Περιέργη έως ένοχη η πανεθνική σιωπή για Καραμανλή!

Στη δημοσιότητα βλέπουμε και πάλι τις τελευταίες ημέρες να ξανανοίγει η συζήτηση για το «σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή» www.zougla.gr

Με αφορμή του εκ νέου ανοίγματος του θέματος, θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε κομμάτια ενός παζλ πραγματικά περίεργου, μέσω βέβαια κάποιων δημοσιευμάτων της εποχής εκείνης.

Πάμε να τα δούμε.

Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις με «τα απόρρητα έγγραφα» των Wikileaks.
Είχα καταθέσει και εγώ, ανάμεσα σε άλλους, τη δική μου άποψη, τη δική μου εξήγηση για όσα ανέφεραν «τα απόρρητα έγγραφα»
www.elzoni.gr

Ας δούμε όμως τη χρονολογική σειρά εκείνων «των αποκαλύψεων».
Στις 20 Μαρτίου 2011 η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφα των Wikileaks, που μιλάνε για την αγωνία των αμερικανών προκειμένου να μην επιτευχθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας.
news.kathimerini.gr

Στις 7 Απριλίου 2011 το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (τεύχος 77) μιλάει για το ενεργειακό πραξικόπημα των ΗΠΑ κατά της Ελλάδας, ρεπορτάζ που απορρέει από «απόρρητα έγγραφα».
Το συγκεκριμένο μάλιστα είχε αναρτηθεί στο link που παραθέτω και το οποίο για άγνωστους προς εμέ λόγους έχει αποσυρθεί, αναγράφοντας εάν αναζητηθεί το γνωστό «Η σελίδα που ζητήσατε δεν υπάρχει πλέον» www.epikaira.gr

Στις 17 Μαΐου 2011 η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ επαναφέρουν τα έγγραφα των Wikileaks και χαρακτηρίζουν τιμωρία των ΗΠΑ στον Καραμανλή για το ΒΕΤΟ του Βουκουρεστίου.
www.tanea.gr

Στις 16 Ιουνίου 2011 το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (τεύχος 87) αποκαλύπτει έγγραφο της ΕΥΠ για δολοφονία Καραμανλή με τον κωδικό ΠΥΘΙΑ 1.

www.scribd.com

Έγγραφο που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος (Υπουργός Εσωτερικών επί ΝΔ) www.real.gr όσο και ο Κοραντής (διοικητής της ΕΥΠ επί ΝΔ και από εκεί βουλευτής του ΛΑΟΣ).
Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται επίσης όλο το σχέδιο αποδόμησης του Καραμανλή με Βατοπέδι, πυρκαγιές, εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα. Σωτήρες του Καραμανλή εμφανίζονται, πάντα σύμφωνα με τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, Ρώσοι της FSB (KGB για τους παλιότερους).

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου του 2011 και με μοναδική ενημέρωση από κάποια blogs, μαθεύτηκε μια κάποια εντολή εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση όλων των ανωτέρω, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία περαιτέρω ενημέρωση.

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 28 Αυγούστου 2011, δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο, άρθρο για τις υποκλοπές του 2004 μέσα από το οποίο φαίνεται ότι η αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα παρακολουθούσε τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. news.kathimerini.gr

Πάλι στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου 2011, δημοσιεύεται άρθρο με θέμα,  «Διώξεις για τις υποκλοπές.   Ο εισαγγελέας Εφετών διαθέτει επαρκείς ενδείξεις για κακούργημα διακεκριμένης κατασκοπείας». Οι διώξεις αυτές έχουν να κάνουν με τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών και τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Καραμανλή από την αμερικάνικη πρεσβεία, πάντα σύμφωνα με την Καθημερινή.
news.kathimerini.gr

Αυτή ήταν η έως και σήμερα χρονολογική εξέλιξη των αποκαλύψεων που αφορούσαν διάφορα γεγονότα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό Καραμανλή.
Στα 4 αυτά χρόνια που έχουν περάσει, ουδείς από το επίσημο  κράτος έχει πάρει θέση για όλα αυτά.

Και ούτε ανεπίσημα βέβαια μέσω διαρροών ή ότιδήποτε άλλο.
Τα ΜΜΕ, τεχνηέντως(;) σιωπούν, αποφεύγοντας όλο αυτό το διάστημα να απευθύνουν έστω και ένα ερώτημα σε οποιονδήποτε από το πολιτικό προσωπικό της χώρας που καλούν στα παράθυρα.
Το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος του οποίου ο Καραμανλής ήταν αρχηγός για 13 έτη. Καμία θέση ή ανακοίνωση από πουθενά.

Ο Καραμανλής ήταν 5,5 χρόνια πρωθυπουργός τούτης της χώρας. Πολιτεύτηκε καλά ή όχι, δεν το κρίνω. Όμως ο πρωθυπουργός μιας χώρας είναι θεσμός, ανεξαρτήτως προσώπου.

Είναι αδιανόητο 4 χρόνια τώρα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ιστορίες που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, με αποκορύφωμα το πιθανό σχέδιο δολοφονίας του και ουδείς να μην ασχολείται!!!
Ιδιαίτερα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργώντας εύλογες απορίες σχετικά με το γιατί άραγε;

Το θέμα ξαναανοίγει (το timing είναι ένα θέμα προς συζήτηση) τούτη την ώρα και έπεται συνέχεια.

Και δεν μπορώ τελικά να μην αναρωτηθώ: ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ;

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password