Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ… ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ #2

20 Ιουλίου 2015
Από σήμερα ισχύει η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Η απόφαση αυτή θα φέρει ένα κύμα ακρίβειας σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή. Μετά από αυτή την απόφαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: Δεν καταλαβαίνεται κύριοι ιθύνοντες της Ευρώπης και της χώρας ότι η παραοικονομία θα εκτιναχθεί στα ύψη; Γιατί δεν αναγνωρίζετε τουλάχιστον τις αποδείξεις στην φορολογία εισοδήματος ώστε φορολογούμενοι να έχουν λόγο να τις ζητούν; Γιατί δεν συνδέονται οι ταμειακές μηχανές απευθείας με την Γενική Γραμματεία Εσόδων; Το λογισμικό υπάρχει και μένει ανενεργό εδώ και χρόνια! Επιτέλους σπάστε κατεστημένα και αποστήματα…

21 Ιουλίου 2015
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι υπόσχεται μείωση φόρων “χωρίς προηγούμενο”. Μεταξύ άλλων, στέλνει μήνυμα στην κραταιά Γερμανία ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική της έναντι της Ελλάδας και η χώρα του δεν θα είναι η επόμενη χώρα εφαρμογής δυσβάκτατων φόρων, όπως συνέβη με τη δική μας χώρα. Και ενώ πολλοί θα καταλογίζετε -και κάποιες φορές δικαίως- λάθη και παραλείψεις στον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, θεωρώ ότι πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι πέτυχαν την εντυπωσιακή μετάβαση από τη χώρα “τιτανικό” όπως την έλεγε ο ΓΑΠ με τους τεμπέληδες και χαραμοφάηδες Έλληνες, στη διαπίστωση ότι η Ελλάδα αδικείται κατάφωρα από τη στυγερή πολιτική της Γερμανίας. Ας μάθουμε κάποτε να αναλύουμε χωρίς κομματικές παρωπίδες… Και ας κάνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι σαν αυτές που δήθεν έκαναν μέχρι τώρα οι υπουργοί του Σαμαρά… Μία από αυτές: Πόθεν Έσχες σε όλους ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς και στους αιρετούς ή διορισμένους σε δημόσια αξιώματα.
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/980269/meiosi-ton-foron-xoris-proigoumeno-uposxetai-o-rentsi

24 Ιουλίου 2015
Χθες το βράδυ στη Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι το μνημόνιο δεν είναι δεξιό ή αριστερό. Πρώτη παρατήρηση: διαβλέπω προσπάθεια να “συγχωρεθούν” οι … αμαρτίες της ΝΔ. Μα στο μνημόνιο ποιος μας έβαλε; Ο ΓΑΠ. Και ποιος συνέχισε την ίδια πολιτική; Ο Σαμαράς σε συνεργασία με τον Βενιζέλο. Αυτό αποτελεί ιστορικό γεγονός που δεν αλλάζει. Δεύτερη παρατήρηση: Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται πια για το αριστερό ή το δεξιό. Τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης της Ελλάδας ως έθνος και απαιτείται προσπάθεια από όλους μας να μην μετατραπεί από χώρα σε χώρο. Ποιος ασχολείται πια, κύριοι της Βουλής, με τον αριστερό και τον δεξιό; Ασχοληθείτε, έστω την ύστατη στιγμή, με τον Έλληνα!!

24 Ιουλίου 2015
Επιτέλους σήμερα ανακοινώθηκε η υπουργική απόφαση με την οποία επιτρέπονται ορισμένες συναλλαγές με το εξωτερικό. Μέχρι τώρα το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να πληρώνονται οι δημόσιοι υπαλληλοι και οι συνταξιούχοι. Οι υπόλοιποι ας πάνε να πνιγούνε, είναι πολίτες δεύτερης ή και τρίτης κατηγορίας. Ο ελεύθερος επαγγελματίας που πρέπει να ανανεώσει τη συνδρομή για τους servers του στο εξωτερικό, που πρέπει να αγοράσει εφαρμογές, να πληρώσει προμηθευτές και πελάτες του, να κάνει διαφημίσεις μέσω google κλπ. κλπ., ε αυτός δεν έχει καμία αξία.. Δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος. Δε αποτελεί σταθερή αξία κομματικού πελάτη που καταθέτει σταθερά την ψήφο του σε συγκεκριμένους (κόμματα και πολιτικούς). Μπορεί και να μην πηγαίνει καν να ψηφίσει (αφού άλλωστε έχει αηδιάσει τόσο πολύ με τους πατέρες τους έθνους).

