«ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙΣ Ο.Η.Ε;»

Αυτήν την απορία πρέπει να έχει σύσσωμη η παγκόσμια κοινότητα. Μια απορία που ακόμη και οι ίδιοι, οι “ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ” του αν ερωτηθούν, δε θα γνωρίζουν τι να αποκριθούν! Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ή Ο.Η.Ε., όπως είναι γνωστός, ιδρύθηκε μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945, από τις νικήτριες χώρες (οι νικητές γράφουν και ορίζουν τον ρουν της ιστορίας). Πρόδρομος του Ο.Η.Ε θεωρείται η Κοινωνία των Εθνών, ή αλλιώς ΚτΕ, που δημιουργήθηκε ύστερα από απαίτηση των Εθνών για “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” μετά της ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πρωτοβουλία της Αμερικής (έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα). Ο Ο.Η.Ε. θεσμοθετήθηκε με σκοπό τη συνεργασία των κρατών, όπως ορίζεται από τους νόμους του Διεθνούς Δικαίου, την ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη. Βασικές αρχές τις οποίες πρέπει πάντα να θεσπίζει και να τηρεί, βασικούς άξονες στους οποίους θα πρέπει πάντα να κινείται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε χώρας. Παταγώδης και ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ σε όλα όσα προαναφέρθηκαν! Αλλά ας εξετάσουμε έναν έναν το στόχο παραθέτοντας κάθε φορά και από ένα απτό παράδειγμα.

1) Ασφάλεια: Ο μεγαλύτερος, διαχρονικά, τρόμος της ανθρωπότητας, η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να μπορεί να νιώσει το ανθρώπινο είδος. Ένα είδος που έχει βιώσει τις ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ που έλαβαν χώρα τόσο στον Πρώτο όσο και στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας κίνδυνος που συνεχώς παραμονεύει με τη…ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ του Ο.Η.Ε.!

Πόλεμος στο Ιράκ: Η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου του 2003 με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Αμερικής το Σεπτέμβριο του 2001, της οποίας ηγήθηκε ο Σ. Χουσείν. Την επιχείρηση αυτή ανέλαβαν οι Η.Π.Α και το Ηνωμένο Βασίλειο (θυμίζουμε πως Η.Π.Α και Ηνωμένο Βασίλειο είναι αμφότερες ιδρυτικά μέλη του οργανισμού), μία επιχείρηση η οποία τελείωσε το 2010, διήρκησε δηλαδή επτά ολόκληρα χρόνια. Η συγκεκριμένη πολεμική εκστρατεία (περί αυτού πρόκειται) κόστισε τη ζωή 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων και ο συνολικός απολογισμός της καταστροφής παραμένει ακόμη αναρίθμητος. Η τρομοκρατική επίθεση από πλευράς των Ιρακινών ήταν μόνο η αφορμή (αναγνωρίζουμε ττις εκατοντάδες των Αμερικανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους). Η πραγματική αιτία της απόβασης αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ ήταν μονάχα μία: Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής. Ο Ο.Η.Ε δεν έκανε απολύτως τίποτε για να σταματήσει αυτήν την ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ και την αδικία εις βάρος ενός ολόκληρου λαού! Αλλά πως να πράξει τα ανάλογα, αφού οι χώρες που ξεκίνησαν το πόλεμο, Η.Π.Α και Ην.Βασίλειο, είναι ο ίδιος ο Ο.ΗΕ.!

Πόλεμος στη Συρία: Τι και αν αυτή τη φορά η αιτία του πολέμου εντοπίζεται στο εσωτερικό της χώρας με τη μορφή του Εμφυλίου; Τόσο το καλύτερο! Η Αμερική δεν χρειάζεται να είναι πλέον ο παγκόσμιος “αποδιοπομπαίος τράγος” (αν και τα αμαρτήματα που τις χρεώνονται είναι πέρα για πέρα δικά της) αφού εκεί, στη Μέση Ανατολή, τα καταφέρνουν περίφημα και μόνοι τους, πάντα με τη στενή επιτήρηση της Αμερικής βέβαια! Ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και τρία χρόνια στη Συρία, προκαλώντας αμέτρητους θανάτους γυναικόπαιδων κυρίως και εκ βάθρων καταστροφή ολόκληρων πόλεων! Αποτέλεσμα της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί είναι η μαζική μετακίνηση πληθυσμών προς την Ευρώπη. Αυτό βέβαια μεταφέρει το “πρόβλημα” στην Ευρώπη, μία Ευρώπη που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες πολέμου και το δείχνει με κάθε τρόπο! Το πεδίο μένει ελεύθερο, η Μέση Ανατολή ερημώνει και η κατάσταση ευνοεί για ακόμη μία φορά τη δύναμη (βλέπε Αμερική) που επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να κυριαρχήσει στην πληγείσα, από τον πόλεμο, περιοχή. Μία περιοχή που διαθέτει τεράστιες ποσότητες κοιτασμάτων πετρελαίου! Ο Ο.Η.Ε για ακόμη μία φορά μένει στην απραξία, φροντίζοντας να “επιβάλλει” στις χώρες τις Ευρώπης την αποδοχή των προσφύγων (όσων δεν θαλασσοπνιγούν ή δεν εξαφανισθούν στο ταξίδι προς την Ευρώπη), για το ΘΕΑθΗΝΑΙ!

