AΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ & ΥΠ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ

Σας κοινοποιούμε ανοικτή επιστολή μας προς τους κκ Πρωθυπουργό και Υπουργό Εθν. Άμυνας με την οποία διαμαρτυρόμασθε για την άρνησή τους να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του Εθνικού Ζωτικού Προβλήματος της πατρίδος μας,του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.

Παρακαλούμε για την δημοσίευσή της στο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που διαθέτετε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την στήριξή σας στον δίκαιο αγώνα μας.
Δεν είναι αγώνας συντεχνιακός αφορά το μέλλον της Χώρας μας και των παιδιών μας.
Είναι μια στοιχειώδης υποχρέωσή μας προς την ΕΛΛΆΔΑ.
Σύντομα θα καλέσουμε όλους τους τριτέκνους σε αγωνιστική κινητοποίηση στην Αθήνα.
ΘΑ ΑΠΟΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

Ακολουθεί η Επιστολή:

Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν
(2θμιο σωματείο Αποφάσεις 125/2010 και 2/2015)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115,6944364283 e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αρ. πρωτ.:032/2016 Αθήνα 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΡΙΖΑ
κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΕΞΗ &
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝ.ΕΛ
κ. ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΑΝΟ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,

Για να υλοποιήσετε την υποχρέωσή σας προς την Συνταγματική επιταγή περί ‘’ σχεδιασμού και εφαρμογής δημογραφικής πολιτικής καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων ’’( Άρθρο 21,παρ.5.) ; Για 6ο συνεχές έτος οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων και μια πόλις των 80000 ατόμων δεν έχει γεννηθεί και οι δημογραφικές προοπτικές για την Χώρα μας, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, όχι μόνο δεν είναι ενθαρρυντικές αλλά εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα είναι μη αναστρέψιμη η ραγδαία συρρίκνωσης του πληθυσμού.

Ποιοί θα πληρώσουν τις συντάξεις αυτών που σήμερα εργάζονται; Ποιό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι βιώσιμο, εάν δεν υπάρχουν νέοι εργαζόμενοι να εισέρχονται στην παραγωγή; Γιατί ενθυμείσθε τις δυσμενείς δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα κάθε φορά που αποφασίζετε καταργήσεις/περιορισμούς επιδομάτων και υποστηρι-κτικών μέτρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων σε βάρος των οικογενειών με πολλά τέκνα(τρία και άνω); Λύση δεν είναι η αποσπασματική θεσμοθέτηση ορισμένων μέτρων, χωρίς να είναι ενταγμένα σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του εθνικού ζωτικού προβλήματος,του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.ΑΠΑΤΑΣΘΕ ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ΟΗΕ.

Η δέσμη των αναγκαίων μέτρων που πρέπει από ΄΄χθές ΄΄ να είχαν ληφθεί, εμπεριέχονται στο πολύ τεκμηριωμένο Ομόφωνο Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993),όπου ως πρώτη πρόταση των μέτρων είναι ο χαρακτηρισμός των τριτέκνων ως πολύτεκνους.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Πως γίνεται δύο φορές (2007 & 2012), μετά από εισηγήσεις μας, να έχετε καταθέσει πρόταση νόμου για εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους και να αρνείσθε εσείς και η Αν. Υπουργός Εργασίας, ενώ δεν υφίσταται ουσιαστικό οικονομικό κόστος(το αναγνωρίζουν πλέον όλοι στην Κυβέρνησή σας) και να μην προωθείτε την νομοθετική ρύθμιση;Ακόμη αναμένουμε απάντηση στο δίκαιο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Εθνικής Αμύνης,

Πώς γίνεται ενώ σε κάθε συνάντησή μας μαζί σας αλλά και με στελέχη των ΑΝ.ΕΛ, να μας διαβεβαιώνετε για την άμεση αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους, δεν προωθείτε την σχετική νομοθετική ρύθμιση;

Ποιό/ός είναι αυτό το αόρατο χέρι που την τελευταία στιγμή αφαιρεί αυτήν την αναγκαία και σωστή ρύθμιση;Ρύθμιση/Μέτρο που προτείνεται από την Διακομματική Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων,την Ακαδημία Αθηνών, το ΕΚΚΕ, Ινστιτούτα Δημογραφικής Πολιτικής, έγκριτοι επιστήμονες και παραδόξως μένει μόνο στην συζήτηση και την τιμωρία των οικογενειών με πολλά παιδιά.

Το Κουαρτέτο τελικά είναι ο ρυθμιστής; Εκεί μας παροτρύνετε να αποταθούμε;

ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΜΕ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
Με τιμή

 

datauri-file

Σταύρος Πουρτουλίδης8 Posts

Πρόεδρος Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Πολυτέκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα (ΠΕΣΠΟ3Τ)

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password