επίθεση εναντίον του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν διαφέρει σε τίποτα από την πρώην κυβερνητική ΝΔ του δεύτερου μνημονίου. Αν κάρφωνε το μαχαίρι στο τραπέζι και άγγιζε αυτά τα θέματα, δεν θα είχε αντίπαλο, αφού οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του ήταν αυτοί που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Η σκληροπυρηνική βάση της ΝΔ είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσει ανεξαρτήτως συμφερόντων της χώρας, ανεξαρτήτως ανάμειξης πολιτικών σε σκάνδαλα στο παρελθόν, ανεξαρτήτως μνημονιακών ή μη πολιτικών, διότι αυτοί ακόμα φιλάνε χέρια πολιτικών και φωτογραφίζονται μαζί τους.
Μένει να δούμε αν ο καθαρός λαός θα δώσει νόημα σε αυτές τις εκλογές και το δικό του στίγμα στο μέλλον της χώρας. Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password