2) Οικονομική ανάπτυξη: Η παγκόσμια οικονομική πόλωση, αυτός ο οικονομικός διαχωρισμός μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών και των χωρών του αποκαλούμενου “τρίτου κόσμου”, εκεί όπου το όριο της φτώχειας αγγίζει νούμερα θανάτου, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα! Οι ισχυροί αυτού του κόσμου, μία ισχύ που βασίζεται στην άτρωτη Οικονομία, ελέγχουν και καθορίζουν την πορεία ενός ολόκληρου πλανήτη (θαρρείς πως είναι κτήμα τους), κάνοντας τους υπόλοιπους που αδυνατούν να τους ανταγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα, να ζουν σαν “ΠΑΡΙΕΣ” σε τούτη εδώ τη γη. Συγκεντρωμένος όλος ο πλούτος στα χέρια των ολίγων, πλούτος που στην μεγαλύτερη ποσότητά του δικαιωματικά ανήκει στους “δυνατούς” αυτού του κόσμου (οι πιο υποβαθισμένες περιοχές είναι και οι πιο προσοδοφόρες) και για τους “δουλοπάροικους” ένα ξεροκόμματο! Από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και την απόλυτη κυριαρχία των Η.Π.Α μέχρι την Ευρώπη των ολίγων που παράλληλα με την εκμετάλλευση, που μετρά δεκαετίες στις χώρες της Αφρικής, προσπαθεί τώρα να εφαρμόσει ένα ανάλογο σύστημα κυριαχίας και παντοδυναμίας, κάπως πιο “εξευγενισμένο και σύγχρονο”, στο νότιο τμήμα της Ευρώπης, μέσω δανεισμού στις ασθενέστερες εθνικές οικονομίες (βλέπε Ελλάδα) και ο Ο.Η.Ε άφαντος!
Πού είναι άραγε ο Οργανσιμός που μάχεται για την για την οικονομική ανάπτυξη και ανεξαρτησία κάθε κράτους ξεχωριστά; Εκείνος που ορίστηκε για να βάζει τέλος στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των δυνατών εις βάρος όσων αποτελούν εμπόδιο; Μα ο Ο.Η.Ε κρύβει καλά “στα σπλάχνα του” εκείνους που επιζητούν μια “ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ”!

Όλα όσα περιγράφονται πιο πάνω ουδεμία σχέση έχουν με το ρόλο που θα έπρεπε να κατέχει και με τον οποίο θα έπρεπε να ταυτίζεται ο Ο.Η.Ε. Το Διεθνές Δίκαιο, αυτό το “Παγκόσμιο Σύνταγμα”, που καθορίζει τις σχέσεις, τα δικαιώματα και τις υποχρώσεις μεταξύ των κρατών, όπως αυτά ορίζονται στο πλαίσιο της αρμονικής τους συνύπαρξης, δείχνει σήμερα όχι μόνο να μην έχει καμία απολύτως ισχύ, αντιθέτως κάθε του νομοθεσία και αρχή να παραβιάζεται με τον πιο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο. Όλες οι διεργασίες εφαρμόζονται για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των “ΑΚΛΟΝΗΤΩΝ”και να καταπατούν ακόμη και τα θεμελιώδη δικαιώματα,της εθνικής ανεξαρτησίας και της ευημερίας των λαών. Ο Ο.Η.Ε μοιάζει περισσότερο με “ΕΤΑΙΡΕΙΑ OFFSHORE” που συστάθηκε για να “ΥΠΟΘΑΛΠΤΕΙ” και να “ΞΕΠΛΕΝΕΙ” τα αμαρτήματα των σύγχρονων εγκληματιών πολέμου!

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password