Το ύποπτο παιχνίδι των Τιράνων σε βάρος της Ελλάδας και ο ρόλος της Τουρκίας

Στην εποχή των μνημονίων και της κρίσης ελάχιστοι είναι εκείνοι που θυμούνται τα εθνικά θέματα. Δεν υπήρξε και δυστυχώς δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης με αποτέλεσμα αυτή να έχει εξελιχθεί σε εθνική απειλή κατά της χώρας, κατά του λαού, κατά του έθνους. 
Από την μία oι Σκοπιανοί προκαλούν συνεχώς με το όνομα ”Μακεδονία’ και οι Αλβανοί δηλώνουν πως τα σύνορά τους είναι στην Πρέβεζα!
Την ίδια ώρα στην Θράκη οι πράκτορες δρουν ανεξέλεγκτα προπαγανδίζοντας την απόσχιση εδαφών από την ελληνική επικράτεια και ο γιός του Ερντογάν προαναγγέλλει προβοκάτσια, λέγοντας σε σύναξη πρακτόρων ότι ”όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα”.

Οι γειτονικές χώρες επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας παρά τις διεθνείς συνθήκες.

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, η Αλβανία έθεσε με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τα Τίρανα έκαναν έντονο διάβημα στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ζήτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ηπειρο! 

Ουσιαστικά, η Αλβανία θέτει με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.

Και κάπου εδώ εμπλέκαται η Τουρκία και ο ”σουλτάνος” Ταγίπ Ερντογάν. Πριν λίγες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος, θεμελίωσε στα Τίρανα ένα τζαμί, το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς σχέσεις, την περιφερειακή κατάσταση και τις πρόσφατες εξελίξεις στα Σκόπια.

Στην Αλβανία το ποσοστό των μουσουλμάνων ξεπερνά  το 60% και ο Ερντογάν ”βλέπει” στη χώρα μια δυτική ”αποικία΄΄, γι ‘αυτό και στηρίζει υπογείως  τον Έντι Ράμα για να προβληθεί το όραμα της λεγόμενης ”Μεγάλης Αλβανίας”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την διάρκεια της παραμονής του στα Τίρανα, ήρθε σε επαφή με στελέχη του ανθελληνικού κόμματος των Τσάμηδων (PDIU). 

Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε την απόφασή του για την επίσημη ένταξη του PDIU, ως εταίρου, στον κυβερνητικό σχηματισμό. 

Πρόκειται για μια κίνηση καθαρά εχθρική προς την πατρίδα μας, η οποία δυναμιτίζει ακόμη πιο πολύ το ήδη τεταμένο κλίμα των ελληνο-αλβανικών σχέσεων.

Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας και της Αλβανίας για διολίσθηση σε μια ”ψυχροπολεμική” κατάσταση με την Ελλάδα τη στιγμή που τα Βαλκάνια με τα γεγονότα στο Κουμάνοβο κινδυνεύουν να βυθιστούν ξανά στο χάος. 

Ας δούμε όμως σε αυτό το σημείο ποιοι είναι οι τσάμηδες .

Οι τσάμηδες βοηθούσαν με κάθε τρόπο τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι,χαιρετούσαν φασιστικά και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα πολλούς Έλληνες πατριώτες.

Μάλιστα, παρά τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Ελλήνων, φθάνουν στο σημείο ακόμα και σήμερα, χωρίς καμία αιδώ, να διεκδικούν και ελληνικά εδάφη.

Οι Τσάμηδες, μουσουλμάνοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι σήμερα φανατικοί  εκφραστές του δόγματος Νταβούτογλου, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια του μουσουλμανικού τόξου. 

Οι τούρκοι χρησιμοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα την Αλβανία, με στόχο να αποδυναμώσουν την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

Στην Αλβανία δραστηριοποιούνται 296 τουρκικές εταιρείες σε διάφορους τομείς, ενώ η Τουρκία έχει ήδη επενδύσει στην Αλβανία 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συνεργασία τους, πέρα από το εμπορικό επίπεδο, έχει φθάσει και στο στρατιωτικό.

Πριν 1,5 χρόνο αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε, στρατιωτική-οικονομική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας και το πρωτόκολλο για την εφαρμογή της οικονομικής αυτής βοήθειας.

Η συμφωνία συνεργασίας συνίσταται στην παροχή, από την τουρκική πλευρά, του ποσού των 1.137.500 δολαρίων για την αγορά υλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, επισκέψεις για θέματα υγείας, καθώς και για την εκπαίδευση προσωπικού.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την παροχή βοήθειας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κουτσοβάς στη νότια Αλβανία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει με κάθε θυσία να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι ”φίλοι” μας γείτονες Αλβανοί, είναι πρόθυμοι ναι βοηθήσουν τον ”σουλτάνο”.

Και πράγματι, ποιοι καλύτεροι στρατιώτες της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς;

Έπαιξαν τον ρόλο αυτό στο παρελθόν, μπορούν να το παίξουν κάλλιστα και στο μέλλον.

Διαρκής επιθυμία της Τουρκίας, προτάσοντας το επιχείρημα της ίδιας θρησκείας, ήταν η δημιουργία μιας συμμαχίας στα Βαλκάνια τέτοιας που θα τη καθιστούσε άμμεσο δρώντα αν όχι ηγεμόνα της περιοχής. 

Η πολιτικοστρατιωτική επιρροή που επιχειρεί η Τουρκία στα Βαλκάνια βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση αδύναμων κρατών που ωστόσο είναι εν δυνάμει παράγοντες αστάθειας.

Τα Σκόπια η Αλβανία η Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο θεωρούνται στενοί συνεργάτες των Τούρκων και άρα πρόθυμοι να υλοποιήσουν τα όνειρα του δίδυμου Ερντογάν-Νταβούτογλου.

Η σημερινή κυβέρνηση και κυρίως τα αρμόδεια υπουργεία ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ πρέπει να είναι αρκετα προσεκτικά με τις ύποπτες κινήσεις της Αλβανίας, που στην ουσία όπως είπαμε παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας και να πράξουν τα δέοντα.

Από τη μία να καταγγείλουν στα αρμόδια διεθνή όργανα αυτές τις προκλητικές κινήσεις και από την άλλη κυρίως το ΥΠΑΜ, να έχει σε πλήρη ετοιμότητα για πάν ενδεχόμενο τις Ενοπλες Δυνάμεις, διότι τα Βαλκάνια ”βράζουν”.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password