ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΡΑΜΑ: ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους και με μια επίδειξη ακραίου εθνικισμού και μεγαλοϊδεατισμού, ο Εντι Ράμα, επιχειρεί να φουντώσει τις φωτιές που άναψαν στις ελληνοαλβανικές σχέσεις οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί περί Τσάμικου και η προσπάθεια αφελληνισμού της Χειμάρρας με την υφαρπαγή ελληνικών περιουσίων και κατεδάφιση σπιτιών. Χθες και αφού είχε προηγηθεί η αυστηρή (κατόπιν εορτής) ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ που προειδοποιούσε και με συνέπειες στην ευρωπαϊκή πορεια της Αλβανίας ο αλβανός πρωθυπουργός δημοσίευσε στο Facebook μια παλιά γκραβούρα της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη ,δηλώνοντας ότι το Μνημείο στέκεται ακόμη γιατί το διέσωσε ένας αλβανός ονόματι Γκιέργκι Ντουσμάνι, ο οποίος ζήτησε από τους βενετσιάνους να μην βομβαρδίσουν την Αθήνα.

Ο κ. Ράμα μάλιστα δεν χάνει την ευκαιρία να υποστηρίξει ότι ο πληθυσμός της Αθήνας οπως και τότε έτσι και σήμερα είναι κυρίως …αλβανικός! «Αυτή η γκραβούρα της παλιάς Αθήνας το 1670 (η πόλη στην οποία, όπως έγραφε ακόμα και 1925 ο Έλληνας φαναριώτης πρίγκιπας Ευγένιος Ρίζος – Ραγκαβής, ο γηγενής πληθυσμός είναι ακόμη και σήμερα κυρίως αλβανικός”) μας υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, πως αν η Ακρόπολη στέκεται ακόμα για τη δόξα της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, αυτό οφείλεται και στο όραμα του Αλβανού αρχιεπισκόπου της Αθήνας, Γεωργίου Δουσμανη (Gjergj Dushmani) o οποίος το 1686, διαπραγματεύεται με τον Φραγκίσκο Μοροζίνι του βενετικού στόλου για να μην βομβαρδίσουν την πόλη από το λιμάνι του Φαλήρου, επειδή εκεί υπήρχε μια τουρκική φρουρά.

Μια τέτοια ιστορία μιας πόλης που κάποτε ήταν σύμφωνα με τα αυθεντικά στοιχεία και τους ιστορικούς, κυρίως αλβανόφωνοι, δεν την κάνει απολύτως μια αλβανική πόλη, αν και η Αθήνα οφείλει κάτι στους Αλβανούς στην εξαιρετική της ιστορία. Και ακριβώς έτσι, αν η Χιμάρα βίωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος και με την ελληνική γλώσσα ως «κοινή διάλεκτο» της Ανατολής, μέσω των θαλάσσιων ανταλλαγών, σε στενή και γόνιμη συνύπαρξη, δεν την καθιστά απολύτως μια ελληνική επαρχία, μάλιστα ο πληθυσμός της σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις, για να μην μιλήσουμε για την ιστορία, χαρακτηρίζεται απλά ως Αλβανικός», γράφει ο Εντι Ράμα στο Facebook.

Οι τελευταίες κινήσεις των Τιράνων υποχρεώνουν την ελληνική πολιτική ηγεσία και την ηγεσία του ΥΠΕΞ να αντιληφθεί ότι επείγει η αλλαγή της μέχρι τώρα στάσης, η οποία απλώς εξέθρεψε και αποθράσυνε κάθε λογής ανθελληνικό στοιχείο στα Τίρανα και έβαλε έστω και δια της πλαγίας οδού ζήτημα Τσαμηδων στο τραπέζι, ενώ όπως διαπιστώνουμε και από τον κ. Ράμα , οι ακραίες ιδέες του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού που στοχεύουν κυριως την Ελλάδα τείνουν να γίνουν κυρίαρχη πολιτική στην Αλβανία.

Πηγή: mignatiou.com

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password