ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Το μπαράζ των πολλαπλών και διάσπαρτων πυρκαγιών είναι σε εφαρμογή ενός συντονισμένου σχεδίου;
Οι εικόνες θυμίζουν απόλυτα το γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης που έλαβε χώρα επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή το 2007. Άνθρωποι και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.
 
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου (από χθες στις 06:00 έως σήμερα το πρωί), σε όλη τη χώρα, εκδηλώθηκαν εβδομήντα εννέα δασικές πυρκαγιές.

Το “καμπανάκ锨κινδύνου είχε ηχήσει από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης. Συνολικά, η Αστυνομία προχώρησε σε 39 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 26. Από αυτούς, οι 14 συνελήφθησαν για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ανάμεσα τους δύο ανήλικοι ξένοι υπήκοοι, ένας Ιταλός και ένας Αλβανός. Οι υπόλοιποι 12, όλοι ξένοι υπήκοοι (!), συνελήφθησαν για φθορές σε συρμούς του μετρό και συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις Γερμανούς, τρεις Πολωνούς, δύο Γάλλους, έναν Ουκρανό, έναν Ολλανδό και έναν Αυστραλό. 
 
Και εδώ εύλογα εκφράζονται ορισμένες απορίες για τον «περίεργο» ρόλο και την εξίσου «περίεργη» παρουσία Γερμανών υπηκόων ανάμεσα στους συλληφθέντες και άλλων ξένων υπηκόων, που με εξαίρεση έναν Αυστραλό προέρχονται εντελώς συμπτωματικά από χώρες στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας… και των μυστικών υπηρεσιών της.  
 
Τι δουλεια είχαν στη συγκέντρωση Γερμανοί «πολίτες»; Πολλοί θα βιαστούν να απαντήσουν πως πρόκειται για «αλληλέγγυους» των «αναρχικών», που ήρθαν να συνδράμουν στις πορείες ενάντια στο μνημόνιο 3. Για όσους όμως γνωρίζουν, οι τακτικές των μυστικών υπηρεσιών ανά τον κόσμο είναι να παρεισφρύουν σε συγκεντώσεις απλών πολιτών ούτως ώστε να δημιουργήσουν πλείστα προβλημάτων στις Αρχές κάθε κράτους. Οι υποψίες ότι η BND (οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) είχε συμμετοχή σε αυτά, κερδίζουν έδαφος, καθώς κατάφεραν να διαλύσουν τις αντιμνημονιακές πορέιες των Ελλήνων πολιτών, την στιγμή που η Βουλή ψήφιζε τα νέα αιματηρά μέτρα που περιλαμβάνει η εθνοκτόνα “συμφωνία” με τους δανειστές.


Αποτελεί λοιπόν το μπαράζ πολλαπλών και διάσπαρτων πυρκαγιών εφαρμογή ενός συντονισμένου σχεδίου; Σαφώς, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τέτοιες εξελίξεις αλλά δεν μπορεί σε μισή ώρα να έχουμε απανωτές πυρκαγιές σε Βύρωνα-Ηλιούπολη-Καρέα, Εύβοια, Λακωνία και στην υπόλοιπη χώρα οι εστίες φωτιάς να ξεπερνούν τις 50!  


Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε και το ρεπορτάζ του Έθνους με ημερομηνία 27/5/2015.   

ΠΡΟΒΕΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ…
 
Καίνε υποδομές πυρασφάλειας

Μια σειρά από άκρως ύποπτα περιστατικά στο δάσος του Υμηττού έχουν σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Aρχές, καθώς είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να αποτελούν προπαρασκευαστικές ενέργειες οργανωμένου σχεδίου για μεγάλη φωτιά.


Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί τρεις επιθέσεις σε παρατηρητήρια πάνω στο βουνό, τα οποία καλύπτουν την έκταση από τα Γλυκά Νερά μέχρι τον Καρέα. Θεωρούνται υψίστης σημασίας, καθώς η καταστροφή τους αφήνει ευάλωτο τον Υμηττό, αφού, σε τυχόν πυρκαγιά, δεν θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Αναστάσιο Μαυρόπουλο, ώστε να ληφθούν μέτρα.

Μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, άγνωστοι έσπασαν τις σανίδες αντιστήριξης στο παρατηρητήριο της Αγίας Παρασκευής. «Αρχικά υποθέσαμε ότι πρόκειται για έργο νεαρών, καθώς το σημείο είναι δημοφιλές στέκι», λέει στο «Εθνος» ο επικεφαλής της ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Παπάγου – Υμηττού, Ευ. Στογιάννης.

Ωστόσο, το δεύτερο χτύπημα των αγνώστων, μία εβδομάδα μετά και σε διαφορετικό παρατηρητήριο χτύπησε καμπανάκι στο επιτελείο των εμπλεκόμενων φορέων δασοπροστασίας. Στις 27 Απριλίου, κατά την πρωινή περιπολία εντοπίστηκε σπασμένο το εν λόγω παρατηρητήριο και διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν δέσει συρματόσχοινα στις ξύλινες κολόνες και στη συνέχεια επιχείρησαν με αυτοκίνητο να κατεδαφίσουν τον ξύλινο πύργο. Τελικά, οι δράστες δεν τα κατάφεραν, όμως τον κατέστησαν επισφαλή και τον έθεσαν εκτός λειτουργίας.


Ομως, οι χειρότεροι φόβοι για ενδεχόμενο να διαφαίνεται οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών στο βουνό επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή 22 Μαΐου, όταν τρίτο παρατηρητήριο έγινε στόχος εμπρηστών. Στη 13.30 το μεσημέρι, περιπατητές ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για φωτιά, στο σημείο της Καλοπούλας. Η θέση «βλέπει» από την περιοχή του Παπάγου μέχρι τον Βύρωνα. Αυτά τα τρία παρατηρητήρια είναι σε σημεία κρίσιμα για την έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς από το πρώτο δευτερόλεπτο, από την πρώτη σπίθα που θα δουν οι παρατηρητές κατά τη βάρδιά τους.Το τέταρτο καμπανάκι χτύπησε όταν στις 20 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από τον εμπρησμό του παρατηρητηρίου, σε δασικό χωματόδρομο (που είναι κλειδωμένος με μπάρες και χρησιμοποιείται από την Πυροσβεστική μόνο σε περίπτωση φωτιάς) άγνωστος έβαλε στις 7 το απόγευμα μικρή πυρκαγιά στα μισά του δρόμου και σε δύσβατο σημείο.

Οπως εξηγεί στο «Εθνος» ο κ. Στογιάννης, αυτό το ανεξήγητο περιστατικό μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως δοκιμαστική ενέργεια ώστε να χρονομετρηθεί η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και των φορέων. Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι παρενοχλήσεις στους ασυρμάτους της Δασοπροστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής. Αγνωστοι καταλαμβάνουν τις συχνότητες με μουσική ή δίνουν «ψεύτικες» κλήσεις.


Σύμφωνα με τον κ. Στογιάννη, τα παραπάνω περιστατικά έχουν θορυβήσει την ηγεσία της Πυροσβεστικής, την ΕΛ.ΑΣ., την Πολιτική Προστασία, το Δασαρχείο και τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Ο λόγος είναι ότι, πριν από κάθε μεγάλη πυρκαγιά στο βουνό του Υμηττού, όπως το 2007 ή το 2012 που είχαμε 17 εμπρησμούς, είχαν προηγηθεί και πάλι τα ίδια φαινόμενα δολιοφθοράς.


Οι «σκοτεινοί» κύκλοι που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας μας γνωρίζουν πολύ καλά τις περιοχές και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές. Το αποτέλεσμα πολλών εστιών φωτιάς προκαλεί προβλήματα και στη διασπορά των απαρχαιομένων πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν απομείνει στη χώρα.

«ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΣ» ΣΤΟΛΟΣ

Από τα 2.992 πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει αυτήν την στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία, πολλά από αυτά μένουν ακινητοποιημένα, επειδή δε μπορούν να συντηρηθούν.

Από τα 2.992 οχήματα, τα 1636 είναι υδροφόρα, τα 1069 βοηθητικά, τα 228 ειδικά και τα 4 είναι λεωφορεία. Ο ΟΔΔΥ έχει διαθέσει με τη σειρά του 60 οχήματα στην Πυροσβεστική.
 
Επί συνόλου 21 αεροσκαφών τύπου Καναντέρ, τα 13 (CL-215) είναι παλιά (40 χρόνια επιχειρούν) και τα

8 που είναι σχετικά νεώτερα είναι τα CL-415. 
 
