ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Αγαπητοί μου,
Επισυνάπτω σύντομη επιστολή μου προς τον τύπο για άμεση ενημέρωση σας.

Το ερχόμενο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015, έξι άτομα από την ίδια οικογένεια με ένα βρέφος έξι μηνών, που ήσαν αγνοούμενα θα κηδευθούν στη Λευκωσία. Τα άτομα αυτά άοπλοι πολίτες, άμαχοι, δολοφονήθηκαν από τα «περήφανα» μεχμετζίκ του τουρκικού στρατού το 1974 και βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο κοντά στο Τραχώνι. Σύμφωνα με μαρτυρία ενός συγγενικού τους προσώπου, την οποία άκουσα στο ραδιόφωνο, δύο από τα κρανία των μαρτύρων αυτών έφεραν τρύπα από πυροβολισμό, ένδειξη της εν ψυχρώ δολοφονίας. Και όμως τα φοβερά αυτά τεκμήρια θα τα θάψουμε για να απαλλάξουμε τη Τουρκία από τα ειδεχθή της εγκλήματα του 1974 και για να μην χαλάσουμε το «καλό κλίμα των συνομιλιών» που συνεχίζονται για 39 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς η Τουρκία να τιμωρηθεί.

Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, είναι τα κρανία που έφεραν τρύπα από πυροβόλο όπλο εξ επαφής, σε προηγούμενες ταυτοποιήσεις λειψάνων ελλειπόντων στρατιωτών και άλλων πολιτών που έχουν ταφεί. Πάντοτε το «καλό κλίμα» και οι συνομιλίες που θα διεκόπτοντο από τη Τουρκία αν γινόταν καταγγελία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της, μας ωθούσε στο θάψιμο των αδιάψευστων μαρτυριών με τις τρύπες στα κρανία. Και έτσι η Τουρκία με την ατολμία των ηγετών μας παραμένει στο απυρόβλητο.

Τουλάχιστον ας παίρναμε μίαν πιό ανώδυνη απόφαση για να μη διαταράξουμε το «καλό κλίμα» των συνομιλιών, αφού μας αρέσει να μας κοροϊδεύει η Τουρκία για τόσα χρόνια. Να δημιουργούσαμε ένα Οστεοφυλάκιο μέσα στο οποίο θα τοποθετούσαμε όλα αυτά τα κρανία με τις τρύπες για να τα βλέπουν οι επερχόμενες γενεές, όσες βέβαια θα απομείνουν σε αυτό τον τόπο, και να θυμούνται τι σημαίνει πολιτισμένη Τουρκία, η οποία επιθυμεί διακώς να ενταχθεί στην Ε.Ε. για να την τουρκοποιήσει, όπως κάνει στη Κύπρο. Πάντως αν οι δολοφονηθέντες ήσαν Εβραίοι να είστε σίγουροι πως αυτό θα έπραττε το κράτος του Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα θα φρόντιζε να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δολοφόνους!

Οδυσσέας Αγγελίδης,
Λάρνακας Λαπήθου.
4 Οκωβρίου 2015

e-mail: odysseas134@gmail.com

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password