ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ EMAIL ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΟΝ «ΣΚΟΤΕΙΝΟ» ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΓΑΠ
Συνταρακτικές αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τον άνθρωπο που άλωσε την Ελλάδα και αποδεικνύουν περίτρανα τις στενές σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με την Ουάσινγκτον.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Τους τελευταίους μήνες έχει ξεσπάσει ένα τεράστιο σκάνδαλο με πολλές προεκτάσεις στις ΗΠΑ, καθώς τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρυ Κλίντον, πρώην πρώτης κυρίας και ΥΠΕΞ και σήμερα υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο βρίσκονται αυτή την εποχή στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης των ΗΠΑ.
Η αιτία είναι ότι, όπως αποκαλύφτηκε τον Μάρτιο του 2015, η Κλίντον χρησιμοποιούσε από το 2009 έως το 2012 προσωπικό λογαριασμό e-mail μέσω server που ήταν εγκατεστημένος στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, αντί όλα τα μηνύματά της να διεκπεραιώνονται μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η αποκάλυψη προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών αφενός παραβίασε όλους τους κανονισμούς ασφάλειας αφετέρου καταπάτησε όλες τις διατάξεις περί διαφάνειας και ευθύνης υπουργών.
Ενώπιον της γενικής κατακραυγής, η Χίλαρι Κλίντον -αφού παραδέχτηκε ότι είχε ήδη διαγράψει 32.000 «προσωπικά» μηνύματα- υποχρεώθηκε να παραδώσει τον Ιούνιο τον επίμαχο server στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και από τότε έχει αρχίσει ο «αποχαρακτηρισμός» διαβάθμισης απορρήτου και η διάθεσή του στις αρμόδιες ερευνητικές επιτροπές του Κογκρέσου. Διαβάστε περισσότερα εδώ: politico.com
Σύμφωνα με το dimokratianews.gr τα έως τώρα λίγα διαθέσιμα e-mails προσφέρουν μια χρησιμότατη εικόνα για την επικοινωνία του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου με τις ΗΠΑ:
Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009, στις 8.58 το πρωί, ο Στρόουμπ Τάλμποτ (επί σειρά ετών στέλεχος του περιοδικού «Time», υφυπουργός Εξωτερικών το 1994-2001 επί Μπιλ Κλίντον και από τον Δεκέμβριο του 2011 Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) γράφει στη Χίλαρι: «Συγχαρητήρια για τη συμφωνία διπλωματικών σχέσεων Αρμενίας – Τουρκίας. Δύσκολο πράγμα, ξέρω. Μεγάλο επίτευγμα. Είμαι στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Π. (σ.σ.: εννοεί προφανέστατα τον Γιώργο Παπανδρέου, που έχει κερδίσει τις εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα) θα είναι μεγάλη βοήθεια».
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κ. Τάλμποτ, ο οποίος επισκεπτόταν την Αθήνα υπό την ιδιότητα του προέδρου του Brookings Institution, είχε ήδη καταλήξει στη χρησιμότητα του Γ. Παπανδρέου για τα αμερικανικά συμφέροντα, αν και ακόμα δεν είχε μιλήσει μαζί του. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, και τα διαμειφθέντα περιέχονται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας, που είχε διαρρεύσει από τα WikiLeaks. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Γ. Παπανδρέου εξηγεί στον Τάλμποτ και τον τότε πρεσβευτή Ντ. Σπέκχαρντ (σ.σ.: ίσως τον πλέον αποτυχημένο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες) την πολιτική του για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Ο κ. Τάλμποτ, «παλιά καραβάνα» στην πολιτική, δεν φαίνεται να ασχολείται και τόσο πολύ με όσα λέει ο Ελληνας πρωθυπουργός, καθώς το μόνο αποτέλεσμα της συνομιλίας τους είναι η συμφωνία ανταλλαγής ιδεών σε θέματα ίντερνετ και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Περίπου μία ώρα αργότερα, στις 10.08, η Χίλαρι Κλίντον απαντά στο e-mail του Τάλμποτ για τη χρησιμότητα του Γιώργου Παπανδρέου: «Ευχαριστώ. Μόλις μίλησα με τον Γιώργο από το αεροπλάνο, πριν προσγειωθώ στο Δουβλίνο, και συμφωνώ. Να έχεις ασφαλή ταξίδια».
Τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 (δηλαδή περίπου 10 ημέρες μετά το περίφημο διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο και ανήμερα της επίσημης υποβολής του ελληνικού αιτήματος για το πρώτο Μνημόνιο των 80 δισ. ευρώ) η σύμβουλος και προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τσέριλ Μιλς στέλνει στη Χίλαρι την περίληψη των πρωινών υπηρεσιακών συσκέψεων. Σύμφωνα με το e-mail, o βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φιλ Γκόρντον (παλαιός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου) παρουσιάζει μια περίπου ειδυλλιακή εικόνα, αναφέροντας: «Η Ελλάδα εμφάνισε βελτιωμένο πακέτο λιτότητας. Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου απηύθυνε μια καλή ομιλία προς τη χώρα. Οι Γερμανοί συνεχίζουν με κονδύλια υποστήριξης. Οι αγορές, ανάμεικτες σήμερα».
Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 και πάλι η Χούμα Αμπεντιν, ενημερώνει την «H» (Hillary): «Πήρε και ο πρωθυπουργός Παπανδρέου. Θέλει να σου δώσει ενημέρωση από το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή» (σ.σ.: ο Γ. Παπανδρέου μόλις είχε επιστρέψει στην Αθήνα από το Ισραήλ).
Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν στο μέγιστο πως ο ΓΑΠ είχε συχνά πυκνά επικοινωνία με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πως η πολιτική του μόνο ανεξάρτητη δεν ήταν.
Αυτή η αποκάλυψη μπορεί να δέσει και να ολοκληρώσει σιγά-σιγά το παζλ των αποκαλύψεων, με τις συνταρακτικές λεπτομέρειες στο βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου για το πώς ο Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.
Στο βιβλίο με τίτλο «Τρόικα – Ο δρόμος προς την καταστροφή» περιλαμβάνεται μια συγκλονιστική μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο κ. Παπανδρέου αγνόησε τον Νοέμβριο του 2009 ως πρωθυπουργός ευρωπαϊκή πρόταση για αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος δίχως συμμετοχή του ΔΝΤ.
Η απόρριψη αυτής της πρότασης, που σε κάθε περίπτωση θα σήμαινε πιο ήπια μέτρα για τη χώρα μας σε σχέση με τη λαίλαπα που ακολούθησε, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα για τα κίνητρα του κ. Παπανδρέου και ενισχύει τις απορίες για το αν η στάση του την περίοδο εκείνη οφείλεται σε πολιτική ανεπάρκεια ή σε σκοπιμότητες που αγγίζουν εκ του αποτελέσματος τα όρια της εθνικής προδοσίας…
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 πέντε αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ελληνικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου υπό πλήρη μυστικότητα και υπό τον απαράβατο όρο ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί ποτέ η μυστική αυτή συνάντηση.
«Για τη μυστική συνάντηση –τονίζει ο συγγραφέας Μ. Ιγνατίου- με ενημέρωσε δοκιμασμένη πηγή του Eurogroup, του οποίου προέδρευε τότε ο κ. Γιούνκερ, και την επιβεβαίωσε σε μένα ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μου είπε ότι στη διάρκειά της «μας ζητήθηκαν μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος του 2010 (φυσικά όχι του 2009). Ειδικά», σημείωσε, «η ΕΚΤ επέμενε πολύ σε μεγάλη μείωση (μίλησε για 4-5 μονάδες). Τελικά στον προϋπολογισμό βάλαμε μείωση 3,6 μονάδες, που με τα επιπλέον μέτρα του Ιανουαρίου έγιναν 4 μονάδες», τόνισε ο τότε υπουργός Οικονομικών».
Εκείνη τη μέρα, οι κ. Γιούνκερ, Τρισέ και Αλμούνια έστειλαν στον κ. Παπανδρέου ένα «μίνι Μνημόνιο». Ήταν η πρότασή τους για να τερματιστεί η κρίση στη γένεσή της. «Ο τότε πρωθυπουργός δεν τους απάντησε ποτέ. Και η Ελλάδα οδηγήθηκε στην καταστροφή…» ισχυρίζεται ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Ο ΓΑΠ στην ουσία έβαλε ταφόπλακα στο μέλλον της πατρίδας μας μπλέκοντας τη χώρα στα γρανάζια της τρόικας
Αλήθεια, έχει να μας πει κάτι για τα παραποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ; Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελληνικού χρέους από την κυβέρνηση ΓΑΠ προκειμένου η χώρα να προσφύγει στο ΔΝΤ, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα της Ελλάδος, την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, χιλιάδες αυτοκτονιών και εκατομμύρια απελπισμένων.
Τα «νούμερα» πραγματικά «ζαλίζουν» και προκαλούν οργή. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα, η συνολική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από το ψευδές χρέος και έλλειμμα του έτους 2009, που πιστοποιήθηκαν από την παράνομα λειτουργούσα μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ, φθάνει το γιγαντιαίο ποσό των 167 δις ευρώ, που, μάλιστα, αποτελεί λίαν συντηρητική εκτίμηση, η οποία προέκυψε χωρίς να λάβουμε υπ΄ όψιν μας μη διαθέσιμα σε μας στοιχεία, όπως είναι οι τρέχουσες αποκαλύψεις απίστευτων στατιστικών αλλοιώσεων εσόδων και δαπανών του προϋπολογισμού.
Ο ΓΑΠ έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την εθνική καταστροφή. Τρανή απόδειξη είναι πως από τον Ιανουάριο του 2009 ήταν ενήμερος για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό αποκαλύπτεται από έγγραφο το οποίο είχε σταλεί στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας από την ελληνική πρεσβεία στο Βέλγιο στις 14 Σεπτεμβρίου του 2009.
Στο έγγραφο σημειώνεται πως ο επίτροπος Αλμούνια είχε ενημερώσει όλα τα κόμματα που θα συμμετείχαν στις εκλογές για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Αυτός όμως, όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναφώνησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη «λεφτά υπάρχουν» για να υποκλέψει την εξουσία, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι «δεν υπάρχουν». Και όμως αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται ανάμεσά μας, χωρίς να έχει λάβει χώρα εναντίον κάποια δίωξη.
Ο κ. Παπανδρέου, χωρίς αιδώ, κατηγορεί όλους τους άλλους για τη μνημονιακή κρίση πλην του εαυτού του, αρνούμενος να κάνει την παραμικρή (πραγματική) αυτοκριτική. Μπορεί όπως είπαμε η Δικαιοσύνη να μην του έχει αποδώσει ακόμα τις ευθύνες που του αναλογούν, όμως ο ελληνικός λαός τον έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ανδρέας Μουντζουρούλιας239 Posts
Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών, Blogger
0 Comments