ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ”ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ” ΤΟΝ ”ΑΜΑΡΤΩΛΟ” ΓΕΩΡΓΙΟΥ;

Την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με κακούργημα για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, οι ενέργειες του οποίου (ψευδής βεβαίωση κ.α) χρησιμοποιήθηκαν το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η χώρα μας στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος, οι κύριοι Σταύρος Θεοδωράκης, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεκνύονται επάξια ως οι τρεις ”σωματοφύλακες” του κ. Ανδρέα Γεωργίου.

Οι πρώτοι δύο ούτε λίγο ούτε πολύ εντελώς ανερυθρίαστα τον υπερασπίστηκαν με post τους στο facebook, ενώ ο K. Mητσοτάκης μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει θέση ακόμα, με νυν και πρώην βουλευτές της ΝΔ να βρίσκονται στα κάγκελα, εξαιτίας της απαθούς στάσης της ηγετικής ομάδα του κόμματός τους.

Ο Α. Γεωργίου παραπέμπεται και πάλι να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης αλλά και της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα) για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 η σημερινή εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου (τότε είχε το βαθμό της αντιεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου) κατά του υπ. αριθμ. 1149/2015 βουλεύματος. με το οποίο ο κ. Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

1760952 - Copy
Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είναι πραγματικά συγκλονιστική, με το σύστημα, κομματικό και μιντιακό να προσπαθεί μέχρι τώρα να την συγκαλύψει.

Όπως φαίνεται έγινε μια προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων, αφού τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2009 το χρέος ήταν οκτώ δισ. και το τελευταίο τρίμηνο εκτινάχθηκε κατά 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκο Λογοθέτη σε κατάθεση που έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τον Ιούνιο του 2015, «η διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ήταν ένας τουλάχιστον λόγος που οδηγηθήκαμε στα μνημόνια».

«Παραβιάστηκαν πολλά κριτήρια για την ένταξη των ΔΕΚΟ στα ελλείμματα. Το έλλειμμα διογκώθηκε ακόμα περισσότερο με την δημοσιονομική μονοπρόσωπη λογική του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Δεν έπρεπε να ξεπερνά το 10%. Η αλχημεία που έγινε, καταρράκωσε την αξιοπιστία μας, οδήγησε τα σπρεντς στα ύψη και δεν μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Η διόγκωση των ελλειμμάτων νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο και δικαιολόγησε το δεύτερο για την εφαρμογή επαχθή μέτρων.»

Με λίγα λόγια η τεχνητή διόγκωση του ελληνικού χρέους έλαβε χώρα προκειμένου η Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα της χώρας, την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, χιλιάδες αυτοκτονιών και εκατομμύρια απελπισμένων. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα επανέλθουμε με ένα πιο εκτενές άρθρο, σε σχέση με την ΕΛΣΤΑΤ και τον Ανδρέα Γεωργίου.

Ας περάσουμε τώρα στους υπερασπιστές του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Τo post του Σταύρου Θεοδωράκη:

--------------

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητά ουσιαστικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όπως είπαμε δεν έχει πάρει θέσει για το ζήτημα, να υπερασπιστεί ευθέως τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Πρόερος του Ποταμιού το πάει το ζήτημα επίσης πιο μακρυά, καθώς τώρα όπως φαίνεται έχει και… νομικές γνώσεις, και απορεί για το πως η δικαιοσύνη έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει το ζήτημα της διόγκωσης του ελλείμματος!

Για ποιό λόγο κ. Θεοδωράκη υπερασπίζεστε τον κ. Γεωργίου σε τόσο μεγάλο βαθμό; Ας αφήσουμε την Δικαιοσύνη να ρίξει φως στην υπόθεση και εν συνεχεία μπορούμε να κάνουμε συζήτηση από μία νέα αφετηρία.

Tο post του Προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ Θ. Σκυλακάκη:

skyl

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Σκυλακάκης, στενός άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη, ο οποίος στηρίζει τον πρώην επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι πληροφορίες πως ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι στην κριτική μας, στο μόνο που έχουν δίκιο οι Θεοδωράκης και Σκυλακάκης είναι στο θέμα της σπατάλης που έγινε όλα αυτά τα χρόνια, βέβαια και οι δύο ήταν μέρη του συστήματος καθώς ο μεν Θεοδωράκης ήταν χρόνια δημοσιογράφος και θα μπορούσε να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα, ο δε Σκυλακάκης ήταν και παραμένει για χρόνια ενεργός πολιτικά και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κόμμα εξουσίας όπως η ΝΔ.

Η σπατάλη όμως και η κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι ένα ξεχωριστό σοβαρό θέμα και η παραπομπή του Γεωργίου για παραποίηση στοιχείων είναι ένα άλλο ξεχωριστό, σοβαρό θέμα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Η ΝΔ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ

kyriakosmitsotakis-thumb-large-777x437
Ο Κ. Μητσοτάκης ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί στο ζήτημα του κ. Ανδρέα Γεωργίου. Μία στάση που προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο στον κόσμο της ΝΔ όσο και στο εσωτερικό του κόμματος που ηγείται.

Αυτή την στιγμή βλέπουμε μία ΝΔ τριχοτομημένη, με σαμαρικούς και μητσοτακικούς στο ζήτημα Γεωργίου να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο και τους Καραμανλικούς στην απέναντι όχθη.

Εξάλλου η καραμανλική πτέρυγα δεν μπορεί να συγχωρέσει τους Σαμαρικούς καθώς επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά ο Γεωργίου παρέμεινε στην θέση του.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και προερχόμενος από τον καραμανλικό χώρο, Γιώργος Κουμουτσάκος με «τιτίβισμά» του αρκέστηκε να πει χαρακτηριστικά: «τονίστηκε και χτες. Η δικαιοσύνη είναι σεβαστή. Και όταν είναι αρεστή και όταν είναι δυσάρεστη. Ισχύει και στην περίπτωση του κ. Γεωργίου».

Οι τριγμοί στη ΝΔ σχετικά με το Γεωργίου έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς ο Χρήστος Σταϊκούρας με παρουσία στις κυβερνήσεις Σαμαρά, αλλά και με καραμανλικό πρόσημο, πήρε θέση λέγοντας το εξής: ”Η Ιστορία της χώρας γράφεται με γεγονότα, και όχι όπως βολεύει κάποιους”.

Εν συνεχεία ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης υπενθύμισε το παλαιότερο αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο.

«Περιμένω αντιδράσεις και σαφή τοποθέτηση από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Σαμαρά που κάλυπτε τον έν λόγω κύριο μετά μανίας αδιαφορώντας για την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή στην οποία είχε την ΜΕΓΑΛΗ ΚΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΤΥΧΗ να μετάσχει το τελευταίο διάστημα», έγραψε στο facebook ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Επίσης ο πρώην υπουργός  Γιάννης Μιχελάκης έγραψε στην ενημερωτική ιστοσελίδα thepressroom.gr, την οποία διευθύνει, πως «η ευθύνη της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ είναι ότι οφείλει επιτέλους να πάρει θέση για το ζήτημα. Είναι η παράταξη που χρεώθηκε το “φούσκωμα” του ελλείμματος, έχασε την εξουσία και λοιδωρήθηκε μέσα από μία καλοστημένη επιχείρηση “λάσπης”. Ωστόσο εμφανίζεται σαν να στέκεται αμήχανα μπροστά στην αποκάλυψη της απόφασης».

Όπως φαίνεται το σήριαλ στη ΝΔ θα έχει συνέχεια…

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password