ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Είναι πράγματι απίστευτο πόσο η πίστη βρίσκει τα σωστά λόγια τις κατάλληλες στιγμές και πόση μεταχαρά μας προσφέρει η χαρά των ανθρώπων που πιστεύουν όταν οι άλλοι δεν πιστεύουν πια σε τίποτα.

Γι’ αυτό τον λόγο εξακολουθούμε να παλεύουμε για την πίστη μας, με την πίστη μας διότι βλέπουμε την αξία του θαύματος ακόμα και στο επίπεδό μας. Έτσι την ώρα που δεν γίνεται απολύτως τίποτα στον δογματικό χώρο, εμείς συνεχίζουμε ν’ ακολουθούμε το φωτεινό μονοπάτι της πίστης ακόμα και μέσα στο σκοτάδι της κοινωνίας, διότι πιστεύουμε σε αυτόν που θυσιάστηκε για μας δίχως αντάλλαγμα.

Κατά συνέπεια λέμε το μήνυμά του μ’ έναν τρόπο ακόμα πιο φωτεινό μέσα στη νύχτα. Και με όλα αυτά που ζουν οι συμπατριώτες μας, νιώθουμε την ευθύνη να λειτουργήσουμε ως φάροι για όσους δεν βλέπουν το φως στο τούνελ, για να καταλάβουν ότι είναι με τις πράξεις μας όταν αγαπάμε αλλήλους που συμμετέχουμε ενεργά σε αυτό που πιστεύουμε.

Δεν κάνουμε την προσευχή μας για τον εαυτό μας αλλά για τους άλλους διότι μόνο έτσι ακολουθούμε το πνεύμα του Χριστού. Και με τα λόγια μας επιβεβαιώνουμε το αποτέλεσμα της πράξης.

Δηλαδή λέμε συνειδητά ότι το θαύμα έγινε όντως ακόμα κι αν παραμένει απίστευτο στους περισσότερους. Έτσι όταν απαντούμε Αληθώς Ανέστη δεν το λέμε μόνο και μόνο για την παράδοση, αλλά επειδή θέλουμε να επιβεβαιώσουμε το αδιανόητο και να διαπιστώσουμε την αλήθεια της επιστροφής και τη δημιουργία μιας διακλάδωσης για την Ανθρωπότητα.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password