ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ iThesis

Η Ευρώπη ζει στη σύγχρονη ιστορία της το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης και εισροής αλλοδαπών, με χιλιάδες τραγικά περιστατικά που εδώ και μήνες με γεωμετρική πρόδο αυξάνονται. Η ανθρωπότητα, ως κοινωνία ανθρώπων, ιδεών και λογικής έχει περάσει στον απόλυτο ξεπεσμό,τη στιγμή που το 1/30 του πληθυσμού της γης ζει στην απόλυτη χλιδή.

Στην πατρίδα μας που ταλαιπωρείται ως βασική χώρα εισροής μεταναστών, χωρίς καμία υπεύθυνη συνδρομή από την ευρώπη και εγκλωβισμένη από το Δουβλίνο 2, πολύς κόσμος έχει χάσει τον ύπνο του, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος ευαισθητοποιείται μέρα με τη μέρα.

Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει, αφού σήμερα στις 8 το πρωί (4/9/2015) αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του πλοίου Blue Star 1 από περίπου 1.000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν φωνάζοντας “Αθήνα- Αθήνα”. Η κατάληψη αποφεύχθηκε όταν έκλεισαν οι καταπέλτες του πλοίου, αλλά την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες που επιβιβάζονταν σε αυτό εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μετανάστες και στο πλοίο. Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εξέγερση χιλιάδων μεταναστών, ιδιαίτερα Αφγανών, που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το βίντεο με τα επεισόδια εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=AB6G1MxMeX4

Από τη μια έχουμε αυτούς που βλέπουν τους μετανάστες ως μεγάλο κακό, ως σχέδιο εξισλαμισμού, τζιχαντζιστών επέλασις, ως το μεγάλο κόλπο της σκοτεινής δύσης ενώ είναι της άποψης πως η χώρα μας δεν μπορεί οικονομικά να αντέξει αυτό το σοβαρό πρόβλημα, τη στιγμή που οι μισοί Έλληνες ζούν κάτω απόλυτα όρια της φτώχειας.

Από την άλλη θέσεις υπέρ των τρομαγμένων ανθρώπων, των ξεριζωμένων και κατατρεγμένων, που πληρώνουν για μία καλύτερη ζωή και αν δεν πνιγούν στο πέλαγος ξεβράζονται σε ένα δυσοίωνο…εξελιγμένο τόπο γι’ αυτούς.

Μην γελιέστε, ούτε οι μέν έχουν άδικο ούτε οι δέ, σαφέστατα και οι δύο θέσεις είναι σωστές, υπάρχει ανάγκη ανθρωπιστικης βοήθειας, όπως υπήρχε ανάγκη το 1914-21 στους Έλληνες πρόσφυγες, εξάλλου άνθρωποι και αυτοί. Δεν είναι όμως προφανώς και αμιγώς ελληνικό ζήτημα ούτε ευθύνη της χώρας μας να σηκώσει αυτό το βάρος σε μία στιγμή που η Ελλάδα αιμορραγεί.

Δεν είναι ανάγκη οι Έλληνες για ένα ξένο πρόβλημα να διχαζόμαστε, σαν να έχει προκαλέσει το μεγάλο κακό η αντίθετη άποψη. Πόση ενέργεια σπαταλάμε στα λόγια; Υπεύθυνοι και γι’ αυτό είναι μόνο οι πολιτικοί μας βέβαια, οι οποίοι τίποτα άλλο δεν κάνουν παρά να παριστάνουν τους δημοσιογράφους και να… αναλύουν το ζήτημα στα παράθυρα. Λύσεις δεν είδαμε, δεν ακούσαμε, στείρα πολιτική και πάλι, φτωχοί εγκέφαλοι με τη δύναμη νομοθέτη και ο λαός διχογνωμία και πάλι.

Το iThesis με σεβασμό στο τόσο σοβαρό ζήτημα, με πόνο για τις χαμένες ψυχές, αλλά και κάθετη εναντίωση προς όλους αυτούς που έχουν προκαλέσει τη μετανάστευση όπως και προς τους λαθρέμπορους, κυρίως όμως με απέχθεια προς τους πολιτικούς ηγέτες αυτής της χώρας, προτείνει μερικές λύσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα ψυχική και ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες, καθώς και να προσφέρουν στην υγειινή και προστασία, σε πρώτη φάση, των προσφύγων. Σημαντικό όμως είναι και το μετά, η κατάληξή τους. Το Ithesis.gr προτείνει:

α) κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στις περιοχές, συνεργασία αστυνομίας και στρατού, περιπολίες και ομάδες καταστολής πλήθους. Αυτό θα κρατήσει ήρεμους τους μετανάστες, θα γίνει πιο εύκολη η καταγραφή, ταυτοποίηση των προσφύγων, ενώ προτείνεται να παύσει τις λειτουργίες του ο στρατός στις παραπάνω περιοχές ώστε να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα. Mετακινήσεις στρατιωτικών δεν θα χρειαστούν διότι υπάρχει αρκετή δύναμη στις περιοχές ήδη. Θα χρειαστεί στήσιμο στρατηγείου για το προσφυγικό ωστε να επικοινωνούν οι περιοχές με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας,

