O ALEXIS ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ GAP: «ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

Tελικά οι μάσκες έπεσαν. Ο «Αριστερός» Α. Τσίπρας, ο «αντικαπιταλιστής» και… «αντιμνημονιακός» πρωθυπουργός έκλεισε το γόνυ σαν άλλος ΓΑΠ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Από την Μέκκα του παγκόσμιου καπιταλισμού, ο Τσίπρας όπως θα δείτε και στο βίντεο, στο 0:56, δήλωσε πως «χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα». Τι εννοεί ο «ποιητής;»

Η στροφή του Α. Τσίπρα είναι απογοητευτική, από την κατάργηση των επαχθών μνημονίων και το ΟΧΙ του λαού, φθάσαμε στην ντροπιαστική συμφωνία με το Μνημόνιο 3 και στην περαιτέρω κατάργηση της εθνική κυριαρχίας.

Ταυτοχρόνως, ενώ οι Ελληνες πένονται, ο Τσίπρας πραγματοποίησε ταξίδια χλιδής στις ΗΠΑ όπου η οκταήμερη παρουσία του πρωθυπουργικού ζεύγους και της συνοδείας του κόστισε πανάκριβα σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία. 150.000 € μόνο για τα καύσιμα του Gulfstream. 7.000 € για προσωπικό φωτογράφο, 13.375 € για ενοικίαση αυτοκινήτων, 17.048 € για την ΕΡΤ.

Ο Alexis σαν άλλος Γιώργος Παπανδρέου οδηγεί την χώρα στην καταστροφή εκφράζοντας τη επιθυμία του εμμέσως πλην σαφώς για μία Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, ΓΑΠ, στο συνέδριο του Economist με θέμα: «Meeting the challenges through leadership strategy» (28 Απριλίου 2010). Συγκεκριμένα είχε πει: «Για όσους από εσάς δεν έχουν πεισθεί ακόμα, υπάρχει περαιτέρω απόδειξη ότι οι αγορές δεν αυτορυθμίζονται και δεν λειτουργούν ορθολογικά, εξ ορισμού. Τα επιτόκια δανεισμού στην Ελλάδα σήμερα είναι πέραν κάθε λογικής και αυτό δείχνει, αφενός, την απόλυτη έλλειψη νηφαλιότητας των αγορών και, το χειρότερο, το μέγεθος της κερδοσκοπικής πίεσης που δέχεται η χώρα μας.

Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.»

1 Comment

 • Φραντζης Ανδρεας Reply

  8 Οκτωβρίου, 2015 at 1:41 πμ

  Μηπως εχετε μπερδεψει την παγκοσμια κυβερνηση με την παγκοσμια διακυβερνηση? Η οποια ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα? Βρηκα αυτο για να γινει κατανοητη η διαφορα:

  « Νίκος Γαρυπίδης: τι είναι περιφερειακή αποκέντρωση;Νίκος Γαρυπίδης/Τι είναι πατριωτισμός; »
  Νίκος Γαρυπίδης/Τι είναι Κυβέρνηση/Διακυβέρνηση;
  Μαρτίου 24, 2010 από akrivopoulouchristina
  Κυβέρνηση/Διακυβέρνηση

  Ως κυβέρνηση με την ευρύτερη έννοια ορίζουμε τις τυπικές θεσμικές διαδικασίες μέσω των οποίων σταθεροποιείται η τάξη, λαμβάνονται και εφαρμόζονται αποφάσεις σε εθνικό επίπεδο. Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει το αντίστοιχο της «διοίκησης» στα προεδρικά συστήματα, δηλαδή την πολιτική κορυφή της εκτελεστικής εξουσίας. Ο όρος διακυβέρνηση (governance) είναι ευρύτερος της κυβέρνησης. Αναφέρεται σε κάθε δυνατή μορφή που μπορεί να λάβει ο πολιτικός συντονισμός της κοινωνικής ζωής. Η κυβέρνηση μπορεί να θεωρηθεί συνεπώς μια συγκεκριμένη πτυχή της διακυβέρνησης και είναι δυνατό να φανταστούμε ένα είδος «διακυβέρνησης χωρίς κυβέρνηση». Οι κύριες μορφές διακυβέρνησης είναι οι αγορές, τα ιεραρχικά συστήματα και τα δίκτυα. Οι αγορές συντονίζουν τη συλλογική δράση μέσω του μηχανισμού των τιμών, που κινητοποιείται από τις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης. Οι ιεραρχίες, χαρακτηριστικό παράδειγμα των οποίων είναι οι γραφειοκρατίες, λειτουργούν μέσω εξωστικών εντολών από «πάνω προς τα κάτω». Τα δίκτυα είναι οριζόντιες δομές οργάνωσης που χαρακτηρίζονται από ρευστές και χαμηλής τυποποίησης διαδικασίες μεταξύ ίσων υποκειμένων. Ο όρος διακυβέρνηση χρησιμοποιείται ευρύτατα από τη δεκαετία του ΄80 παρά τη νοηματική του ασάφεια. Αυτό οφείλεται σε μια σειρά μεταβολών που ξεκίνησαν στην παραπάνω φάση. Οι μεταβολές αυτές περιλαμβάνουν την εμφάνιση νέων μορφών δημόσιας διοίκησης με το κράτος να περιορίζεται στη διεύθυνση (ορίζει τους σκοπούς και θέτει επιτελικούς στόχους) σε αντίθεση με (δηλαδή την άμεση παροχή υπηρεσιών), τη διάχυση του ορίου μεταξύ κυβερνήσεων και αγοράς με την διεύρυνση των συνεταιρισμών δημοσίου / ιδιωτικού τομέα, και την εμφάνιση συστημάτων πολυεπίπεδης διακυβέρνησης λόγω της παγκοσμιοποίησης και της περιφερειοποίησης. Ωστόσο, ο όρος διακυβέρνηση δεν έχει αποκτήσει ακόμη ένα γενικώς αποδεκτό νόημα, ενώ πολλοί συνδέουν τη χρήση του με την ιδεολογική προτίμηση στο ελάχιστο ή περιορισμένο κράτος.

  Νίκος Γαρυπίδης

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password