Η ΜΠΙΛΤ, ΑΡΧΙΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΑΝΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Αποκαλύπτει πρώην αρχισυντάκτης της.

Η εφημερίδα Μπιλτ (BILD), η οποία διακρίθηκε στη κατασυκοφάντηση και τη διασπορά αντιπάθειας και περιφρόνησης κατά του ελληνικού λαού -για να προβάλλει την μεθοδευμένη υποδούλωση και εξόντωσή του ως τον αναγκαίο εγκλεισμό σε γερμανικό αναμορφωτήριο- είναι το όργανο προπαγάνδας της γερμανικής εξουσίας.

Αυτό αποκαλύπτει ο τέως αρχισυντάκτης της Peter Bartel, σε πολύκροτο βιβλίο του που εκυκλοφόρησε πρόσφατα, με τον μονοσύλλαβο τίτλο «BILD».

Στο βιβλίο, που φυσικά προβάλλεται σε κορυφαίους τίτλους άλλων γερμανικών εφημερίδων αλλά βεβαίως «θάβεται» στην αφάνεια από την εφημερίδα-θέμα του αναγνώσματος, ο Πέτερ Μπαρτέλ αποκαλύπτει την αλήθεια για τα αίτια της πτώσης μιας άλλοτε μεγάλης λαϊκής εφημερίδας, η οποία εκφυλίσθηκε «σε προπαγανδιστικό φερέφωνο μιας ελίτ εξουσίας.»

Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο συγγραφέας του Βιβλίου αποκαλύπτει τι συμβαίνει στα παρασκήνια αυτής της εφημερίδας και γιατί έχασε τρία εκατομμύρια αναγνώστες της, από τα πέντε εκατομμύρια που είχε επί χρόνια.

Κατά τον Πέτερ Μπαρτέλ, αυτό που ήταν μια εφημερίδα μαζικής κυκλοφορίας και «συνήγορος του λαού», εξελίχθηκε σε ένα «ιδιωτικό ομοσπονδιακό όργανο πληροφοριών». Ο διευθυντής της «Kai Diekmann είναι μέλος της Γέφυρας-Ατλαντικού (που προπαγανδίζει τον διατλαντικό συνεταιρισμό ΗΠΑ-Γερμανίας ) και ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής «ανοιχτής αγκάλης». Δεν φαίνεται να νοιάζεται για τον θάνατο της εφημερίδας.

«Υπό την διεύθυνσή του, η άλλοτε ισχυρή Μπιλτ, που την έτρεμαν μεγάλοι και τρανοί, μεταμορφώθηκε σε μια έξωθεν αρδευόμενη εφημερίδα λαϊκής εκπαίδευσης υπέρ της ΄Ανγκελα Μέρκελ και σε μια μηχανή προπαγάνδας, σχεδιασμένη να υπηρετεί την ελίτ εξουσίας».

bild

Αυτά τα περί «Γέφυρας-Ατλαντικού», « άρδευσης έξωθεν» και «ανοιχτής αγκάλης» παραπέμπουν στο άλλο πολύκροτο βιβλίο αποκαλύψεων «Αγορασμένοι Δημοσιογράφοι», του Ούντο Ουλφκότε, πρώην αρχισυντάκτη της «εγκυρότατης» Φρανφούρτερ Αλγκεμάϊνε, που διακήρυξε πως ήταν πράκτορας και πως όλοι οι επώνυμοι δημοσιογράφοι στη Γερμανία δουλεύουν για την CIA και για την «θυγατρική της» γερμανική υπηρεσία BND.

Ο Μπάρτελ αναφέρει, σε απόδειξη των καταγγελιών του, πολλά παραδείγματα τοποθετήσεων της Μπιλτ σε μείζονα θέματα, από την κοινωνική πολιτική ως την ευρωπαϊκή κρίση και τώρα το προσφυγικό ζήτημα. Καταδεικνύει ότι αντί κριτικής για τις επιλογές των κυβερνώντων, επέλεξε την ακριβώς αντίθετη στάση: ευθυγραμμίσθηκε και υποστήριξε, όπως μπορούσε, την κυβερνητική πολιτική.

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password