ΕΡΕΥΝΑ – ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ : 3 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΑΠΟ ΤΟ 2010!

Ενας στους πέντε συμπολίτες μας στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής απευθύνεται στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ τρεις στους δέκα ζουν χωρίς θέρμανση ή ακόμη και σε ζεστό νερό, ενώ για το 23% όσων διαμένουν σε πολυκατοικία το καλοριφέρ έχει να λειτουργήσει από το 2010!Στοιχεία – σοκ για την φτώχεια στην Ελλάδα των Μνημονίων κατέγραψε έρευνα που διενήργησε ο Συνήγορος του Πολίτη στην Κυψέλη, τα Ανω Πατήσια, τον Αγιο Παντελεήμονα, τη Νίκαια, το Πέραμα και την περιοχή του Ρέντη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλληλεγγύη και κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα», με πόρους του χρηματοδοτικού μηχανισμού 2009-2014 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Από το σπίτι απουσιάζουν πλέον τα στοιχειώδη, όπως η θέρμανση και το ζεστό νερό. Το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διακόπηκε η ηλεκτροδότηση ή η υδροδότηση της οικίας τους λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Μάλιστα, το 45,5% αυτών ανέφερε ότι η διακοπή πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον δύο φορές. Επίσης, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες έχει αναγκαστεί να προβεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν πολλοί συμπολίτες μας, όπως για παράδειγμα η απουσία πρόσβασης στο Διαδίκτυο και η ελλιπής ενημέρωση, εντείνει τον κοινωνικό αποκλεισμό και επιδεινώνει την ποιότητα ζωής. Ενδεικτικό του παραπάνω είναι ότι στα ερωτήματα για το αν έχουν απευθυνθεί για χρήση ιατρικών υπηρεσιών στο δίκτυο πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης ή στους αρμόδιους φορείς για την παροχή προνοιακών επιδομάτων, η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν απάντησε.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 21,13% των ερωτηθέντων είπε ότι έχει απευθυνθεί σε οργανώσεις αλληλεγγύης κυρίως σε συσσίτια της Εκκλησίας- και μάλιστα το 33,3% εξ αυτών σε καθημερινή βάση.

πηγή:  crashonline.gr

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password