β) προτείνεται απο το ithesis.gr απόφοιτοι φοιτητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής καθώς και πτυχιούχοι άνεργοι να βρεθούν στην περιοχή, με έξοδα ναύλα του κράτους, ώστε να παράσχουν πρώτες βοήθειες. Η σίτισή τους θα γίνεται από το στρατό, ο οποίος θα στήσει επίσης σκηνές με κλίνες, δυνατότητα που διαθέτει. Τα χρήματα κοινωνικού τουρισμού να διατεθούν για πληρωμή ξενοδοχείων και πλοίων γι’ αυτό το έτος. Οι εθελοντές θα μοριοδοτηθούν για ενδεχόμενους διαγωνισμούς, ενώ το κράτος θα φροντίσει να πληρώσει ένα ελάχιστο αντίτιμο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης από τον προυπολογισμό του 2015.

γ) προτείνεται το άνοιγμα στρατοπέδων που έχουν κλείσει για τη μεταφορά προσφύγων και η συγκέντρωση τους εκεί. Απαιτείται άμεση προκήρυξη μέσω δήμων για καθαρίστριες, μάγειρες με κινητά μαγειρεία του στρατού τα οποία είναι εύχρηστα και αποτελεσματικά καθώς και συμβάσεις προσλήψεων, νοσηλευτών και ιατρών.
Εννοείται ότι τα χρήματα αυτά θα ζητηθούν από την ΕΕ, χρήματα που νομίζω δίνονται εύκολα σε τέτοιες περιπτώσεις.

δ) Η ΕΡΤ1 θα πρέπει να στήσει καμπάνια με συνεντέξεις και εικόνες, ώστε να ξεσηκωθεί το παγκόσμιο κοινό αίσθημα, οι πολιτικοί μας θα πρέπει να απαιτήσουν την επιβολή στρατιωτικής δύναμης του στην Συρία για την παύση του πυρός και του κύματος προσφύγων.

ε) Το λιμενικό θα πρέπει να αυξήσει τις δυνάμεις του και να δώσει αγώνα για τη σύλληψη μεταφορέων προσφύγων και δουλεμπόρων, καθώς θα πρέπει άμεσα να ψηφιστεί νόμος ισόβιας κάθειρξης τους, χωρίς την έκδοσή τους στην Τουρκία.

στ) Επιπρόσθετα θα πρέπει να αλλαξει και ο νόμος κράτησης λαθρομεταναστών στη χώρα μας που άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει 3 έτη (αντί 5 μήνες κράτησης) ώστε να κατασταλούν κύματα προσφύγων διότι η χώρα μας με το 5μηνο είναι ελκυστική για κάθε μουσουλμάνο μετανάστη.

Στην περίπτωση εξέγερσης ή αποστασίας, κλοπών η φθοράς, ο νόμος θα πρέπει είναι πολύ σκληρός.
Οι πολιτικοί θα πρέπει να καθήσουν σε ένα τραπέζι, να είναι σοβαροί, να ενωθούν και να δράσουν, να απαιτήσουν αλληλεγγύη, δεν μπορεί να κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα και δεν έχει μονάχα μία όψη, όμως ξεκινώντας από κάπου, μπορούμε να φτάσουμε κάπου. Διχασμένους όταν μας βρίσκουν μας χτυπούν αλύπητα, αδύναμους όμως μπορούν και να μας ξυπνήσουν, να μας δυναμώσουν.

1 Comment

 • Γιώργος Πολίδης (Τσαχουρίδης) Reply

  4 Σεπτεμβρίου, 2015 at 11:41 μμ

  Είναι αδόκιμο να συγκρίνουμε και να θεωρούμε παράλληλες σε ομοιότητα τις συνθήκες που επικρατούσαν, χαρακτήριζαν αλλά και διαμόρφωναν οι Έλληνες πρόσφυγες το 1914-21, με την σημερινή ισλαμική-μουσουλμανική λαίλαπα από την εισβολή των στοιχείων αυτών.

  Εμείς σήμερα για οποινδήποτε λόγο αν παρουσιαστεί η ανάγκη να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας δεν θα αναζητήσουμε ασφαλές καταφύγιο στις ισλαμικές-μουσουλμανικές πλούσιες χώρες στις οποίες επικρατούν μεγαλύτεροι από την Ευρώπη σταθεροί αναπτυξιακοί οικονομικοί δείκτες και ανεργία λιγότερη από ότι στα Ευρωπαϊκά κράτη.

  Αβίαστα και ασυνείδητα αλλά με απόλυτη φυσικότητα, ως χώρα τελικού προορισμού θα αναζητήσουμε χώρα με όμοιες πολιτιστικές και πολιτισμικές καταβολές και δομές με την δική μας χώρα.

