ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ;

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έλαβε και θα λάβει οικονομική ”βοήθεια” από τη Δύση με αντάλλαγμα την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.

Δημοσιεύματα του σερβικού τύπου και συγκεκριμένα η εφημερίδα BLIC αναφέρει ότι υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις ότι η ευάλωτη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σημαίνει πως το «Κοσσυφοπέδιο είναι μια χαμένη μάχη για την Σερβία».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η ανάδειξη ξαφνικά του ζητήματος της ενδεχόμενης αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου από την Ελλάδα, με την παρουσίαστη της αποδοχής της πΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» από το Βελιγράδι (πριν από πολλά χρόνια) προέρχεται από τις προϋποθέσεις που ετέθησαν στην ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη του 3ου οικονομικού πακέτου βοήθειας.

Έτσι, λόγω της ευαίσθητης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η Ελλάδα, θα πρέπει να παίξει σύμφωνα με την πολιτική των δυτικών χρηματοδοτών, σημειώνεται χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το έγκυρο σαιτ echedoros-a.gr/ εξειδικευμένο στα ”καυτά΄΄ ζητήματα που λαμβάνουν χώρα στα Βαλκάνια.

Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ πλην της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Κύπρου και της Σλοβακίας, έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, που αποσχίστηκε από την Σερβία το 2008.

«Χρειάζεται ένα θαύμα ώστε η Ελλάδα να μην αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο τους επόμενους μήνες, ένα χρόνο το περισσότερο. Η σερβική διπλωματία πρέπει να κάνει μια σοβαρή προσέγγιση ώστε η Αθήνα να μην αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, ή τουλάχιστον να επιμηκύνει [τη μη αναγνώριση]», τονίζει ανώνυμη πηγή που μίλησε στην εφημερίδα.

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας ότι οι προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι εταίροι στην Αθήνα δεν είναι μόνο οικονομικές αλλά και πολιτικές.

Ο πολιτικός αναλυτής Ντούσαν Ντζάντζιτς υπογράμμισε ότι η «αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την Αθήνα θα γίνει μέχρι το φθινόπωρο». Και πρόσθεσε: «Ο Τσίπρας θα παίξει με ρεαλισμό. Θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να καθυστερήσει το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Λόγω της κακής κατάστασης, δεν θα είναι σε θέση να διεξάγει τη δική του πολιτική. Θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις, και… εν προκειμένω, θα πρέπει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο».

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάσιτς είπε ότι δεν υπάρχουν σημάδια πως η Αθήνα θα αλλάξει την θέση της στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου και ότι θα πραγματοποιηθούν σύντομα επισκέψεις υψηλού επιπέδου μεταξύ Αθήνας και Βελιγραδίου.
«Ως Υπουργός των Εξωτερικών, θα πραγματοποιήσω επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. Ο Τσίπρας θα έπρεπε να μας επισκεφθεί νωρίτερα, αλλά λόγω των προβλημάτων στη χώρα του, ανακοίνωσε ότι θα έρθει αργότερα».

Την πληροφορία επίσης την μεταδίδει το infognomonpolitics.blogspot.gr  αλλα και ο skai.gr.

To ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ακόμα δεν έχει βγάλει μια σχετική ανακοίνωση το ΥΠΕΞ, σχετικά με τα εν λόγω δημοσιεύματα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι πληροφορίες δεν απηχούν την πραγματικότητα. Η απερχόμενη κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για να μην υπάρχουν ”σκιές”.

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κινδυνολογούμε, αλλά η δουλειά μας είναι να θέτουμε ερωτήματα και να παίρνουμε απαντήσεις.

Μια ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την Ελλάδα, θα άνοιγε τους ασκούς του αιόλου στην περιοχή των Βαλκανίων και συγκεκριμένα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Τα «πολλά μικρά Κοσσυφοπέδια» συμφέρουν τα διεθνή συμφέροντα και φυσικά την Τουρκία του Ισλαμιστή Ερντογάν.

Και όποιος αμφιβάλλει πως στους σχεδιασμούς των εντολοδόχων βρίσκεται και η «κοσοβοποίηση» της Θράκης, αρκεί να διαβάσει την προκλητική συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα Γενάρη σε εφημερίδα των Σκοπίων, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” ο αντιπρόεδρος του εξτρεμιστικού μειονοτικού κόμματος «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», Οζάν Αχμέτογλου, εξαγγέλλοντας ότι «τουρκικό κόμμα θα κατεβάσει υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας».

Οι καταχρεωμένες χώρες του Νότου, οι οποίες θα ταλανίζονται από εθνοτικά προβλήματα, είναι ακόμη ένα «χαρτί» στην φαρέτρα των παγκόσμιων εξουσιαστών. Στη Θράκη λαμβάνει χώρα ένα ύποπτο παιχνίδι όπως πριν χρόνια στο Κόσοβο.

Στη Ροδόπη το («τουρκικό») Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) συγκέντρωνε το 41,68% (με 25.857 ψήφους) με το δεύτερο κόμμα, τη Ν.Δ., να παίρνει 16,41% (με 10.182 ψήφους) και το τρίτο, τον ΣΥΡΙΖΑ, να παίρνει 10,83% (με 6.178 ψήφους).

Στην Ξάνθη το DEB ήρθε επίσης πρώτο με 25,89% (15.378 ψήφους), η Ν.Δ. δεύτερη με 17,59% (10.447 ψήφους) και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ με 17,11% (10.164 ψήφους).

Το εν λόγω κόμμα αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ. Βασικός πολιτικός στόχος του DEB είναι να προβληθεί ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η Κοσοβοποίηση της Θράκης ολοένα και πλησιάζει και μία ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την πλευρά της ελληνική κυβέρνησης θα δώσει την χαριστική βολή.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password