ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Φυσικά στην Ελλάδα κανένα κανάλι δεν μπήκε στον κόπο να το προβάλλει…

Το ντοκιμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy εξετάζει τον ρόλο της Τρόικας, το πείραμα της Ευρώπης στην Ελλάδα και τον λόγο που οι δανειστές δεν άφησαν τη χώρα να πτωχεύσει το 2010.

«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια χώρα είναι να πέσει στα χέρια διεθνών γραφειοκρατών», λέει ο Pablo Negueira Batista, που είναι εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.
Το ντοκιμαντέρ Στα ίχνη της Τρόικας – Ανεξέλεγκτη Εξουσία, που προβλήθηκε στις 15 Μαρτίου το 2015 στο κρατικό κανάλι ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία, φωτίζει την αρχιτεκτονική του πειράματος με δηλώσεις που δεν έχουμε ξανακούσει.

Από τα επίσημα σημειώματα-εντολές που λάμβανε η Νόρα Κατσέλη ως υπουργός Εργασίας και φύλαξε στα αρχεία της έως τον Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, ή τις αμήχανες δηλώσεις λογιστάκων όπως ο Thomas Wieser, πρόεδρος του Eurogroup Working Group, που παραδέχονται ότι ελήφθησαν μέτρα κατά της κρίσης που δεν ήταν μέσα στο… ισχύον νομικό πλαίσιο της Ε.Έ.

Όλα άρχισαν εκείνη τη χρονιά, όταν η υπερχρεωμένη Ελλάδα συμφώνησε να πάρει τα χρήματα της Ευρώπης με αντάλλαγμα να υποταχθεί σε ένα θεσμό που δεν είχε προβλεφθεί ποτέ, σε καμία ευρωπαϊκή ένωση και σε κανένα σύνταγμα: της Τρόικας.

Έτσι μια ομάδα υπαλλήλων απέκτησε εξουσία να αλλάξει και να αναδιοργανώσει μια χώρα σύμφωνα με τη θέληση των δανειστών, ενώ καμιά Βουλή δεν μπορούσε να τους ελέγξει.

Στο βίντεο μιλούν, ανάμεσα σε πολλούς και σημαντικούς, ο Πολ Κρούγκμαν, ο διευθυντής του ΜΚΙΕ, Γιώργος Βήχας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Φιλίπ Λεγκρέν, ο πρώην σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Πηγή: logiosermis.net

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password