Οι Ήρωες της δασοπυρόσβεσης

 
Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στους ήρωες της δασοπυρόσβεσης, που νύχια και με δόντια και κάτω από ακραίες και αντίξοες συνθήκες έδωσαν και δίνουν τα πάντα για την προστασία των περιουσιών των Ελλήνων. Ιπτάμενοι, μηχανικοί, τεχνικοί και λοιπό διοικητικό προσωπικό είναι άξιοι θερμών συγχαρητηρίων για το έργο που προσφέρουν διαθέτοντας πενιχρά μέσα και λιγοστούς πόρους.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2007

Το καλοκαίρι του 2007, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (≈2.700km2) γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και μείναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Είναι βέβαιο, πως κάποιοι έπαιξαν τα ρέστα τους, για να ρίξουν την τότε κυβέρνηση λόγω του ανοίγματος προς τη Ρωσία αλλά και ελέω του αγωγού Μπουργάς-Αλεξανδρούπολη.

 

ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
 
Οι Τούρκοι ίσως είναι ύποπτοι για τις φωτιές στην Ελλάδα. Ο στόχος προφανής. Αρχικά θέλουν να καταστρέψουν τον φυσικό πλούτος της χώρας μας. Εν συνεχεία να δαπανηθούν δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να οδηγήσουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την ήδη εξαντλημένη απο ρευστό Ελλάδα.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε την ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997.


Μεταξύ άλλων, τη διετία 1993-1997 είχαν ξεσπάσει οι μεγάλες φωτιές στην Πεντέλη, το Σέιχ Σου και την Ικαρία. Τότε μάλιστα υπήρξαν “διαρροές” από κυβερνητικές πηγές για εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ο Γιλμάζ αναφέρθηκε σε μυστικά κονδύλια προς πράκτορες της ΜΙΤ που προορίζονταν για δολοφονίες Κούρδων, πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζαν και για εμπρησμούς ελληνικών δασών τη δεκαετία του ’90, ειδικά για εμπλοκή τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τ. Τσιλέρ.     

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας ανασκεύασε τις δηλώσεις του, ωστόσο τον διέψευσε ο τότε διευθυντής του γραφείου του, με σχετική μυστική έκθεση του 1997, που είχε συντάξει ο ίδιος και επιβεβαιώνει, ότι πολλές από τις πυρκαγιές σε ελληνικά δάση, ήταν “έργο” Τούρκων πρακτόρων.

Την έκθεση αποκάλυψαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Milliyet, σε δημοσίευμα της οποίας αναφέρεται, πως η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνισή της.

“Η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι “αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς”. Δύο ομάδες, χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη, ξεκίνησαν τη δράση τους”, αναφέρουν μεταξύ άλλων. 
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: “Φωτιές” στην Ελλάδα από ομολογία Γιλμάζ για Τούρκους εμπρηστές και εδώ:  Πολιτικός σάλος από τη «βόμβα» Γιλμάζ για τουρκική εμπλοκή σε εμπρησμούς ελληνικών δασών


Οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να συντονίσουν περισσότερο τις ενέργειές τους, ούτως ώστε να συλληφούν οι υπαίτιοι και συνάμα να αποτραπούν μελλοντικές εγληματικές επιθέσεις κατά της χώρας μας. Κάποιοι θέλουν να διαλύσουν την χώρα και πρέπει να τους σταματήσουμε. Οι Αρχές θα κάνουν αυτό που πρέπει και εμείς, οι απλοί πολίτες, οφείλουμε να βοηθήσουμε το έργο της δασοπυρόσβεσης εθελοντικά και οργανωμένα όπου και εάν χρειαστεί.

Η πατρίδα μάς χρειάζεται και κανείς δεν περισσεύει, μην τους αφήσουμε να διαλύσουν αυτή την ευλογημένη χώρα.

 

Πληροφορίες: Εθνος, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Newsbomb

1 Comment

  • Αλέξανδρος Reply

    20 Ιουλίου, 2015 at 2:29 πμ

    Για την τότε κυβέρνηση Καραμανλή είμαστε σύμφωνοι. Γιατί όμως να στραφούν κατά της τωρινής κυβέρνησης αφού τους παρέδωσε γη και ύδωρ; Θα είχε νόημα αν το έκαναν πριν την ταπεινωτική συνθηκολόγηση.

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password