ΤΟ «ΘΟΛΟ» ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο τίτλος του εν λόγω άρθρου καθόλου τυχαίος, καθώς το Ποτάμι και ο ιδρυτής του(;), το ερωτηματικό το βάζουμε διότι πολλά ακούγονται και πολλά βλέπουμε για το ποιος δημιούργησε το συγκεκριμένο κόμμα και με ποιος σκοπούς, ψαρεύει σε θολά και αχαρτογράφητα νερά, έχοντας παγιδεύσει δυστυχώς, αρκετούς συμπολίτες μας.

Το Ποτάμι στήθηκε κυρίως για να μαζέψει στους κόλπους του νέους ψηφοφόρους, αφού εμφανίζονταν ως δήθεν αντισυστημικό κόμμα με νέες ιδέες και χωρίς τα τοξικά που κουβαλάει το παλαιό πολιτικό προσωπικό.  

Βέβαια το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν έφερε τίποτα το καινούργιο στη πολιτική ζωή, καθώς αντέγραψε φιλελεύθερες και νεοφιλελεύθερες ιδέες με ολίγον τι από αριστερά και δημιούργησε μία ιδεολογική Βαβέλ. 

Επίσης πως μπορείς να λες ότι θα αλλάξεις τον τόπο με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, όταν βουλευτές σου είναι άτομα όπως ο Ψαριανός, που έχει περάσει σχεδόν από όλα το κομματικό φάσμα ή ο Θεοχάρης που διέτελεσε Γ.Γ. Εσόδων με τα γνωστά αποτελέσματα, αντιπρόεδρος της Lehman Brothers και Δ/ντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια.

Το Ποτάμι μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της ύπαρξής του έχει καταφέρει να προκαλέσει το κοινό αίσθημα των Ελλήνων, τόσο με τις φιλογερμανικές του τοποθετήσεις για το μνημόνιο, όσο και με τις θέσεις στα εθνικά θέματα.

Ας αναλύσουμε λοιπόν ένας προς ένα τις θέσεις του Ποταμιού, αλλά και τις θέσεις του ανθρώπου που… θέλει να γίνει “Πρωταγωνιστής” της ελληνικής πολιτικής σκηνής και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Το Ποτάμι ήταν το μόνο κόμμα που δεν συμμετείχε στην Επιτροπή για τις πολεμικές αποζημιώσεις και η δικαιολογία της μη συμμετοχής ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς σύμφωνα με το Ποτάμι, η ΠτΒ  «αυτοανακηρύχθηκε» πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των αποζημιώσεων.

Βέβαια το Ποτάμι έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο με την περίπτωση ενός βίντεο το οποίο προβαλλόταν στις οθόνες του μετρό. Τότε η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του “Ποταμιού” κινητοποιήθηκε για να καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με βίντεο που ισχυρίζονται ότι προβάλλεται στους σταθμούς του μετρό με πλάνα αρχείου από την είσοδο των στρατευμάτων κατοχής στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1941 και τη φωνή του παραγωγού του Αθηναϊκού Ραδιοφώνου που δίνει κουράγιο στους Αθηναίους εν όψει της κατοχής. Από το υπουργείο Άμυνας τότε ανακοινώθηκε πως η ερώτηση καθώς και σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο αναφέρονται σε άλλο βίντεο από αυτό που παίζει στο μετρό και κάνουν λόγο για “διαστρέβλωση που αγγίζει το όριο της προβοκάτσιας”.   

 
ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ 

Το πρώην πλέον στέλεχος του Ποταμιού είχε προβεί σε προκλητικές δηλώσεις προσβάλλοντας το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Είχε δηλώσει συγκεκριμένα:  

«Το ειδωλολατρικό σύμβολο του δήθεν Αγίου Φωτός θα έκανε ακόμα και τον ίδιο τον Ιησού «εμμανή αντικληρικό»«.«Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα – και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς» είχε γράψει  Δήμου σε άρθρο του που αναρτήθηκε στο Protagon.
 

ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ

 Η υποστήριξη που έχει το Ποτάμι από τα ΜΜΕ ξεπερνά πολλές φορές τα όρια του επιτρπτού. Σύμφωνα με το κανονισμού του ΕΣΡ, ο χρόνος διανέμεται σύμφωνα με τα εκλογικά ποσοστά που έχει λάβει το κάθε κόμμα στις εθνικές εκλογές.

Ομως η υπεπροβολή του Ποταμιού είναι σχεδόν διπλάσια σε ορισμένα μνημονιακά κανάλια, δημιουργώντας έντονες υποψίες για ποιο λόγο λαμβάνει χώρα η τόση μεγάλη προβολή του εν λόγω κόμματος.

Φυσικά και οι δημοσκοπικές εταιρείες έδιναν και δίνουν τα πάντα για να προωθήσουν το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και προεκλογικά και μετεκλογικά.

Ανάλογη στήριξη έχει και από ορισμένα portals τα οποία νυχθημερόν μας βομβαρδίζουν για το Ποτάμι, χωρίς να κάνουν την ανάλογη κατανομή στα άρθρα τους στα άλλα κόμματα.

 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;


Ο Νίκος Δήμου, πριν μήνες είχε ρίξει μία… βόμβα μεγατόνων, η οποία ακόμα παραμένει αναπάντητη: «Θα σας πω και ένα μυστικό, έχουμε ήδη την στήριξη ξένων παραγόντων που μας λένε προχωρήστε και εμείς θα χρηματοδοτήσουμε αυτή την προσπάθεια».

Ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι παράγοντες; Για ποιο λόγο να χρηματοδοτούν, εάν χρηματοδοτούν το Ποτάμι; Θα θέλαμε να δοθούν απαντήσεις, διότι οι σκιές που δημιουργούνται είναι μεγάλες.

ΕΧΙΝΟΣ, ΘΡΑΚΗ
 

Ο κύριος Θεοδωράκης πριν λίγους μήνες είχε προβεί σε ένα τεράστιο ατόπημα σε δηλώσεις που είχε κάνει στην εκπομπή enikos του Ν. Χατζηνικολάου. Είχε δηλώσει συγκεκριμένα: «Στη Θράκη υπάρχει ένα αμιγώς μουσουλμανικό χωριό, ο Εχίνος. Τη Μεγάλη Παρασκευή μαζεύτηκαν κάποιοι απόστρατοι από διάφορες περιοχές και ο κ. Καμμένος έστειλε και μια μικρή δύναμη στρατιωτών και μια μπάντα, πήραν τον Επιτάφιο από μια εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωριό και κάνανε την περιφορά –

για πρώτη φορά – μέσα στο χωριό. Αυτό είναι επικίνδυνη πολιτική. Τι προσπαθείς να κανείς; Προσπαθείς να ανάψεις ένα σπίρτο σε μια μπαρουταποθήκη. Το είχα πει και στον κ. Τσίπρα πως είναι επικίνδυνες οι δηλώσεις του Καμμένου στην Κύπρο».
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με αυτές τις δηλώσεις στην ουσία έκανε ένα απίστευτο δώρο στα «γεράκια» της Αγκυρας και στους πράκτορες του προξενείου, υιοθετώντας τις θέσεις των τουρκόφιλων στη Θράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να γίνεται σε ελληνικό έδαφος τη Μεγάλη Παρασκευή περιφορά του πιο ιερού συμβόλου της Ορθοδοξίας!

Διόλου συμπτωματικό το γεγονός, ότι παρόμοια στάση κατά της περιφοράς του επιταφίου σε χωριό της ελληνικής επικράτειας τήρησε τοπική τουρκόφωνη φυλλάδα η οποία προωθεί την προπαγάνδα της Άγκυρας.


ΣΤΗΜΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ;   

 
Σάλο είχαν προκαλέσει οι αποκάλυψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του ιστότοπου zougla.gr περί στημένων συνεντεύξεων από τον Σταύρο Θεοδωράκη για την εκπομπή “Πρωταγωνιστές”.

Το ρεπορτάζ από το Ζougla.gr

Τον Μάιο του 2011 ο  Σταύρος Θεοδωράκης πέρασε τρεις ημέρες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα προκειμένου να γυρίσει σειρά επεισοδίων για την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές», με τίτλο «Ανήλικοι Φυλακισμένοι».

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, μεταξύ άλλων, μίλησε στον δημοσιογράφο και ένας κρατούμενος, ο Χασάν Ουγκόρ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέφερε πως είχε έρθει στην Ελλάδα μέσω Μυτιλήνης και στη συνέχεια, κρυμμένος στο κάτω μέρος ενός φορτηγού, ταξίδεψε για την Αγγλία.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε το πραγματικό όνομα του κρατουμένου αλλά το όνομα «Αλί, λαθρεπιβάτης με ταλέντο».

Όπως δήλωσε ο κρατούμενος Τζαμσέτ Μιράβα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο συγκρατούμενος του Χασάν Ουγκόρ καθοδηγήθηκε από τον κ. Θεοδωράκη προκειμένου να πει μια ψεύτικη ιστορία, καθώς δεν έχει ταξιδέψει ποτέ από την Τουρκία στην Αγγλία μέσω Ελλάδας. Διαβάστε τη του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος εδώ: http://www.zougla.gr/greece/article/apokalipsis-gia-tis-stimenes-sinentefksis-tou-stavrou-8eodoraki

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με μεγάλη ευκολία βρήκε τη λύση για να ενισχυθούν οι αγρότες. «Έχουμε βρει 100 εκατομμύρια απο την Εθνική Άμυνα», είπε!


Ο κ.Θεοδωράκης πρέπει να καταλάβει οτι πλέον δεν είναι δημοσιογράφος και έχει έναν θεσμικό ρόλο. Δε μπορεί να λες με τόση ευκολία να κόψουμε και άλλα ποσά από τις ΕΔ.

Η Εθνική μας Άμυνα, όπως πάντα, είναι το πρώτο θύμα των περικοπών και στα 3 μνημόνια και μία περεταίρω μείωση θα επιφέρει ασφυξία στην ήδη δύσκολη κατάστασταση στην οποία βρίσκεται. Αρα αυτές οι δηλώσεις καλό θα ήταν να μην γίνονται ούτε για αστείο. Γιατί δεν κόβει καλύτερα από τη βουλευτική του αποζημίωση την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι τόσο αγνός, όσο θέλουν να μας παρουσιάσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Οι θέσεις του βρίσκονται σε αντίθεση με το εθνικό συμφέρον. Το μεγάλο του όνειρο, άσχετα αν δηλώνει πως δεν είναι αυτός ο σκοπός του, είναι η συμμετοχή του Παταμιού σε μια κυβέρνηση.  Ποια θα ήταν η πορεία της χώρας αν συνέβαινε αυτό;

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password