  Οι σύγχρονοι εισβολείς στην Ευρώπη γιατί δεν λειτουργούν κάτω από τις ίδιες με εμάς, εσωτερικές συνθήκες όπως αναφέρω στον προηγούμενη παράγραφο, για την αναζήτηση χώρας η οποία θα τους παρέχει ασφάλεια και το δικαίωμα στην ύπαρξη, και έρχονται σε ένα ασύμβατο και ξένο σε δομές και αρχές περιβάλλον, σε σχέση με τα δικά τους περιβάλλοντα προέλευσης;;;

  Επειδή βαρέθηκα να λέω και να γράφω τα ίδια και τα ίδια θα απαντήσω με ένα κειμενάκι που έγινε σε άλλη ιστοσελίδα ως απάντηση στις θέσεις ενός προσώπου:

  Αλεξάνδρα ισχύει με προϋποθέσεις όλη αυτή η εικόνα του παραλογισμού που κρύβεται και εμβολίζει τα φιλάνθρωπα αισθήματα μας.

  Και οι προϋποθέσεις αυτές που εννοώ είναι, το γεγονός με ποια από όλες τις ανθρώπινες ιδιότητες μου καλούμε να δράσω.

  Κι ως ιδιώτης φυσικό είναι να εξαντλήσω την φιλανθρωπία στον βαθμό που την νιώθω και την αντιλαμβάνομαι.

  Ως πολιτικό όν όμως, είμαι εκ φύσεως της προβληματικής και των παραμέτρων αλλά και προεκτάσεων, υποχρεωμένος να λάβω υπ’ όψιν μου κριτήρια συλλογικά, και όχι ιδιωτικά όπως όταν καλούμε να δράσω σε καθεστώς ιδιωτείας.

  Και ναι μεν ως ιδιώτης θα καλύψω την βιωματική ανάγκη εκείνου που την χρήζει, θα ταϊσω τον πεινασμένο, θα ντύσω στον χειμώνα να μην κρυώσει εκείνον που δεν έχει το απαραίτητο ένδυμα, και θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να αναπαυθεί η ψυχή του από το βάσανο και την ταλαιπωρία.

  Όμως ως πολιτικό ον, αν εξετάσω το φαινόμενο, οφείλω να το κάνω μέσα από το φίλτρο της συλλογικότητας, του πληρώματος, δηλαδή, των γηγενών πολιτών, των ανθρώπων που είναι ιθαγενείς στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, και με την νομική έννοια και με την πολιτιστική και πολιτισμική αλλά και την φυσική έννοια.

  Κάτω από τις συνθήκες αυτές η λογική, η συνείδηση, η ανθρωπιστική συνέπεια και ο Ορθός Λόγος μου υπαγορεύουν να πω ΟΧΙ στην είσοδο των ανθρώπων αυτών στην πατρίδα μου.

  Απόλυτα και καθολικά ΔΕΝ έχουν κανένα δικαίωμα να εισβάλλουν στην πατρίδα μου. ΔΕΝ τους θέλω και κρίνω πως είναι ξένο σώμα στους κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας όπως ο καρκίνος στον υγιή οργανισμό.

  Γιατί είναι φορέας ασύμβατων πολιτιστικών και πολιτισμικών δομών με την δική μου παράδοση, και αν επιτρέψω να αναμιχθεί με την δική μου παράδοση η δική του επιτρέποντας του να συμμετέχει ως μέλος στην κοινωνία μου, ο κίνδυνος να μολύνει και να διαταράξει τις ισορροπίες της δικής μου παράδοσης και νοοτροπίας είναι αναπόδραστο ντετερμινικά γεγονός, σε βαθμό μάλιστα εξάλειψης και αφανισμού της δικής μου πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσης αλλά και κάθε έννοιας ανθρωπισμού και νοοτροπίας.

  Άλλωστε οι ίδιοι το λένε, απώτερος και τελικός σκοπός του ισλάμ είναι η προέκταση, κατάκτηση και επιβολή της ισλαμικής ιδεολογίας-θρησκείας σε όλον τον πλανήτη.

  Και εμείς Αλεξάνδρα μου δεν έχουμε στις παραδόσεις μας, ούτε την κλειτοριδεκτομή, ούτε τον λιθοβολισμό έως θανάτου όσων επιπίπτουν σε ηθικά παραπτώματα, ούτε το δικαίωμα των αντρών να έχουν σεξουαλικές ολοκληρωμένες σχέσεις με κορίτσια που μόλις έκλεισαν-γέμισαν το ένατο-δέκατο έτος της ηλικίας τους (μικρά κορίτσια δηλαδή), ούτε κόβουμε με μαχαίρι το χέρι εκείνου που έκλεψε μια προβατίνα από τον γείτονα του, και αναρίθμητες άλλες παραδοχές και στοιχεία της ισλαμικής παράδοσης που δεν έχουν καμία σχέση με την λογική και τον ανθρωπισμό.

  Και στο κάτω-κάτω Αλεξάνδρα μου το ομολογώ, ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ αλλά είμαι περήφανος που είμαι τέτοιος.

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password