Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΕΤΩ

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ξεκάθαρο, σαρωτικό υπέρ του ΟΧΙ. Και τώρα; Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μονιασμένους κι υπερήφανους, γιατί αυτή τη φορά αποφασίσαμε Εμείς. 
 
Σε αυτόν εδώ τον τόπο είμαστε όλοι ίσοι, σε όλους ανήκει μόνο ένα μέτρο γης και είναι δίκαιο να αποφασίζουμε όλοι μαζί.
 
Στον απολογισμό των γεγονότων γνωρίζουμε ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό που τα έβαλε ευθέως με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, με το παλιό και με τους εκβιαστές των εθνών. Πιστεύω ότι σε αυτό τουλάχιστον θα συμφωνήσουμε όλοι, μπορεί βέβαια να μην συμφωνούμε στη μέθοδο που επέλεξε και τη στιγμή, όμως και αυτό στη δημοκρατία είναι σεβαστό. 
 
Και τη στιγμή αυτή καταλαβαίνω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ αλλά και αυτούς που ψήφισαν Ναι.
Εάν λοιπόν είπατε Όχι γιατί είσαστε άνεργοι, γιατί σας τσάκισαν οι περικοπές, γιατί έφυγαν τα παιδιά σας στο εξωτερικό, γιατί αναγκαστήκατε να κλείσετε το μαγαζί σας, γιατί, γιατί, γιατί….υπάρχουν πολλοί λόγοι, και άλλοι τόσοι για το ναι, οι καταθέσεις σας, οι επιχειρήσεις σας που τρέχουν, τα ακίνητα, το άγνωστο που έρχεται μετά, εάν λοιπόν αυτοί είναι οι λόγοι, τότε πράγματι υπάρχει κάποια αιτία για την απόφασή σας.
 
Στο σημείο όμως αυτό θα ήθελα να σας θυμίσω το περιστατικό με την πόρνη που αποφάσισαν να λιθοβολήσουν και ο Χριστός έσωσε τη ζωή της λέγοντάς στους γραμματείς και φαρισαίους: “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω“. 
 
Ποιος λοιπόν στο μαγαζί του ή στην επιχείρησή του δεν απέφυγε έστω και μια φορά να γλιτώσει την απόδειξη, ποιος δεν πήγε σε πολιτικό γραφείο να ζητήσει “εξυπηρέτηση”, ποιος δεν είπε “και τι με νοιάζει εμένα αφού εγώ είμαι καλά”, ποιος δεν είδε τον άστεγο στο δρόμο και είπε “εμένα μην μου τύχει”, ποιος, ποιος ποιος…
  
Ποιος από εμάς είναι αναμάρτητος σε αυτά το σάπιο κράτος; Όλοι μας φταίμε και πιο πολύ φταίμε για τους κυβερνήτες που επιλέγουμε. 
Γι’ αυτό ας γιορτάσουμε τη δημοκρατία και το δικαίωμα της επιλογής σήμερα και από αύριο θα πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για ένα δίκαιο και ανεπτυγμένο κράτος, ένα κράτος που θα καθαρίσουμε πρώτα τους εαυτούς μας και μετά θα ξεβρωμίσουμε τη διαφθορά, τη διαπλοκή, το σάπιο πολιτικό σύστημα και επιτέλους…θα νιώσουμε ανακουφισμένοι.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password