ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ; ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Αλβανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι γίνεται μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων στα Σκόπια, κοντά στην προστατευόμενη περιοχή «Γιάσεν», 15 χλμ βόρεια της πόλης των Σκοπίων.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επί της οδού τοποθετήθηκαν φάροι για τον περιορισμό της λωρίδας κυκλοφορίας προκειμένου να περάσουν στρατιωτικά οχήματα τα οποία ήταν φορτωμένα εμπορεύματα.

Η κίνηση αυτή προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφού έρχεται μετά το δημοσίευμα του σκοπιανού περιοδικού ‘Φόκους’ ότι ο Ιβάνοφ ενδέχεται να δώσει εντολή για σύλληψη των «πραξικοπηματιών».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στην προστατευόμενη περιοχή υπάρχει καταφύγιο του πρώην γιουγκοσλαβικού στρατού, στο οποίο ο Ιβάνοφ έχει αναδομήσει.

Με το δεδομένο ότι υπάρχει μια νέα πλειοψηφία, στην οποία δεν συμμετέχει το κόμμα του, το VMRO-DPMNE, ενδέχεται ο Ιβάνοφ να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολέμου με το πρόσχημα του πραξικοπήματος, όπως σημειώνεται.

Στους ισχυρισμούς αυτούς του περιοδικού «Φόκους» δεν υπήρξε καμία αντίδραση από γραφείο Τύπου του προέδρου Ιβάνοφ.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα στο μυστικό καταφύγιο είχε βρεθεί αντιπροσωπεία αξιωματικών του στρατού, που είχαν επιλεχθεί από τον επικεφαλής του VMRO, για μια πιθανή προετοιμασία οδήγησης σε αυτό των οικογενειών των υψηλότερων κρατικών ηγετών του κόμματος και κυρίως των οικογενειών του Γκρούεφσκι και του Ιβάνοφ, σε περίπτωση κήρυξης κατάστασης πολέμου.

Το καταφύγιο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να υπάρχει ασφαλής διαβίωση ακόμη και σε περίπτωση χημικής επίθεσης και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 100 άτομα, ενώ στο εσωτερικό του διαθέτει χώρο για την αποθήκευση τροφίμων και άλλων αναγκών διαβίωσης.

Σύμφωνα με το «Φόκους» το σχέδιο του Ιβάνοφ βασίζεται στο «πραξικόπημα» της Τουρκίας και το σχέδιο προβλέπει ένα πρώτο κύμα συλλήψεων περίπου 30 με 40 ‘πραξικοπηματιών’ που βρίσκονται στην αντιπολίτευση και αργότερα θα επεκταθεί σε συλλήψεις 300 ή 400 ατόμων της αντιπολίτευσης, κοινωνίας των πολιτών, επιχειρηματιών και άλλων δημοσίων προσώπων που είναι προσκείμενα στην αντιπολίτευση.

Προβλέπεται ακόμη το κλείσιμο όλων των κοινωνικών δικτύων και των μέσων ενημέρωσης προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο.

cfare

Πηγή: echedoros-a.gr

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password