24 Ιουλίου 2015
Σήμερα λένε είναι η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας και κρατιέμαι να μην γελάσω. Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Ποιας δημοκρατίας; Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα; Το Σύνταγμα αναφέρει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι. Ίσοι που; Ακόμη και στην πληρωμή των φόρων ανισότητα έχουμε. Γιατί πρέπει το 70% των αποδοχών των πολιτικών να είναι αφορολόγητο; Γιατί αυτοί να έχουν για την “επιχείρησή τους” δωρεάν υπαλλήλους, τηλέφωνο, ταχυδρομικά τέλη, διόδια, αυτοκίνητο, γυμναστήριο και ο φίλος μου ο Π., ο web developer, που είναι αστέρι, να παλεύει μόνος του μπροστά στον υπολογιστή του έχοντας ένα κράτος εχθρό που του παίρνει 100% προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο; Γιατί εμείς να τηρούμε κατά γράμμα τους νόμους και οι πολιτικοί να έχουν τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών; Γιατί να γίνονται βουλευτές κληρονομικώ δικαίω, επειδή ήταν βουλευτής ο μπαμπάκας τους, ο θείος τους, ο παππούς τους και να μην μπορεί να γίνει βουλευτής ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί σκληρά στη ζωή του, που έχει μορφωθεί και ξέρει πως λειτουργεί η οικονομία, η αγορά, τα δικαστήρια, τα νοσοκομεία κλπ. κλπ. Οι περισσότεροι από τους πατέρες του έθνους που έχουν εργαστεί; Θα μπορούσα να αναφέρω πλείστα άλλα παραδείγματα απόδειξης ότι δεν λειτουργεί η δημοκρατία και η ισονομία. Πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμη. Σήμερα δεν γιορτάζουμε τίποτα. Πενθούμε που τόσα χρόνια νομίζαμε ότι γιορτάζαμε, πενθούμε για τις αυταπάτες μας….

25 Ιουλίου 2015
Δείτε πόσο μας κοστίζει ένας Έλληνας Βουλευτής. Σε αυτά να προσθέσετε 3 αποσπασμένους υπαλλήλους από το δημόσιο, δύο συμβούλους που πληρώνονται από τη Βουλή και 2 αστυνομικούς (το λιγότερο, οι υπουργοί και οι πρώην υπουργοί έχουν μία ντουζίνα), που κοστολογούνται στις 180.000 ευρώ, τότε το κόστος ανεβαίνει στις 600.000 ευρώ το χρόνο!!! Εάν όμως μειωθούν οι μισθοί τους και λαμβάνουν 1.000 ευρώ το μήνα χωρίς κανένα προνόμιο, τότε θα δείτε πως θα αγωνίζονται να μας βγάλουν από τα μνημόνια!!

Ellinas vouleutis

25 Ιουλίου 2015
Καταλάβατε τι είπε σήμερα το πρωί ο ποταμίσιος Λυκούδης στον Αυτιά; Στηρίζουμε την τελευταίο εκλεγμένο πρωθυπουργό!!! Εννοεί τον τελευταίο χρονικά, ή τον τελευταίο που εκλέξαμε εμείς οι πολίτες δημοκρατικά και άλλον δεν πρόκειται να εκλέξουμε;;;; Πιο θολά νερά ποταμιού δεν γίνεται!!!

26 Ιουλίου 2015
Τα κατάφεραν οι πολιτικοί μας να τα βρούνε μεταξύ τους, τα κατάφεραν για μία ακόμη φορά να κάνουν το άσπρο-μαύρο, τα κατάφεραν να υποστηρίξουν γενναία… τα συμφέροντά τους (καμία περικοπή στα προνόμιά τους), τα κατάφεραν να έχουν ένα σημαντικό κοινό σημείο, τώρα είναι όλοι τους μνημονιακοί, τα κατάφεραν να αποκλείσουν το λαό από κάθε τελική απόφαση (κι ας τους έστειλε δυνατό μήνυμα με το τελευταίο δημοψήφισμα), τα κατάφεραν να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο -που όπως μας λένε κορυφαίοι οικονομολόγοι σε ολόκληρο τον κόσμο- είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Γιατί λοιπόν να ψηφίζουμε στις εκλογές και στα δημοψηφίσματα, αφού έτσι κι αλλιώς θα κάνουν το δικό τους. Είναι όλα προδιαγεγραμμένα από μέρους τους…
http://mignatiou.com/2015/07/ta-kataferan-i-politiki-mas-ke-sto-telos-ginan-oli-mnimoniaki-ke-idioktites-ton-mnimonion/

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password