ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ

Tις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει δυστυχώς μία αντιπαλότητα μεταξύ των Ελλήνων, με τους υποστηρικτές του «ΝΑΙ»  και του «ΟΧΙ» να έχουν φθάσει πλέον στα άκρα. Οι μέρες που ζούμε μας υπενθυμίζουν το πιο επικίνδυνο ελάττωμα της φυλής μας, που δεν είναι άλλο από τη διχόνοια, με τα αποτελέσματά της να είναι πάντα καταστροφικά.

Η διχόνοια, η οποία σαν σαράκι κατατρώει τις σάρκες της πατρίδας μας, ακολουθεί διαχρονικά την ιστορική μας πορεία.
Δεν είναι τυχαίο πως η Ιλιάδα, το πρώτο Ελληνικό Έπος κυριαρχείται από τη Θεά Έριδα. Την πληρώσαμε κατ’ επανάληψιν.
Και θα την πληρώνουμε πάντοτε, εάν δεν κατορθώσουμε κάποτε να την αποβάλουμε από την ψυχήν μας. Η διχόνοια παρ’ ολίγον να εξανεμίσει τους ανεκτιμήτους καρπούς των μεγάλων αγώνων του 1821.  

Ο διχασμός οδήγησε στην τραγωδία του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Ο διχασμός απείλησε την εθνικήν μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα και το 1946 – 1949.


Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός περιγράφει στον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» το τι πραγματικά σημαίνει διχόνοια :
«Η Διχόνοια που βαστάει

ένα σκήπτρο η δολερή

καθενός χαμογελάει

“πάρ’ το” λέγοντας “και σύ”.

Κειό το σκήπτρο που σας δείχνει

έχει αλήθεια ωραία θωριά,

μην το πιάστε γιατί ρίχνει

εισέ δάκρυα θλιβερά».


Πρέπει να καταλάβουμε  πλέον το εξής,  ότι ανεξάρτητα από τη θέση που θα πάρει ο καθένας μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, πως όλοι είμαστε Έλληνες και όλοι νοιαζόμαστε για το καλό της Ελλάδας!

Επειδή βλέπουμε διχαστικές τάσεις εντός του λαού, οφείλουμε να πάρουμε θέση πρώτα από όλα υπέρ του ΟΧΙ στο διχασμό των Ελλήνων.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ψηφίσει οτι είναι καλύτερο για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Την Δευτέρα στις 6 Ιουλίου, όταν ξημερώσει και θα γνωρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα, πρέπει να καταλάβουμε όλοι οτι είμαστε υποχρεωμένοι έναντι της ιστορίας και για τον μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, να συνεχίσουμε μαζί. 
 
Πρέπει να κατανοήσουμε κάτι πολύ σοβαρό. Αν αφήσουμε τη χώρα μας να μετατραπεί σε χώρο, τότε κάποιοι άλλοι θα τον καταλάβουν. Και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί. Άρα όσο περνά από το χέρι μας η σύμπνοια και ο σεβασμός στην άποψη του άλλου, είναι το καλύτερο «όπλο» στο να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ενότητα, αγώνας και πίστη στην Πατρίδα μας. Αυτό πρέπει να είναι το κεντρικό μήνυμα μετά το πέρας του δημοψηφίσματος. Έχουμε μια πατρίδα που κινδυνεύει από εχθρούς και φίλους. Ας μην κάνουμε το χατίρι τους. Αξίζουμε πολλά περισσότερα σαν Έθνος…

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password